Maanantai 20.5.2019

Itis järjestää ramadan-juhlan: ”Asiakaskuntamme edustaa jo nyt sitä, mitä koko pk-seutu on 10 vuoden kuluttua”

Luotu: 
7.6.2016 10:26
  • Kuva: Itis
    Kuva
    Kauppakeskus Itis on panostanut muun muassa erikielisiin markkinointimateriaaleihin ja valikoimaan.

Kauppakeskus Itis kertoo rakentavansa markkinointikampanjan muslimien ramadan-paastonajan ja sen päättävän id-al-fitr -juhlan ympärille.

Kampanjansa tueksi kauppakeskus on taustoittanut muslimien paastonajan ja id-juhlan viettotapoja ravintoloiden ja myymälöiden tarpeisiin. Ramadan alkoi maanantaina 6. kesäkuuta ja id-al-fitr -juhlapäivää vietetään heinäkuun alkupuolella, jolloin Itis järjestää suuren perhetapahtuman kauppakeskuksessa.

‒ Itiksen asiakaskunta edustaa jo nyt sitä, mitä koko pääkaupunkiseutu on kymmenen–viidentoista vuoden kuluttua. Niinpä olemme päättäneet olla edelläkävijä monikulttuurisuuden kaupallisessa hyödyntämisessä, linjaa markkinointipäällikkö Anna Homén tiedotteessa.

‒Kaupallisessa mielessä id-al-fitr -juhla vastaa muslimeille joulua, ja Itiksessä toimivat liikkeet haluavat palvella myös heitä. Kauppakeskusmarkkinoinnilta on toivottu tähän tukea, kuten konkreettisia ohjeita mm. kampanja-ajankohtaan, valikoimaan ja tuotteiden esillepanoon liittyen, Homén jatkaa.

Tiedotteen mukaan ramadanin päättyminen on useiden vuosien ajan näkynyt Itiksessä vilkkaana kauppapäivänä. Nyt kauppakeskus on selvittänyt rahankäyttöä.

‒ Tutkimuksemme vahvisti, että rahaa käytetään etenkin id-al-fitr -juhlaan hyvin runsaasti. Pienten lasten vanhemmat kertoivat käyttävänsä lahjoihin 200–500 euroa perheen koosta riippuen. Teineille puolestaan annetaan rahaa käyttöön noin 20-50 euroa. Ostoksia aletaan tehdä jo 1-2 viikkoa ennen juhlapäivää, Homén kertoo.

Id-al-fitr -juhlassa, joka järjestetään todennäköisesti 6. tai 7. heinäkuuta eli uuden kuun aikaan, tarjoaa Itiksen mukaan myös vastauksia muslimeihin tai islamiin liittyviin kysymyksiin.

– Jos jokin muslimeihin tai islamiin liittyvä asia askarruttaa, kysymykseen on mahdollista saada vastaus ”Kysy muslimilta mitä vaan” -pisteessä, jonka ajatuksena on edistää vuoropuhelua ihmisten välillä, Itis tiedottaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matias Ahtopelto

Onko tämä joku feikkijuttu? Jo nyt moni kantasuomalainen käy vastentahtoisesti ko kauppakeskuksessa, kun saa väistellä näitä huntupäärouvia, jotka neljän kävelevän ja yhden vaunuissa olevan, maha pystyssä kävelän rouvan seurueita.

Timo-Pekka Mustakallio

Erittäin hyvä juttu, että Itis elää ajassaan ja kunnioittaa myös islaminuskoisia Suomen kansalaisia tai tänne tulleita. Kulttuurinvaihto ei voi olla yksisuuntaista, vaan myös meidän on kunnioitettava käytännöllisellä mittakaavalla muiden kulttuurien tapoja, ja katsoa avoimin mielin mitä mielenkiintoista me voimme oppia niistä - jos aiomme vaatia samanlaista sopeutumista Suomen kulttuuriin tänne muuttaneilta.

