Tiistai 21.5.2019

Jussi Halla-aho lyttää MV-sivuston: ”Rakentaa Venäjä-mielistä äärioikeistoa Suomeen”

Luotu: 
7.4.2016 15:14
Päivitetty: 
8.4.2016 08:52
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) ihmettelee äärinäkemyksiä levittävän MV-sivuston muutosta.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) ihmettelee äärinäkemyksiä levittävän MV-sivuston suhtautumisen muuttumista häntä koskevissa teksteissä. Aiemmin MV-sivustolla Halla-ahoon on suhtauduttu myönteisesti, mutta nyt se kirjoittaa hänestä negatiiviseen sävyyn väitteitä, jotka Halla-ahon mukaan eivät pidä paikkansa. 

Halla-aho kertoo, että MV-sivusto on julkaissut hänen tekstejään ilman lupaa kolumneina. Hän ei ole kuitenkaan puuttunut, koska niitä saa levittää kuka tahansa. Halla-aho ei muista, että olisi ollut Ilja Janitskinin kanssa koskaan yhteydessä.

–Oma arveluni on se, että siellä pyrittiin olemaan hyvissä väleissä minuun siinä toivossa, kun minulla on tietty huomioarvo ja kannatus Suomessa, että saataisiin hinattua kansallismielistä kenttää siihen suuntaan. Kun se ei ole osoittautunut toimivaksi, siellä ehkä yritetään KGB:n käsikirjan oppeja hyödyntäen hyökätä minun kimppuun ja rakentaa jonkun muun ihmisen varaan tällaista kilpailevaa liikehdintää, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Halla-aho kirjoittaa Facebookissa, että MV ja sen perustaja Ilja Janitskin ”toimivat ruplilla”. Hän kertoo nyt tämän arvion perustuvan MV-sivuston tapaan käsitellä ulkopoliittisia kysymyksiä.

– Venäjä pyrkii luomaan Suomeen ruplarahoitteisen kansallismielisen puolueen muun Euroopan tyyliin. Tarkoitus varmaan oli houkutella minut samaan leiriin, mutta kun en osoittanut kiinnostusta, maksavat tahot käskivät Iljaa muuttamaan taktiikkaa, Halla-aho kirjoitti Facebookissa.

Halla-aho kertoo puhelimessa kokevansa, että on vaikea selittää sivuston ”180 asteen käännöstä” suhtautumisessa häneen millään muullakaan kuin sillä, että Halla-aho ei ole reagoinut MV-sivustoon sen toivomalla tavalla.

–Pidän aivan selvänä, että tällä pyritään rakentamaan sellaista Venäjään päin kallellaan olevaa äärioikeistolaista liikettä ja siinä ehkä käytetään maahanmuuttokysymystä lähinnä tällaisena houkuttimena, koska se tällä hetkellä kiinnostaa ihmisiä erittäin paljon, Halla-aho sanoo.

Hän muistuttaa, että MV-sivusto ei ole oikea uutissivusto.

–Kyllä kaikki tietävät, että MV:n juttuja pitää lukea melkoisella suodattimella. Siellä on välillä paikkansa pitävää juttua ja aika usein ei, Halla-aho sanoo.

–Sillä on omat ansionsa siinä, että se on paljastanut esimerkiksi näiden Suomeen tulleiden miesten historiaa, joista osa on päätynyt käräjille. Mutta tuskin kukaan menisi vakavissaan väittämään, että se on journalistisesti kovin korkeatasoinen julkaisu, eikä sen juttuihin yleensä voi mitenkään varauksetta luottaa, hän toteaa.

Korjaus 8.4. klo 8:52: Jutussa mainittu nimi korjattu Ilja Janitskiniksi.

 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Putin on hoitanut asiansa lupaustensa mukaisesti. Itäraja on pakolaisille kiinni.

Miksi muut rajamme vuotavat kuin seula? PERSUT... mihin ovat kadonnut vaalilupauksenne?

