Perjantai 22.6.2018

Sanna Marin kommentoi tapaus Tolppasta: ”Näytön paikka oli heti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2016 12:55
  • Kuva: Arsi Ikäheimonen / All Over Press
    Kuva
    Kansanedustaja Sanna Marinin (sd.) mukaan kansanedustaja Maria Tolppasen loikka perussuomalaisista SDP:hen on herättänyt ristiriitaisia tunteita.

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustajan Sanna Marinin mukaan kansanedustaja Maria Tolppasen siirtyminen perussuomalaisista SDP:n eduskuntaryhmään on ”herättänyt ymmärrettävästi ristiriitaisia tunteita”.

–Hän [Tolppanen] on aiemmin tehnyt rasistisia ulostuloja ja kirjoittanut rasistisia tekstejä. Viimeisimmistä on vain vähän aikaa. Näihin on nyt tehtävä selvä pesäero, Marin kirjoittaa blogissaan.

Hän kuitenkin uskoo, että Tolppanen on pohtinut ryhmän vaihtamista huolella, ja ymmärtää, että tullessaan SDP:n eduskuntaryhmään, hän allekirjoittaa sen arvot ja sitoutuu toimimaan niiden mukaisesti.

–Ensimmäinen näytön paikka tästä oli eilen, kun hän äänesti täysistunnossa hallituksen esityksiä muun muassa perheenyhdistämisen kiristyksiä vastaan, Marin kertoo.

Maahanmuuttokriittisinä tunnettu perussuomalaiset on ajanut perheenyhdistämisen kiristämistä. Myös Tolppanen on aiemmin esiintynyt maahanmuuttokriittisenä.

Tolppanen aiheutti pienen kohun keväällä todetessaan Vaasan ikkuna -lehdelle, että kiljuisi riemusta keskellä Vaasan toria ”jos siellä olisi vähemmän mamuja. Ja enemmän ihmisiä nauttimassa lounastaan työpaikan ruokatunnilla”.

Marin korostaa, että luottamuksen rakentaminen on pitkä tie, ja SDP:n on antirasistinen puolue.

–Tärkeämpää kuin yksittäisen henkilön menneisyyden ja toiminnan arviointi tilanteesta riippumatta, on luottamus puolueen linjaan niiden arvojen puolustajana, joihin olemme sitoutuneet. SDP on antirasistinen, ihmisoikeuksia kunnioittava ja edistävä puolue ja tämän on näyttävä kaikessa toiminnassamme, Marin toteaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pauli Kivekäs

Perus suomalaisen puolueesta on muuttanut ulos niin monta äänestäjää jo ensimmäisen hallitus vuoden aikana, että takuulla loikanneelle kansanedustajalle on jo kosolti vastaanottajia Suomen polittisessa sekahourailussa.
Eduskunnan on luovuttava ryhmä äänestyksestä. SE lisää äänestäjän vaikutus tunnetta; äänestä tuttuasi ja luota ulostuloon eduskunnassa.

Reijo Jokela

Ihmeellistä muuten, että tuo maahanmuuttokysymys oli ainoa asia, jonka suhteen Tolppanen tuli eheyttää. Muita erojako ei ole persujen ja SDP:n välillä, vai onko niin, että muut asiat ja näkemykset ovat niin vähäpätöisiä, ettei niitä tarvitse edes mainita?