Keskiviikko 16.1.2019

Mikä näistä oli päivän hauskin aprillipila?

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.4.2008 11:54
Päivitetty: 
1.4.2008 13:36
  • Kuva: mtv3.fi
    Kuva
    MTV3:n aprillipila Lewis Hamiltonista

Eri mediat ovat tehneet ahkerasti tänään aprillipiloja aprillipäivän kunniaksi.

Radio Rock mainosti radiossa, että Mechelininkadun Esso Helsingissä myisi olutta vain pantin hinnalla. Helsingin Sanomien mukaan asiakkaita riitti jonoksi asti ja puhelin tukkeutui kysyjistä, onko olut jo myyty loppuun.

Tietoviikossa väitettiin, että Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates on siirtynyt Linuxin johtoon.

Nettimaailmassa luetuksi jutuksi nousi MTV3:n pila, jossa väitetään McLarenin brittikuljettajan Lewis Hamiltonin vaihtavan sukunimensä Hämäläiseksi.

Uutispäivä Demari heitti ilmoille aprillijutun Viru-hotellin KGB-nauhojen julkistamisesta. Jutun mukaan moni suomalainen vietti Viru-hotellissa rattoisia aikoja, mutta samaan aikaan KGB salakuunteli heitä pontevasti. Muun muassa Matti Vanhasta ja Ilkka Kanervaa arvailtiin salakuuntelun kohteiksi.

Kanervasta repi riemua myös Kouvolan Sanomat. Sen mukaan Kanerva olisi kertonut jatkoaikeistaan Kouvolan Hansa-ostoskeskuksessa yleisölle avoimessa tilaisuudessa aprillipäivän aamuna.

Kainuun Sanomat kertoi Kainuun maakunnan sulkevan kaikkien työkännyköiden tekstiviestimodulit. Näin vältettäisiin Kainuun oma Kanerva-kohu.

Länsi-Savo yllättää lukijansa uutisella, jossa raportoidaan Savonlinnan ja Mikkelin fuusiosta. Uuden kaupungin nimeksi tulee Savonlinna, vaikka päähallintopaikka onkin Mikkeli. Samalla Mikkeli tunnustaa saaneensa 1830-luvulla kaupunkioikeudet väärin perustein. Keskusten välille tulee huippunopea rautatieyhteys. Myös jääkiekkoseurat SaPKo ja Jukurit yhdistyvät.

Keskipohjanmaa laskee aprillipilassaan leikkiä Suur-Kokkolan kustannuksella. Lehti muun muassa kysyy testiviestiäänestyksessä, tarvitaanko Suur-Kokkolaan pormestari.

Kymen Sanomat kertoo aprillipäivän kunniaksi, kuinka Kotkan torilla jaetaan 1. huhtikuuta puolelta päivin ilmaiseksi digibokseja. Ne ovat niin sanotusti ylivuotisia ja peräisin Kotkan satamaan tulleesta laivalastista.

Keskisuomalaisen mukaan Muuramessa ryhdytään ensimmäisenä Suomessa perimään tietullia autoilijoilta. Liikenneministeriön asiantuntijoiden mukaan ruuhkat vähenevät, päästöt pienenevät, energiaa säästyy, matka-ajat lyhenevät ja joukkoliikenteen tehokkuus kasvaa, jos tietullien kerääminen laajenee Muuramesta koko maahan.

Lapin Kansa rakentaa aprillijutussaan Kemijoen ali menevän tunnelin. Jutun kainalona on kaupunginjohtaja Mauri Gardinin kommentti. Gardin tekee selväksi, että hanke toteutuu hänen suunnittelemallaan tavalla, eikä kenenkään kannata enää pullikoida asiassa.

Hämeen Sanomat kertoo Hämeenlinnan uimahallin komeasta remontista. Mittavan remontin yhteydessä halliin tulee keskieurooppalaisten huippukylpylöiden mallin mukaisesti avattava katto – kuin leppäkertun siivet. Hämeen Sanomat muistuttaa uimahallin remonttitöiden hoituvan käytännössä vankityövoimalla. Kuten kuulemma monet muutkin hankkeet Hämeenlinnassa.

Kummia kuuluu Orimattilan Sanomistakin. Orimattilan poliisi huutokauppaa tarpeettomiksi käyvät arkistonsa. Tarjolla on arkiston helmiä rikosrekistereistä rattijuopoilta ja hurjastelijoilta kuivumaan otettuihin kortteihin.

Heinolassa tori menee toimenpidekieltoon. Itä-Hämeen mukaan sinne on muuttanut city-orava, ja tori on suljettava EU-direktiivin vuoksi.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Lahti saa omat formulakisansa. Miinuspuolena asiassa on, että rata jyrää allensa Vesijärven suositun rantareitin. Autot kurvaavat myös torin alle rakennettavan parkkihallin kautta.