Teen kohta itselleni bisneksen noista nauhioista ja alan myymään niitä kaikille "roskalehtien lukijoille" (ja heitä riittää) ja kaikille muille jotka kannattavat Putinin antamia pakolaislupauksia meidän Petterille. Putin piti sen minkä lupasi kun taas meidän omat poliittiset johtajamme ja virkamiehet vaikuttavat asiassa vellihousuilta, tai sitten se on jollekin maamme vaikuttajaporukalle hyvä bisnes.

https://samonen.wordpress.com/2012/05/09/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%...

Jukka Mattsson

Putin on hoitanut asiansa lupaustensa mukaisesti. Itäraja on pakolaisille kiinni.

Miksi muut rajamme vuotavat kuin seula? PERSUT... mihin ovat kadonnut vaalilupauksenne?

Teen kohta itselleni bisneksen noista nauhioista ja alan myymään niitä kaikille "roskalehtien lukijoille" (ja heitä riittää) ja kaikille muille jotka kannattavat Putinin antamia pakolaislupauksia meidän Petterille. Putin piti sen minkä lupasi kun taas meidän omat poliittiset johtajamme ja virkamiehet vaikuttavat asiassa vellihousuilta, tai sitten se on jollekin maamme vaikuttajaporukalle hyvä bisnes.

https://samonen.wordpress.com/2012/05/09/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%...

Osmo Marttila

Ensimmäiseksi: En ole 'Venäjä -mielinen'.

Venäjän toiminta on tuomittavaa ehdottomasti. Muut EU:n ja euroopan viholliset eivät ole yhtään parempia, pikemminkin päinvastoin. Ja syykin on aivan selvä - mielisairaan harhaisen ''Kutsumuskohtalon'' lisäksi. Tasapuolisuuden vuoksi siis on syytä tuoda esille mm. myös:

" The Global Conflicts to Watch in 2016 "
www.defenseone.com/threats/2015/12/global-conflicts-watch-2016/124608/

" ISIS, Global Threats Boost US Arms Exports "
www.defenseone.com/threats/2016/01/isis-global-threats-boost-us-arms-exp...

Yhdysvallat ajaa vain ja ainostaan omia etujaan - myös tekemällä kaikkensa ettei EU voimistu ja irrottaudu USA:n hegemonia haaveiden rysästä. Vielä nykyisiä laajemmat ja suuremmat sodat - mieluimmin suursota - jälleen kerran nimenomaan Euroopassa olisi USA:lle valtava superjättipotti niin taloudellisesti kuin poliittisesti.

Ei ole olemassakaan mitään järjellistä syytä miksi Eurooppa olisi mitenkään riippuvainen mistään muusta maailman mahtitekijästä. Jos vain meillä järki ja selkäranka riittää seisomaan omilla jaloilla. - Yhteistyö on sivistyneisyyttä.

Viimeiseksi:
En ole vähääkään 'Venäjä -mielinen'.
Vaan olen, vain ja ainostaan, 'Suomen -mielinen'.
Arvomme, Eurooppa, (yksin) on Suomen viiteryhmä.

Keijo Kakkonen

johtuukohan nyt halla-ahon epäsuosio ihan jussista itsestään ja siitä mitä hän puuhaa mm. TTIP sopimuksen puolesta ja naton puolesta ym asioiden puolesta joita hän on kovaan ääneen vastustanut aikaisemmin???? kaikki persut ovat kääntyneet kokoomuslaisiksi, eli eivät enää välitä paskan vertaa niistä jotka heidät asemaansa äänesti, luottaen siihen että perseet tekis hallituksessa sen mitä ennen vaaleja lupasivat!!!!!

Osmo Marttila

Ilmiselvää.

Eihän äärivesemmistossa ja äärioikeistossa ole loppupeleissä mitään muuta eroa kuin ideologian nimi. Kaikki keinot, tavoitteet, menettelytavat ja lopputokset ovat identtiset. Pienen pieni itseään ylivertaisena pitävä joukkio keskittää rahat ja omaisuuden - eli vallan itselleen. Jos me täysijärkiset annamme sen tapahtua.

Ei venäjä ole suinkaan ainoa taho tekemässä kaikkensa tuhotakseen EU:n, euroopan arvoyhteisön.

