Tiistai 25.6.2019

Alkukesän sääennuste julki: ”Ei ole kehumista varsinkaan Itä-Suomen osalta”

Luotu: 
16.4.2016 10:27
  • Kuva: Jenni Tamminen / Uusi Suomi
    Kuva
    Ilmatieteen laitos on julkistanut alkukesän sääennusteen.
|
Ilmatieteen laitoksen seuraaman Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen (ECMWF) julkaiseman vuodenaikaisennusteen mukaan Suomi kuuluu alkukesällä alueeseen, jossa jakson keskilämpötila on 0,5 - 1 astetta tavanomaista korkeampi. Poikkeuksena on maan kaakkoisosa, jossa poikkeama jää alle 0,5 asteen.
 
Ilmatieteen laitoksen meteorologien mukaan Suomen itäpuolella on matalapaineen alue, mistä seuraa, että maan itäosassa viileän ja epävakaisen sään todennäköisyys on jonkin verran muuta maata suurempi. 
 
–Alkukesän säässä ei ole kehumista varsinkaan Itä-Suomen osalta, meteorologit toteavat Twitterissä.
 
 
Seuraavien neljän viikon aikana luvassa on ainakin hieman tavanomaista kylmempää. Pitkäaikaisennusteen mukaan sademäärissä ei ole seuraavien neljän viikon aikana merkittäviä poikkeamia suuntaan tai toiseen lukuun ottamatta jakson ensimmäistä viikkoa, jolloin suuressa osassa maata on tavanomaista sateisempaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mirja Mönkkönen

Otsikko on harhaanjohtava. Siitä pitää jättää sana "varsinkaan" pois niin pysytään totuudessa. Kun tekstissä ennustetaan että muualla maassamme saattaapi olla jonkin verran tavanomaista korkeampi keskilämpötila. Mutta ennustehan tämä vain on, mitä tuli niin tiedetään keskemmällä kesää.