Perjantai 19.10.2018

Suomi nyt ”löysässä hirressä” – Luvassa ”äärimmäisen tärkeä vaihe”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.3.2016 12:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SAK:n hallitus hyväksyi tänään alustavasti yhteiskuntasopimuksen neuvottelutuloksen. Kuvassa puheenjohtaja Lauri Lyly.
|

Ammatillisen keskusjärjestön SAK:n hallituksen alustavan hyväksynnän jälkeen käynnistyvät järjestön liittojen soveltamisneuvottelut.

SAK:n ekonomisti Joonas Rahkola kertoo Twitterissä, että soveltavuusneuvotteluiden jälkeen tulee kattavuustarkastelu ja lopullinen päätös kilpailukyky- eli yhteiskuntasopimuksesta tehdään SAK.ssa kesäkuussa.

SAK:n viestintäjohtajan Jaana Pohjan mukaan SAK:n hallitus päättää kesäkuussa lopullisesti yhteiskuntasopimuksen hyväksymisestä sen jälkeen, kun hallituksen toimet ovat varmistuneet. Hallitukselta on toivottu veronalennusta vastineeksi työelämätoimista.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) peräänkuuluttamaa ”Suomen mallia” valmistellaan nyt työmarkkinaosapuolten kesken. Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akava lausuu tiedotteessaan pitävänsä hyvänä sitä, että neuvottelutulos on SAK:ssa nyt alustavasti hyväksytty ja yhteinen valmistelu Suomen mallin muodostamiseksi jatkuu.

– Seuraava vaihe on äärimmäisen tärkeä, jotta kilpailukykysopimuksen neuvottelutulos saadaan vietyä työ- ja virkaehtosopimuksiin, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus harmittelee kuitenkin aikataulua.

– Löysässä hirressä mennään kesäkuuhun asti. Vaikeaa on, turhan vaikeaa, hän kommentoi Twitterissä.

Pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen puolestaan pitää SAK:n hallituksen päätöstä, vaikka se alustava onkin, ”erittäin tärkeänä Suomen kannalta”.

– Toteutuessaan yhteiskuntasopimus mahdollistaa käänteen ja uudet työpaikat Suomen vakavassa tilanteessa ja luo edellytykset kilpailukykymme nopealle parantumiselle, Vanhanen uskoo tiedotteessaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Perustakaa yksi iso OY työntekijöiden nimissä ja antakaa yksi omistuksesta osake/työntekijä ja listatkaa yhtiö pörssiin.

Pörssiyhtiön johdon velvollisuushan on pyrkiä tekemään osakkeenomistajille mahdollisimman hyvää tulosta!

Olisi kiva kuulla mitä EK tai Sipilän hallitus silloin sanoisi voitontavoittelusta?