Itseäni vaikkapa kansainvälinen hyörinä Kamppi-keskuksen lähiliikenteen terminaalissa ei haittaa lainkaan (noh, paitsi että tuo aluksi tarpeettoman leveältä ja ajoittain autioltakin vaikuttanut käytävä alkaa aika ajoin olla melko ruuhkainen), mutta ymmärrän toki niitä joita nopea muutos ahdistaa ja ehkä pelottaakin vielä. Onhan tietenkin kyseessä muutos kun suomalaistyyppisen laajaa privaattisfääriä joutuu pienentämään, tekemään tilaa. Ja monilla kestää varmaan pitkänkin aikaa jättää hyvästit kansallisromanttisille haikailuille "hyvien entisten aikojen" perään - samoin tulijat kokevat varmaan stressiänsä Suomeen ja sen joskus hiukan huvittaviin tapoihin sopeutuessaan.

Hyvä, että Itis järjestää tällaisia kohtaamistilaisuuksia.

Jyri Basso

Toi tosiaan hirvittää monia ja jotenkin se pitäis estää. Se nyt on selvää ettei tuohon kauppakeskukseen enää tule asiaa. Kerran siellä tuli käytyä ja huomattiin heti että suomalaisia näkyi siellä täällä muutamia. Enimmäkseen näkyi jotain ihan muuta. Kahvilat oli täynnä mutta suomalaisia ei näkynyt niissäkään, joten päätettiin juoda kahvit jossain muualla. Tuli olo että on jossain Afrikan maassa turistina.

Arto Ollikainen

Olisikohan monikulttuurisuuden ihannoijien hyvä tehdä pieni opintomatka naapurimaamme rikastettuihin kaupunkeihin vaikka Göteborgiin tai Malmöseen..?

Itse en varttuneempana syntyperäisenä suomalaisena ja pääkaupunkilaisena kaipaisi kovin paljon eri kansalaisuuksia ja uskontoja - oletan, että niistä seuraa ongelmia.

Henna Kajava

Meidän täytyy ymmärtää islamin historia ja miettiä sitä kautta, mitä kohtaan kunnioitusta jatkuvasti vaaditaan. Islamin päähenkilö nai 50-vuotiaana 9-vuotiaan pikkutytön. Tämän vuoksi esim. Jemenissä ei ole vieläkään mennyt läpi lakimuutos, jolla saataisiin tyttöjen naittamiselle alaikäraja. Kaikki islamin neljä historiallista koulukuntaa vähintään suosittelevat naisten sukupuolielinten silpomista Mohammadin perimätietoihin kantansa perustaen (kts. esim. Wiki). Em. lähteestä löytyy myös tieto, että islam hyväksyy yleisesti orjuuden. Islamin päähenkilö oli sotilasprofeetta, jonka aikana sodat muuttuivat verisiksi. Ennen häntä vältettiin pahoja yhteenottoja, koska niissä kuoli arvokasta karjaa (kts. History.net: Mohammad the warrior prophet) ja listaa voisi jatkaa loputtomiin..

Pete Maunu

Jopas porukka ottaa tunteisiin tuon. Pitäiskös mun alkaa kitisemään joulukuussa kun on kristinuskon pakkosyöttöä joulun merkeissä? Tai pääsiäisenä.
No ei. Ei se ole multa pois, vaikka vastustankin rahan ja uskon liittoa. En ole ihan varma mutta luulen että se itse asiassa on islamin kieltämää siinä missä kristinuskonkin.
Huvittavinta kyl on ku tietty porukka uhkailee boikotilla, luulen ettei se sakki niin paljon kuluta keskikaljaansa että tuntuis missään.

Ilkka Tähtinen

Uskonnot tuppaa heijastumaan lainsäädäntöön ja ihmisoikeuksiin. Sinänsä ihan sama, en haluaisi kuitenkaak menettää läntisen maailman arvopohjaa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia vaikka ei tietysti länsimainenkaan yhteiskunta täydellinen ole.

Toki varmaan parempi monelle, kuin moni Islamilainen valtio.

Tommi Palola

Mietinpä vaan että miten Suomen laki sallii tämän eläinten kiduttamisen.
Saako Suomalaisetkin ruveta tappamaan omissa navetoissa lehmiä kaulat viiltämällä koska halal?
Kummasti ei PETA ota kantaa tai Suomessa hengaavat porukat jotka ajaa eläinten oikeuksia... Jännä juttu, jännä....