Keskiviikko 17.7.2019

”Miljoonia tonneja vaatteita heitetään roskiin, vaikka niistä 95 % voisi kierrättää” – Vanhoja vaatteita kerätään Suomessa

Luotu: 
22.4.2016 11:22
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Vanhoja vaatteita, tekstiileitä, kenkiä ja laukkuja kerätään nyt useammassakin kampanjassa Suomessa.
|

Suomessa on parhaillaan käynnissä ainakin kaksi kampanjaa, joissa kerätään kaikenlaisia käytettyjä vaatteita ja tekstiileitä kierrätykseen.

Ruotsalainen vaatejätti H&M kerää maailmanlaajuisen kampanjansa myötä tällä viikolla vaatteita ja muita tekstiilejä kierrätykseen. Vaatteita voi viedä ketjun myymälöihin.

– Miljoonia tonneja vaatteita heitetään pois vuosittain. Niistä 95 prosenttia olisi voitu kierrättää, H&M:n nettisivuilla sanotaan ja hehkutetaan, että kierrätyksellä pyritään tekemään kaatopaikoista historiaa.

Samaan aikaan on käynnissä myös Yhteismaan, Siivouspäivä-tapahtuman ja Recci-yhtiön projekti, jossa niin ikään vastaanotetaan kaikenlaisia vanhoja vaatteita, asusteita ja tekstiilejä. Tavaraa voi viedä Reccin Helsingin-myymälään.

– Vuosittain Suomessa heitetään pois 70-80 miljoonaa kiloa tekstiilejä. Jokainen suomalainen heittää pois n. 14 kiloa, josta 9 kiloa joutuu roskiin ja alle viisi lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, käytettyjä vaatteita myyvä Recci kertoo kotisivuillaan.

Jokaisesta kierrätykseen tuodusta kilosta lahjoitetaan viisi senttiä hyväntekeväisyyteen ja kierrättäjille tarjotaan lahjakortteja Recciin. Myös H&M tarjoaa alekuponkeja vaatteita tuoville asiakkaille.

Yritykset: 
Jaa artikkeli: