Keskiviikko 17.7.2019

Timo Soini Suomen Isis-luvusta radiossa: ”Suhteessa Euroopan kärkitasoa”

Luotu: 
14.3.2016 08:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    – Kyllä se on suhteellisesti ottaen aivan Euroopan kärkitasoa ja siinä mielessä hyvin huolestuttava ilmiö, ulkoministeri Timo Soini (arkistokuvassa) arvioi Suomesta Isisiin lähteneiden määrää.
|

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoi tänään Ykkösaamussa, että Suomesta on lähtenyt suhteellisesti suuri määrä ihmisiä taistelemaan Isisin joukkoihin.

Soini kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että Suomesta on lähtenyt ”noin satakunta ihmistä” Isisin joukkoihin, ja noin 20 on kuollut.

Soini sanoi tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa näin:

– Kyllä se on suuri määrä suomalaisia, ottaen huomioon, että kuinka pieni se taustayhteisö on, josta näihin taisteluihin lähdetään. Kyllä se on suhteellisesti ottaen aivan Euroopan kärkitasoa ja siinä mielessä hyvin huolestuttava ilmiö. Kyse ei ole mistään seikkailuretkestä, kysymys on osallistumisesta barbaariseen, väkivaltaiseen sotimiseen, Soini sanoi.

Suojelupoliisista on vahvistettu Ilta-Sanomille, että Suomesta lähteneitä, Isisin riveissä kuolleita taistelijoita on 15–18. Suomesta lähteneiden määräksi on pystytty IS:n mukaan vahvistamaan 70, mutta todellisuudessa määrä on suurempi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Merisaari

Sotaveteraaneja sitten riittää jatkossakin. Parivuotta sitten eräs pohjoiskarjalainen demarikansanedustaja oli huolissaan näiden sotatoimialueilta palaavien sosiaaliturvasta ja oikeudesta saada hoitoa Suomessa. Miten asia on edennyt?

Risto Nikander

Hyviä kommentteja.
Tosiaan, Suomen hallitus seisoo tumput suorana ja seuraa katseella.
Ainoa mitä se hoitaa on kerätä mm. sotarikollisia Suomen oikeuslaitoksen ja vankiloittemme taakaksi.
Suomessa tehdyt rikokset ja rikolliset tietysti lisäksi. Niitä ei karkoteta, vaan annetaan "ikuinen" turvapaikka suomalaisten turvallisuudesta ja kustannuksista välittämättä.