Lauantai 25.5.2019

Sampo Terho radiossa: Syytä keskustella Suomenkin EU-erosta

Luotu: 
27.6.2016 09:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Sampo Terho (ps.) korostaa, että Brexit on hyvin merkittävästi EU:ta muuttava päätös.
|

Hallituspuolue perussuomalaisten kansanedustaja Sampo Terho arvioi radiossa Ylen Ykkösaamussa, että Suomessa keskustelu EU:sta eroamisesta on ajankohtaista seuraavien eduskuntavaalien yhteydessä. Tällä hallituskaudella se ei ole hänen mukaansa ajankohtaista, koska asiasta on päätetty jo hallitusneuvotteluissa.

–Ei ole odotettavissa, että tällä vaalikaudella olisi odotettavissa EU-kansanäänestystä. Seuraavissa vaaleissa sitten käydään sitä keskustelua, että tuleeko tämä eteen seuraavalla vaalikaudella, Terho sanoi.

Isossa-Britanniassa äänestettiin EU-eron eli Brexitin puolesta torstaina. Terholta kysyttiin, onko EU:sta eroamiseen aihetta Suomessa.

–Kyllä siitä on vaaleissa syytä keskustella. Tämä [Brexit] on hyvin merkittävästi EU:ta muuttava päätös. Tämä muuttaa myös EU-kritiikkiä ja sen sisältöä, eli kannattaako enää unelmoida EU:n uudistumisesta ja onko ainut mahdollisuus jatkaa integraatiota, Terho sanoi.

–Sitä haluan korostaa, että nimenomaan EU:n tulisi reagoida tähän tapahtumaan siten, että täytyy ymmärtää, että EU:n uudistuminen on täysin välttämätöntä. Tämä on niin vahva viesti kuin voi olla, että tämänkaltaista liittovaltiokehitystä ei hyväksytä kansalaisten keskuudessa ja nyt on lähdettävä kevyempään suuntaan, hän lisäsi.

LISÄÄ AIHEESTA: Ensimmäinen Brexit-laskelma julki Suomessa: Jokainen menettää 300 € vuodessa

LUE MYÖS: Raju Brexit-reaktio: ”Totaalinen taloudellinen ja poliittinen myrsky päällä”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jorma Hakkinen

"EU:sta eroaminen ei tuo parannusta hallituksen päättämättömyyteen."

Kyllä hallitukset tällä vuosikymmenellä ovat olleet hyvinkin päättäväisiä. Ne ovat toteuttaneet kaikki EU-komission menokuripolitiikan ja EK:n tulojakopolitiikan vaatimukset epäröimättä tai piittaamatta lainkaan siitä, että näin on ajettu Suomen kansantaloutta alas jo vuodesta 2012.
Mitä eroon EU:sta tulee, niin olisi todella suuri saavutus saada asiasta edes keskustelu käyntiin! Niin täysin sokeita EU-uskovaisia ovat poliitikkomme ja lehdistömme, ettei minkäänlainen euro- tai EU-keskustelu ole tullut kysymykseenkään, vaikka kaikki näkevätkin sekä euron että EU:n aiheuttamat ongelmat.

Esko Kotilainen

Koko EU on kuin "maho" lehmä,ei sitä enää keinosimennyksellä lypsämään saada.Ei muuta kuin teuraaksi ja ketturehuksi.Pitää saada 28 uutta,ihan omalla laitumellaan käyskentelevää,muutoin ne paskovat koko yhteisen laitumen niin ettei ole kellään syömistä.Varsinkin kun sille yhteislaitumelle päästetään kaikenlaiset hullunlehmäntautia sairastavat sekaan.

Tapio Mäkeläinen

Onneksi Terho sanoo että katsotaan nyt miten Eu reagoi. Koko brexit keskustelu käytiin yltiöpopuliistisella agendalla. Nyt taitaa Boris Johnsonia jo kaduttaa. UK. On 12 kertaa suurempi maa kuin pikkuruinen Suami. Samoin Ruotsi on tuplasti meitä isompi. Jo sekin pelaa eri korteilla kuin me. Parempi vaan mennä Merkelin peesissä. Uk on meiltä vetänyt naton alta ennenkin. Saksa ei. Kyllä Eurooppa ei olisi tätä tarvinnut. Intiassa ja Kiinassa asuu kolmetuhatta miljoonaa ihmistä. Ja me riidellään banaanin muodosta.