" Weapons of Mass Migration: Forced Displacement, Coercion, and Foreign Policy "
http://belfercenter.ksg.harvard.edu/publication/25933/weapons_of_mass_mi...

" Strategic Engineered Migration as a Weapon of War "
http://belfercenter.ksg.harvard.edu/publication/18120/strategic_engineer...

Ja kuten Panama Paperitkin myös todistavat kiistattomasti ei järjestäynyt rikollisuus eroa millään tavalla poliittisten - täysin näennäisten - osapuolten kesken. Mitä varten luulette mm. hallintarekistereiden - ja kaikkien muiden omaisuuksien saalaamisen menettelyt - olevan?

Samaa kiinteää ulostetta - eri paketeissa vain.

Ari-Vesa Parviainen

Panama papers on Yle:ssä "ristitty" veroparatiisijutuksi. Kuten kilpailukykysopimus taannoin "pakkolaeiksi". Totuus, tai syyllisyys mihinkään ei kiinnosta, kunhan saadaan räväkkä hokema. Jonka jotkut "ostaa" totena, tietenkin. Kehnoa journalismia veroilla.

Rahan säilyttäminen missä hyväksi näkee ei ole rikollista, eikä Suomessakaan verotettavaa, varallisuusveron poistuttua 10v sitten. Mistä häly?

Vain rahan alkuperä voi olla kyseenalainen, mutta siitä ei säästöpossu ole vastuussa.

Ari-Vesa Parviainen

Joku haluaa pitää varansa taaloina tilillä, ei usko euron pysyvyyteen. Joku taas ulkomailla, ei usko itsenäisyytemme pysyvyyteen. Tuossa ei ole mitään laitonta tai "kiertoa". Miksi nämä ihmiset halutaan sotkea ehkä rikollisten listalle? Luokatonta.

"Nimi on listalla" ei kerro oikeasti mistään, mutta riittää kansalle lyömäaseeksi.
Ajatus taitaa olla: noilla on jotakin mitä emme näe. Eli: huijjari. Tosityhmentävää.

Ari-Vesa Parviainen

Kaikki varallisuus pitäisi siis olla julkista ja "kansan nähtävissä". Sekä verottajan käytettävissä, vaikka mitään verotettavaa ei olisi. Toiset (vaiko samat) tyypit vaativat näemmä, että heidän puhelinsalaisuutta ei saisi rikkoa, vaikka kyseessä olisi rikostutkinta. Ohhoh. Älli käteen, pliis.

Sami Askainen

Halla-ahon toiminta ei ole viime aikoina ollut kannattajien silmissä kovinkaan johdonmukaista ja osa Jussin äänestäjistä koki kehotuksen äänestää Nuutti Hyttistä edellisissä eduskuntavaaleissa lähinnä äänestäjäkunnan uskollisuuden testauksena, toisin sanoen vittuiluna. Jussi jätti myös käyttämättä Tynkkys-gaustin tuoman tilaisuuden irtaantua "isoluisen" miehen puolueesta. Oikea aika tälle olisi ollut ennen vuodenvaihdetta mahdollisen uuden puolueen rahoituksen turvaamiseksi.

MV-lehti taas aktivoitui toden teolla kirjoittamaan pakolaisista kun Bandidos joutui väistymään muukalaisjengin tieltä Ruotsissa. Pääosalla lukijoista on varmaankin tiedossa Janitskinin Bandidos-tausta ja asenne on nähtävissä nettilehden lukuisissa poliisivastaisissa "uutisissa".

On kuitenkin tunnustettava edellämainittujen ansiot elintasopakolaisuuden ja sen ympärillä pyörivän maahanmuuttoteollisuuden epäkohtien esiintuomisessa. Mutta onko motiivina kirkasotsainen suomalaisten etujen ajaminen, se onkin toinen juttu.

Petri Laakkonen

Koskahan kaalikombinaatin sputnikki ehtii jarruttamaan ja laskeutumaan Helsinki-Vantaalle edes sen verran että saisi noita viranomaisasioitaan hoidettua ennen tuon kuuluisan pressankampanjansa aloitusta?

Nykyään tuo yleisliittolainen kosmonautti sahaa Barcelona-Pietari-Petroskoi-Havanna väliä