Maanantai 20.5.2019

Suomeen syntyi uusi puolue: ”Emme aja kenenkään etuja – luovutaan sairaalloisesta byrokratiasta”

Luotu: 
18.3.2016 09:09
  • Kuva: Viskipuolue
    Kuva
    Viskipuolue aikoo toukokuussa vaihtaa nimeään. Vaihtoehdoista esillä on ollut muun muassa nimi "Liberaalipuolue".
|

Viskipuolue kertoo tulleensa hyväksytyksi puoluerekisteriin. Puolueen mukaan sen helmikuussa tehty hakemus on nyt hyväksytty oikeusministeriössä.

Viskipuolue kertoo, ettei ole yhden asian eli alkoholipolitiikan uudistamiseen tähtäävä puolue. Puolue myöntää suoraan, että nimivalinta ja alkoholipolitiikkaan keskittyminen ”on ollut keino hankkia näkyvyyttä sekä kannattajakortteja”. Viskipuolue aikookin nyt vaihtaa nimensä.

Puolueen hallituksen varapuheenjohtaja Tuomas Tiainen kertoo Uudelle Suomelle, että nimestä päättää puoluekokous toukokuussa.

– Kaikenlaisia vaihtoehtoja on ollut esillä, esimerkiksi Liberaalit tai Liberaalipuolue. Mutta puoluekokous päättää, se edellyttää sääntömuutosta, Tiainen kertoo.

Puolue kuvailee itseään ”eturyhmäpolitiikkaa vastustavaksi, yksilön ja yrittämisen vapautta edistäväksi” puolueeksi. Puolueen mukaan ”aikuisten ihmisten holhoamisesta ja sairaalloisesta byrokratiasta täytyy luopua”.

Tiaisen mielestä nykyinen Juha Sipilän (kesk.) hallitus ei suinkaan ole vähentämässä byrokratiaa, vaikka hallitus onkin linjannut purkavansa normeja.

– Hallitus näyttää toimivan päinvastoin, kun ollaan luomassa uutta maakuntahallintoa, Tiainen sanoo viitaten sote-uudistukseen.

Puolue kertoo tiedotteessaan saaneensa positiivista palautetta eturyhmäpolitiikan vastustamisestaan.

– Yleinen kysymys kannattajakortteja kerätessämme on ollut "Kenen etuja te ajatte?", johon olemme vastanneet "Emme kenenkään.". Tämä on aikaansaanut erittäin positiivista palautetta, ja näyttää selvältä, että suurin osa kansasta ymmärtää että nykymeno ei voi jatkua – ikävä kyllä tämä ymmärrys tuntuu puuttuvan sekä Arkadianmäeltä, Etelärannasta että Hakaniemestä, sanoo puolueen puheenjohtaja Juhani Kähärä tiedotteessa.

Viskipuolue kertoo aikovansa osallistua seuraaviin kunnallisvaaleihin koko maassa. Puolueen aikeena on myös perustaa piirijärjestöjä niihin osiin Suomea, jossa halukkaita aktiiveja löytyy.

Jaa artikkeli:

Kommentit