Lauantai 25.5.2019

Päivi Räsänen ihmettelee foliohattua: ”Vakavalla asialla irvailua”

Luotu: 
7.7.2016 11:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Päivi Räsänen.

Kristillisdemokraattien ex-puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen ihmettelee sitä, että kokoomusnuoret lähetti kristillisdemokraattien puoluetoimistolle foliohatun kokoamisohjeet ja foliota Räsäsen ja hänen puolisonsa tuoreen avioliittokirjan vuoksi.

– Kohde on väärä ja vakavalla asialla irvailu ihmetyttää, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Räsänen korostaa, että KD ei puolueena ole ”millään tavoin” kirjan takana eikä edes tietoinen sen julkaisemisesta.

– Kirja on hengellinen ja kirkkopoliittinen, ei puoluepoliittinen kannanotto. Puolisoni ja minä puolestamme lähetämme kokoomusnuorille kirjamme luettavaksi ja samalla pyydämme heitä tutustumaan uskonnonvapauslakiimme. Kokoomusnuorten on hyvä muistaa sekin, että myös poliitikoilla on uskonnonvapautensa, Räsänen vastaa kokoomusnuorille.

– Raamatun mukaan avioliitto on yksiselitteisesti miehen ja naisen välinen liitto. Avioliiton ulkopuoliset sukupuolisuhteet, mukaan lukien homoseksuaalisuuden harjoittaminen, ovat Raamatun mukaan Jumalan tahdon vastaisia ja siten syntiä, Räsänen kertoo kirjansa sisällöstä.

Lue myös: Päivi Räsäsen uusi kirjoitus homoudesta ihmetyttää: ”Hyökkäys sekulaaria valtiota vastaan”

Kokoomusnuorten kritiikki ei kuitenkaan kohdistu pelkästään Räsäseen. Nuorisojärjestö ihmettelee Räsäsen ohella myös saman puolueen kansanedustajan Antero Laukkaisen viimeaikaisia kannanottoja. Laukkanen kanteli oikeuskanslerille Opetushallituksen tasa-arvo-oppaasta.

–  Erityisen pöyristyttävä on kansanedustaja Laukkasen kantelu, jolla hän käy opetushallituksen tasa-arvotyötä ja suomalaisia opettajia vastaan väittäessään, että opettajan omalla seksuaalisella suuntautumisella ja kokemuksella on vaikutusta oppilaan kokemaan sukupuoliseen suuntautumiseen, nuorisojärjestön puheenjohtaja Daniel Sazonov lausuu.

Lue myös: Opettaja järkyttyi kansanedustajan väitteistä – ”Visioi opettajia kyttäämässä oppilaiden seksuaalisuutta”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Helminen

Kokoomusnuoret älkää vaarantako kokoomuksen kannatuksen nousua. Päivi Räsäsellä on oikeus olla omaa mieltä kuten muillakin. Ateistina olen silti monesta asiasta samaa mieltä hänen kanssaan esim. avioliitosta. Homous ei ole normaalia, eikä sitä missään mielessä tule markkinoida sellaisena. Huomion hakuiset tekevät tällä toiminnallaan monelle huomiota karttavalle vahinkoa. Luonnonoikkuja on monenlaisia ja kaikillelöytyy tilaa yhteiskunnastamme. Avioliitto on minustakin ilman raamatunkin sanaa miehen ja naisen välinen liitto!

Kai Niemeläinen

Räsäsen "vakava asia" perustuu hänen uskomuksiinsa. Uskomukset ovat peräisin lähes 2000 vuoden takaa. Oikeusvaltiota ei voi rakentaa Raamatun ohjeiden ja opetusten varaan.

Kokoomusnuoret osoittavat tempauksellaan Räsäsen kirjoitukselle oikean paikan. Kansanedustaja Räsänen tekee poliitikon uralleen hallaa näillä "synti"-lausumillaan. Kirjailija-kansanedustaja ei voi roolejaan erotella. Kirja ei ollut fiktiivinen, vaan hän pyrkii niin poliitikkona kuin kirjailijanakin vaikuttamaan yhteiskuntarakenteisiin. Kirjassa hän toki on rehellisempi ja kertoo avoimesti, mistä hän höyrypäisyytensä ammentaa.

Carolus Linden

Omien näkemystensä mukaisen käytännön edellyttäminen muilta, ei oikein sovi nykyaikana yhteiskunnallisten vaikuttajien toimintatavaksi.
On jokaisen oma asia, mistä kirjoituksista löytyviä ohjeita noudattaa. Niiden käyttö yhteisunnallisessa keskustelussa, saattaa kuitenkin olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi edistettäväksi aijotuissa asioissa, koska kaikki eivät suhtaudu ohjeita antaviin kirjoituksiin samalla tavalla.