Maanantai 22.10.2018

Vetoomus SAK:sta ja EK:sta: ”Jatkakaa neuvotteluja välittömästi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.5.2016 16:29
Päivitetty: 
31.5.2016 16:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    EK:n Jyri Häkämies ja SAK:n Lauri Lyly toivovat kilpailukykysopimuksen toteutuvan. Arkistokuva.
|

Keskusjärjestöt vetoavat työmarkkinaosapuoliin kiky-sovellusneuvotteluiden jatkamiseksi.

SAK:n alaisen Metalliliiton ja työnantajapuoli Teknologiateollisuuden neuvottelut katkesivat tiistaina tuloksettomina määräajan tullessa täyteen. Myös monilla muilla aloilla neuvottelut ovat vielä kesken, SAK ja EK toteavat tiedotteessaan.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vetoavat liittoihin, että ne jatkavat kiky-neuvotteluja välittömästi määräajan päättymisestä huolimatta, keskusjärjestöt viestittävät.

Esimerkiksi palvelualojen suurliitto PAM jatkaakin vielä vaikeita neuvotteluitaan ja on pyytänyt lisäaikaa keskiviikolle. Alla näkyy liiton Twitter-päivitys tilanteesta.

Lue myös: Työnantajapuoli syyttää: Pysyvä työnajan pidennys ei kelvannut Metalliliitolle – tarjosi vain vuoden ratkaisua

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Carolus Linden

Taitaa olla esimerkki muusta kuin vastuullisiuudesta kun pitkän sopimisajan jälekeen esitetään ehdotus ja hylätään kaikki sopiminen kun vastapuoli ei ehdotusta hyväksy.
Taitaa olla lähinnä kyse kummalisesti käsitetystä arvovallasta ja siitä käytävästä kilvasta periaatteella pakottavien syiden chicken race vähämerkityksellisillä verukkeilla.

Juha Ruohisto

Mitä jos aloitettaisiin kaupanteko naapurin kanssa uudestaan ja lopetetaan köyhän polkeminen. Ei tämä maa nouse palkkoja alentamalla.
Lisäksi koko hallitus tutkintavankeuteen lukittava, koska sen verran epäisänmaallisia toimia saa todistaa joka päivä.
Sitten oma velaton valuutta valtion liikkeelle laskemana reaalitalouden rattaisiin julkisten investointien kautta ja sitä kautta uusien työpaikkojen myötä kotimarkkinat ja vienti vauhtiin. Niin lähtee uutta uskoa tulevaisuuteen ja rohkeutta jopa kokeilla jotain kehittyvää liiketoimintaa.
Työllisyyttä voisi ruokkia vaikka palkkakulujen ALV-vähennysoikeudella.
Kaikenlaisia mahdollisuuksia olisi oikeasti haluttaisiin jatkaa elämistä täällä karussa maassa...Mutta EI... Todetaan vain että kaikki tämä on köyhän syytä ja se on parasta kiduttaen tappaa omaan kurjuuteensa.

Matti Loikkanen

Liitoille ei tunnu sopivan mikään. Tämä veivaaminen ei hyödytä ketään, kaikkein vähiten köyhiä. Jos tulee iso talouskatasrofi, käyhät pienituloiset kärsivät eniten.

Videoista näkyy, että ay-patruunoille valta maistuu makealle!

PS. monta palkatonta tuntia vuodessa tekevät ne start-up insinöörit, jotka kehittävät tuotteita, joilla hyvinvointiyhteiskunta ja liittojen diktartuuri pidetään pystyssa?

Tommi Nieminen

Miksi SAK vetoaa työntekijöiden etujen pysyväksi huonontamiseksi tarkoitetun ”sopimuksen” puolesta? Parempi olisi, jos se haudattaisiin niin syvään maan sisään, ettei sitä lähimpien satojen vuosien aikana sieltä esiin kaivettaisi. Ensin yleislakko, sitten eroon oikeistohallituksesta.

Lauri Kiiski

Ilmiselvästi tarpeellisten uudistusten tekeminen näkyy olevan tervanjuontia ay-väelle, vaikka monissa muissa maissa ongemia on esimerkein pystytty ratkaisemaan viisaammin.

Velkaantuminen ei ole ratkaisu, johon suuntaan Kreikan tavoin Suomessa nyt ollaan pahasti menossa.