Warkauden Lehti tietää kertoa, että jääkiekkojoukkue Eaglesin kohtalo on ratkennut. Joukkue jää Varkauteen ja majoittuu entiseen Hotelli Taipaleen kiinteistöön.

Lappeenrannassa ilmestyvä Etelä-Saimaa ei tohtinut tehdä pilaa kotikaupungistaan. Sen sijaan lehti kertoi, että Imatran Valtionhotellin kylkeen pykätään venäläisomisteinen vesiparatiisi.
Ylen ohjelmaopas taas paljastaa, että Ylen kanavat muuttuvat mustavalkoisiksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tomppa-VHM

"Uutispäivä Demari heitti ilmoille aprillijutun Viru-hotellin KGB-nauhojen julkistamisesta. Jutun mukaan moni suomalainen vietti Viru-hotellissa rattoisia aikoja, mutta samaan aikaan KGB salakuunteli heitä pontevasti. Muun muassa Matti Vanhasta ja Ilkka Kanervaa arvailtiin salakuuntelun kohteiksi."

Tämän hiffasi heti pilaksi. Kanervahan oli itse se salakuuntelija ja raportoija.

tapio_o_neva

Uutispäivä Demari kyllä raportoi ansiokkaasti Kokoomus-risteilyjen alkuperäisen idean, välittää luotettavaa tietoa muka salakuuntelun avulla Neuvostoliittoon, mutta se unohti, että helsinkiläisen siivousfirman siivooja myi Seiskalle Kalervi Sorsan ja Ulf Sundqvistin vanhojen DDR:n kulttuurikeskuksen saunan pukuhuoneissa puhutut kaskut Kekkosesta ja Brezhnevistä.

Viru-hotellin vanhat nauhat sisältävät rasvaisempia juttuja kuin mitä 160 merkin SMS-viestiin mahtuu. Ne julkaisaan tuonnempana Hymyssä tai Seurassa - siinä Yhtyneiden Kuvalehtien perhelehdessä asianomaisille rangaistukseksi ja muille varoitukseksi.

liisamarjatta

Heinolan city-orava valloitti minut. Samalla muistin, miten Itä-Häme hämmästytti lukijoitaan - taisi olla 1950-luvulla - julkaisemalla kuvan rautatiesillasta, joka oli murtunut yöllä kahtia ja törrötti nyt virran yllä, niin ettei siitä päässyt kulkemaan. Onneksi asuin silloin Hartolassa asti, niin ettei tullut lähdettyä paikan päälle katsomaan, kuten monet muut taisivat tehdä.

Hey_Jude

Makea uutinen, paikallinen laivanvarustaja oli ostanut Queen Mary 2:n sisaraluksen, jonka oli ristinyt Queen Britneyksi. Laivalla on mm. formularata, 3 täysimittaista golf-kenttää, mäkihyppytorni, jonka avajaisissa vieraili tänään Matti Nykänen, sekä ratsastusmaneesi. Lapsille tarjolla hehtaarin pallomeri ja kuljetuksista laivan sisällä huolehtii tuktukit :) Kyseinen jättipaatti oli joutunut peruuttamaan Vaasan satamaan, koska väylä on niin ahdas...

tapio_o_neva

Kokoomuksen päätös vaihtaa eilen tukevasti tuolissaan istuva viriili ja virkeä ulkoasiainministeri eurokansanedustajaan oli paras aprillipila. Se oli niin uskomaton veto, ettei sitä voinut todeksi uskoa. Yön yli nukuttuaan ulkoasiainministeri olikin jo lopen uupunut. Raskaat työt - raskaat yöt!

Läpeensä kyllästynyt Marja Tiura ja muut kokoomuskansanedustajat sekä lopen uupunut Kanerva oli todella suuri yllätys aprillipäivänä.

vessi

Sillä Turun sanomissa oli tarinaa siitä, miten Åbo akademi lahjoittaa pois täytettyjen eläinten kokoelmansa, mm. tunturipöllöjä. Juttu meni tosi överiksi kun siinä kaivattin auton yli ajamia hylkeitä täytettäväksi. Eipä paljoa naurattanut. Aiemmin ko. lehdessä on kyllä ollut hyviä juttuja, nyt petyin pahasti.

Radiota aamulla kuunnellessani, pitää kiittää selostajaa (en muista kanavaa), joka kertoi ensin muutamia aprillijuttuja ja sitten sanoi lopettavansa aiheesta puhumisen, ettei pilaa vasta heräävien kiusaksi keksittyjä juttuja. Fiksusti toimittu!