Mikko Toivonen

Ei ole mitään tarvetta tälläkään hetkellä keskustella Suomen EU erosta, mutta on akuutti ja kova tarve keskustella EU tapojen ja oikeuksien perusteellisesta remontista.

Esimerkiksi niin, että muilutus liittovaltion suuntaan epärehellisin jipoin lopetetaan ja tehdään erillinen liittovaltioprojekti jolla on suoraan liittovaltiolle sopivat sääntötavoitteet. Esimerkiksi sellaiset kuin ovat USA'ssa ja Saksassa. Ja sitten kysytään ketkä haluavat sellaiseen liittovaltioon liittyä!

Tuo vain yhtenä esimerkkinä pielessä olevasta EU politiikasta. Sitten voi siirtyä reformoimaan direktiiviasioita, maataloustukijärjestelmää, ulkorajojen pitävyyttä, yhteistä ulkopolitiikkaa ja ennen kaikkea koko energiapolitiikka ja päästökauppa roskikseen ja tervejärkiset ihmiset luomaan aivan uuden.

Tommi Jormalainen

Suomen pitäisi lähteä eu:sta samalla ovenavauksella kuin britit. Eu:ssa suomella ei ole minkäänlaista sananvaltaa mihinkään. Bkt huomioon ottaen ollaan eu:n suurin nettomaksaja. Maksamme 800miljoonaa vuodessa enemmän mitä saamme sieltä takaisin, 800 miljoonaa siitä että Brysselin virkamies kertoo miten käyrä kurkun pitää olla. Schengenin takia suomeen tuli pelkästään viimeisen vuoden aikana noin 35000 elintasopakolaista, kulut vajaa 2 miljardia vuodessa, lisäksi pimeä halpatyövoima ja huumeetkin liikkuvat helposti. Kabotaasi on kuolinisku kotimaisille kuljetusyrityksille ja eu maatalouspolitiikka on tappanut kotimaisen maanviljelyn, nämä ovat todella vaarallinen yhdistelmä suomen huoltovarmuuden kannalta. Euro on aivan liian vahva valuutta Suomelle eikä Sipilän kiky tulonsiirto köyhiltä rikkaille muuta sitä mihinkään. Turhat Venäjäpakotteet koskee eniten suomeen ja ovat saaneet aikaan tuhansien työpaikkojen menetyksen ja merkittävää vahinkoa valtiontaloudelle . Suomelle ja suomalaisille eu:sta ei ole ollut muuta kuin kohtuutonta harmia. Eu:n ainoat hyödyt lienee pienen kultapossukerhon isopalkkaiset suojatyöpaikat Brysselistä. Erokaan ei ole täysin kivuton, varmaa on että brittien ( ja muiden mahdollisten eroajien) vyö hetkeksi kiristyy mutta pitkässä juoksussa brexit on parasta mitä briteille ja Britannialle on koskaan tapahtunut.

Tapani Tuominen

Terho on aivan oikeassa. Vähintä mitä meidän pitää tehdä on käydä perusteellinen keskustelu asiassa. Kunhan valtamedia vielä lopettaa asian vääristelyn, päädymme varmasti äänestämään ja eroamme tuloksen perusteella EUsta.

Vaihtoehtoisesti mm. Suomen maksuosuus on laskettava aivan eri tasolle. Merkelin ja hänen hännystelijöidensä mukaan lukien Katainen, on erottava ja täysin irrationaalinen maahanmuuttopolitiikka on pantava täysin uusiksi. Tässä unionissa ei suurin osa suomalaisista halua olla mukana.

ossi hurja

Millä tavalla Boris on brexitiä alkanut jarruttelemaan. Millainen ministerinsalkku Borisilla on Britannian hallituksessa tai mistä vaalipiiristä hänet on valittu parlamenttiin? Hallitushan tätä asiaa sielläkin hoitaa.

Lumira Lumus

Ehdottomasti eroon EU-Bryssel-tyranniasta. niin pian kuin mahdollista. Ilman EU-ta ei Katainen ja Urpilainen olisi voineet lahjoittaa ja velkaannuttaa Suomea.

Ei tiedä, koska tulee joku vastaava uusi tilanne, että Suomen päättäjät lähtevät kansan laskuun maksamaan ties mitä EU-himmeleitä. Erotaan ajoissa.
Kansalaisella on perustuslainmukainen oikeus äänestää, ilmam kansalaisaloitteitakin.
Muualla maailmassa äänestetään kansan tahdon mukaan .