Maanantai 20.5.2019

Vladimir Putinin outo heitto ihmetyttää - Kansanedustaja: ”Kuinkas Alakurtti?”

Luotu: 
2.7.2016 09:30
Päivitetty: 
2.7.2016 09:43
  • Kuva: EPA / ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL
    Kuva
    Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tapasivat perjantaina Kultarannassa.
|
Venäjän presidentin Vladimir Putinin perjantaina esittämä väite, jonka mukaan Venäjän asevoimat on vedetty 1500 kilometrin etäisyydelle Suomen rajasta on herättänyt laajaa ihmetystä Suomessa. Putinin nosti asian esiin tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa Kultarannassa pitämässään tiedotustilaisuudessa.
 
–Putin väitti, että Venäjän armeija on 1500 kilometrin päässä Suomen rajasta. Kuinkas Murmansk ja Alakurtti, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kommentoi Twitterissä.
 
Heinosen mainitsema Venäjän sotilastukikohta on vain 60 kilometrin päässä Suomen rajasta.
 
Yleisradio uutisoi myöhään perjantaina, että kyseessä saattoi olla tulkin käännösvirhe. Ylen mukaan Putin on saattanut tarkoittaa Suomen ja Venäjän yhteisen rajan pituutta. Upseeriliiton pääsihteeri Hannu Sipilä nostaa kuitenkin esiin Putinin puhetekstin, joka on julkaistu hänen omilla nettisivuillaan
 
-Kremlin omilla nettisivuilla teksti on englanniksi. Sen mukaan Suomessa puhe on käännetty oikein, Sipilä kommentoi Twitterissä.
 
 
 
 

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Sirén

Tiedoksi kansanedustaja Heinoselle ja upseeriliiton pääsihteeri Sipilälle: Kun presidentti Putin on ilmoittanut etäisyydeksi 1500 kilometriä niin se tarkoittaa 1500 kilometriä, piste.
Jäikö jotain epäselväksi? Jos Putin ilmoittaa, että vesi kiehuu 90 asteessa ja suorakulma on 100 astetta niin se nyt vaan on niin.

Eero Laine

Kyllä on olematon sotilaskoulutus, jos ei ymmärrä eroa strategisten joukkojen ja ensivastejoukkojen välillä. Ensivastejoukot ovat näkyvissä ja tiedossa, varsinainen iskuvoima on ilmeisesti 1500km:n päässä, josta sitä voidaan ottaa köyttöön, mihin tarvitaan, ja jossa sitä voudaan keskitetysti suojata.

Mark Andersson

Niinistökin puhui Unkarista kun piti puhua Ukrainasta, eikä noussut minkäänlaista älämölöä.

Kun Putin heitti hiukan pieleen menneen kilometriluvun tarkoittaessaan Suomen ja Venäjän välisen rajan pituutta, täällä ollaan hyppimässä pitkin seiniä.

Nykysuomettujat taitavat olla ihan muita kuin entisajan.

Ilkka Sirén

Jos Alakurtin joukkojen etäisyys on 60-70 kilometriä rajasta ja herra Andersson pitää 1500 kilometriä "hiukan pieleen menneenä kilometrilukuna" niin olisi mielenkiintoista tietää mikä on suurempi virhe kuin hiukan? Putin tarkoitti nimenomaan sitä mitä tarkoitti, tieto on tarkistettu, gospodin Andersson.

Jarmo Lius

Tällä hetkellä Suomen rajan tuntumassa ei sijaitse venäläisiä joukkoja Suomen vuoksi. Ne venäläiset reservit löytyvät todennäköisesti sieltä missä maailman poliittinen jännitys ja sotilaallinen levottomuus uhkaa Venäjää. Kun laskeskelee missä joukot mahtavat sijaita, ne lienevät Mustameren suunnassa jonne tosiaan on matkaa yli tuhat kilometriä. Jos Suomi pakolla vastoin kansan tahtoa liitetään NATOon, muuttuu niin sisä- kuin ulkopoliittinen asemamme', on oletettavaa Suomen kulkevan Ukrainan tapaan kansan ja valtion hajoamiseen. Itsekin palautan sotilaspassini sinä samana päivänä kun maa antautuu NATOn painostukselle.

Hannu Mononen

Ei Venäjän joukkoja tarvitse paikantaa "laskeskelemalla, missä joukot mahtavat sijaita". Kyllä ne löytyvät satelliittitiedustelulla.

Käy YouTubessa ja pane hakusanaksi "Alakurtti", niin näet runsaasti videomateriaalia laajenevasta varuskunnasta, joka on paljon suurempi kuin yksikään Suomessa - sanojesi mukaan "siellä missä maailman poliittinen jännitys ja sotilaallinen levottomuus uhkaa Venäjää".