Perjantai 19.10.2018

SAK:lla ja EK:lla kerrankin yhteinen näkemys: ”Käänne Suomen talouteen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.6.2016 08:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly uskovat Suomen talouden kääntyvän kilpailukykysopimuksen ansiosta.
|
Sekä työnantakeskusjärjestö EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies että palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ovat samaa mieltä siitä, että perjantaina varmistunut kilpailukykysopimus tuo käänteen Suomen talouteen. 
 
 
–Tärkeät kolme askelta. Raami rauhoitti palkat, kilpailukykysopimus varmistaa talouden käänteen, Lyly kommentoi perjantai-iltana Twitterissä.
 
EK:n Jyri Häkämies osoittaa kiitokset erityisesti Metalliliitolle, jonka mukaantulo varmisti koko sopimuksen.
 
–Metallin lukko laukesi, hyvä. Kiky syntyi ja käänne Suomen talouteen, hän tviittasi.
 
 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Korppoo

Kiky-sopimus luo kovin erikoisen ja kestämättömän tilanteen.

EKn suurteollisuus ja ay-liike neuvottelivat kiky-sopimuksen, jotta saataisiin "Käänne Suomen talouteen"; uusia työpaikkoja, investointeja ja talouskasvua.

Sopimus saatiin aikaan siksi, että ay-liike näin vältti kauheina pitämänsä pakkolait.

Neuvotteluissa ei ollut ollenkaan mukana pk-sektori, joka luo 90% uusista työpaikoista, vastaa 2/3sta yrityspuolen työpaikoista ja 55%sta liikevaihdosta.

Päinvastoin, pk-sektorin niskaan kadettiin sen perustuslain vastaiset PAKKOLAIT, eli yleissitovuus ja paikallisiin joustoihin vaadittava luottamusmiespakko.

Myyntimiehenä lähden aina siitä, että pitää tietää kuka on maksava asiakas ja sitten neuvottelen sen kanssa kaupasta. Jotta kauppa syntyisi, myytävän pitää tietenkin olla asiakkaalle kiinnostava ja antaa sille kilpailijoihin nähden etuja.

Kyky-tapauksessa ay-liike neuvotteli väärän asiakkaan kanssa, sillä suurteollisuutemme vähentää väkeä Suomessa ja investoi tänne varsin vähän.

Suomalaisia on usein haukuttu huonoiksi myyjiksi. Ay-liike saakin tästä myyntityöstä hylätyn arvosanan, jota ei ole aihetta juhlia!

Tämän seurauksena ay-liike on lopullisesti menettänyt Suomen tulevaisuuden kannalta elintärkeän pk-sektorin luottamuksen ja kun vielä EK on päättänyt lopettaa olemasta ay-liikkeen neuvotteluosapuoli, koko yleissitovuudesta tulee pian vain lain kuollut kirjain.

Jokainen täysjärkinen tajuaa, että tässä tilanteessa vapaat suomalaiset ihmiset tekevät omat johtopäätöksensä ja toimivat niiden mukaan.

Seppo Korppoo, 29 vuotta pk-vientiyrittäjänä

Antti Harkila

Seppo Korppoo:
Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Missä maailmassa EK:n ihmisetkin elävät? Ei taida Häkämieskään tietää yrittäjän arjesta mitään? Käsittämätöntä että 90 % yrityksistä jätettiin TAAS kaikkien neuvottelujen ulkopuolelle!
Olen tehnyt reilusti yli 30 vuotta vientikauppaa ja vieläkin autan PK-yrityksiä viennin ensiaskeleissa. PK-yritysten rattaisiin on työnnetty kapuloita riittävän kauan ja näyttää jatkuvan! EK voisi lopettaa itse itsensä tarpeettomana!