Sunnuntai 26.5.2019

Professori: ”Saan olla kuin sika pellossa ja minulle taputetaan – En menestyisi näin hyvin naisena”

Luotu: 
10.5.2016 17:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Professori Alf Rehn uskoo, ettei menestyisi samalla tavalla, jos olisi nainen. Arkistokuva.
|

Åbo Akademin organisaation ja johtamisen professori Alf Rehn tunnustaa Ylen Ykkösaamun kolumnissaan olevansa feministi.

Hallitusammattilaisena ja kansainvälisenä puhujanakin tunnettu Rehn arvelee saavansa melkein varmasti vihapostia tunnustuksensa takia.

– Olen feministi, mutta se ei kerro minusta kaikkea. Olen myös innokas lihansyöjä, pidän toimintaelokuvista, ja tykkään kovasti viinasta. En halaile oikeastaan ketään, en omista kukkahattua, ja olen yrittäjyyden vankka puolestapuhuja, Rehn kirjoittaa.

Rehn kertoo pitävänsä myös kovasti seksistä ja olevansa ”ennemmin peppumies kuin rintamies”, eikä hän myöskään paheksu pornoa.

– Ja kaiken tämän sanoneena olen silti feministi, Rehn kirjoittaa.

Hän arvelee ymmärtävänsä feminsti-sanan merkityksen paremmin kuin suuri osa suomalaisista. Rehnin mielestä yleinen uskomus on, että feministit vihaisivat miehiä. Rehn sanoo havainneensa myös omien avioliittojensa kautta, että näin ei ole.

– Ainoa juttu joka erottaa heidät [feministit] muista on heidän hassu tapansa toivoa että kaikilla olisi samat mahdollisuudet nauttia elämästä, ja heidän tapansa todeta että niin kauan kuin eräiden mahdollisuudet edetä määräytyy ennemmin sillä josko omaa munat vaiko eikö, tämä ei paranna bileitä eikä näiden frekvenssiä, Rehn kirjoittaa.

Rehnin mielestä hän itse on paras todiste yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuudesta.

– Minusta tuli proffa kun olin 31. Ajatus siitä että nainen, minun silloisella CVllä, olisi saanut sen viran on naurettava. Nykyään minä saan olla kuin sika pellossa, ja minulle taputetaan, Rehn kirjoittaa.

– Tiedän etten itse menestyisi yhtä hyvin naisena.

Rehnin mukaan feminismi ei ole miesvihaa eikä kukkahattuilua, vaan vallan tutkimista, ja ”kootut miesasiamiehet” vääristävät keskustelua.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit