Maanantai 18.2.2019

Vladimir Putin yllätti Sauli Niinistön myönteisesti: ”Mitataan, kuinka vakavalla mielellä tässä kukin on liikkeellä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.7.2016 14:50
  • Kuva: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE/ EPA / All Over Press
    Kuva
    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö yllättyi myönteisesti siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tarttui kysymykseen transponderien käytöstä. Presidentin tapasivat viime viikolla Kultarannassa.
|
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo yllättyneensä myönteisesti siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tarttui hänen esille nostamaansa kysymykseen transponderien käytöstä. Asia on tulossa käsittelyyn ensi viikolla Nato-Venäjä-neuvoston kokouksessa. 
 
–Silloin tietysti mitataan, kuinka vakavalla mielellä tässä kukin on liikkeellä. Mutta se on itseään isompi asia, koska minusta siinä on luettavissa, onko halua jännitteen purkamiseen olemassa. Tai ainakin siihen, ettei jännite jatkuvasti vain lisäänny, Niinistö kommentoi Naton huippukokouksessa Varsovassa presidentin kanslian tiedotteen mukaan.
 
Niinistö ja Putin tapasivat viime viikolla Kultarannassa.
 
 
Niinistön mukaan suhteet Venäjään nousivat erityisesti esiin Nato-maiden päämiesten työillallisella Naton huippukokouksessa Varsovassa. Hän kertoo, että keskustelua käytiin Naton kahden tien politiikasta, jossa pelote ja dialogi kulkevat rinta rinnan. 
 
–Dialogi tuli nyt selkeämmin esille kuin aikaisemmissa keskusteluissa. Se on hyvässä tasapainossa pelotepainotuksen kanssa.
 
Niinistö toi neljä tuntia kestäneessä keskustelussa esille Itämeren alueen epävakauden ja pyrkimykset lieventää jännitettä alueella. Naton ja EU:n yhteistyön tiivistämistä voisi Niinistön mukaan tapahtua erityisesti hybridisodankäyntiin liittyvissä kysymyksissä. 
 
–Tämä muodostaa yhteisen intressin ensinnäkin sen vuoksi, että se on aika lailla tuntematon alue, ja toiseksi suuri osa siitä, ei-militaarinen puoli, on alueella, jossa Natolla ei ole organisaatiota tai sen suurempia valmiuksia. Ehkä EU:n rakenne antaa paremmat valmiudet olla sillä puolella mukana ja sitten yhdistää näitä ajatuksia ja toimintoja.
 
Niinistö tapasi Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon perjantaina. Presidentit kävivät keskusteluja Ukrainan kriisin ratkaisupyrkimyksistä. 
 
–Koko ajan tapahtuu keskusteluja, niin Venäjän ja eurooppalaisten johtajien kuin myös Venäjän ja USA:n välillä. Kyllä nyt on ymmärtääkseni vakavaa yritystä paljonkin, Niinistö arvioi tapaamisen jälkeen.
 
Niinistö tapasi Varsovassa myös Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin, Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin ja Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin. Lauantaina hän osallistui myös Afganistan-kokoukseen, jossa on mukana Resolute Support -operaatioon osallistuvia maita.
 
Suomen delegaatioon Nato-huippukokouksessa kuuluvat myös ulkoministeri Timo Soini (ps.), puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sekä puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari-Vesa Parviainen

Eihän NATO:n / USA:n tarvitsisi tehdä mitään, ilman putlerin pullisteluja. Kului vuosia häiriöttä, mutta nyt säännöt ovat toiset. Sovittelemalla syntyi Minskin soppari, mitä ei toteuteta. Mitä älliä olisi laatia uusia yhtä hyödyttömiä? Venäjän kanssa sopiminen näyttää turhalta, tekevät mitä lystäävät ellei joku stoppaa.

Sepetius Kangas

Olet oikeassa nato harrasti koko ajan myyräntyötä venäjää vastaa. No Putin kimmastui tästä. vihjaisi siitä Ukrainan separisteille. Samalla Krim pyysi pääästä pois Ukrainen autonomisuudesta koska Ukraina rikkoi sitä koko ajan. Jostain syystä Venäjä suostui ottamaan Krimin takaisin. Krimhän ei vasinaisesti oltu ukrainalle annnetu vaan Venäjän pressa pienessä pöhnässä laijoitti Krimin Ukrainan neuvostotasavallalle sen autonomiseksi alueeksi. Tämä autonomia lauseke ei koskaan toiminut. Oli se väärin ei mikään maa saa ottaa hallintaansa toisen maan aluetta eilman kansaivälisiä sopimuksia Haluspa maa tätä taikka ei. Ei mikään maa voi päättää itse siitä liittyykkö johokin maahan. Nyt putin pullisteli sillä että Krim tahtoi niin tehdä. Tämä oli ehdottomasti väärin.

Pentti Paavola
Vastaus kommenttiin #4

"Sauli Niinistö on niin yksinkertainen että luulee olevansa nero kun kikkailee politiikassa kuin pikkunäppärä juristi. Sauli Niinistö ei osannut esitellä edes Kultarannassakaan Suomen poliittista selontekoa. Hän ei osannut poimia siitä logiikkaa eikä keskeisiä pointtejakaan vaan lausui jotain epäselvää, missä ei ollut järjen hiventäkään. Sekavalla esityksellä hän yritti pestä omia käsiään ja paeta vastuutaan siitä eikä se kehdannut esitellä uhopaperia Ruotsille. Kuin paraskin kesäteatterilainen Ruissalon kesäteatterissa"
Ei ole vaikea nähdä jo nyt, että Sauli Niinistön sota- ja puolustushommissa käy kuten Suomi-eurossa, Jalkapalloliitossa sotkuissa, Eduskunnan remonttisotkuissa, vaalirahoitussotkuissa, kaikki lysähtää ja muut joutuvat paikkaajiksi, korjaajiksi ja maksajiksi"
"Mutta niin tuttua Sauli Niinistöä taas kun kun puolustuspoliittinen selonteko julkaistiin. Sauli pysytteli piilossa Mäntyniemessä eikä kommentoinut selontekoa mitenkään yrittäen esittää, että hänellä ei ole mitään tekemistä selonteon kanssa, vaikka on koko paperin pääjehu."
"Sauli Niinistö ei ymmärrä eikä tajua turvallisuuspolitiikkaa, geopolitiikkaa, ulkopolitiikkaa saati kansainvälistä politiikkaa se tuli selväksi kun Niinistö antoi lausunnon Suomen turvallisuusselvityksen yhteydessä Suomen tämänhetkisestä Nato-selvityksestä.

Lausunnollaan ajankohtaisuudesta Niinistö ei viitannut turvallisuuspolitiikkaan, geopolitiikkaan, ulkopolitiikkaan, kansainväliseen politiikkaan vaan vain siihen, että vieläkään Suomen kansa ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä, vaikka Sauli Niinistö on juoninut Natoa Suomelle jo vuodesta 2012."
"Sauli Niinistö on vain salolainen kokoomuksen takarivistöstä julkisuuteen revitty pikkupoliitikko.
Niinistön ongelma on sivistymättömyys, tyhmyys, huono ulosanti, jääräpäisyys, hän ei opi asioita eikä siksi ymmärrä mitä työtä hänen pitäisi presidenttinä tehdä.Hän ei osaa hoitaa presidentin ja Suomen poliittisia tehtäviä. Siksi hän on tarrautunut vain armeijaan ja siinäkin hän tekee niin kuin USA ja NATO esittävät kun hän ei itse hallitse puolustusvoimien strategisia eikä teknisiä ulottuvuuksia."
"Uskotteko että Sauli Niinistö yrittää paeta seuraavaksi vastuutaan ja esittää todennäköisesti Haagissakin vielä tutun: "Minulla ei ole aavistustakaan, mitä selonteossa sanotaan ja kuka sen on tehnyt".
"Isäntämaasopimus (MOU) on puhtaasti Sauli Niinistön käsialaa, Niinistö ohjeisti Lindbergin allekirjoittaa paperi ja teki tästä sopimuksen syntipukin luikerren itse vastuusta. Tyypillistä Niinistöä "enhän minä mutta ne muut..."

Suomalainen älä äänestä enää näin vähäjärkistä miestä kuin Sauli Niinistö presidentiksi, lue taustoja lisää täältä http://www.facebook.com/piitziz

Keijo Lindgren

Olet siis sitä mieltä että lisää joukkoja ja aseita rajalle ja tulee vallitseva rauha.
Ilman lisääntyvää aseistusta Venäjä hyökkää europpaan ja tuhoaa energian ostajansa.
( ainoan kauppatavaran joka venäläisillä on)

Arto Luukkainen

Jarmo päätti sitten yrittää vanhaa kunnon KGB-kikkaa: "kun puhutaan Venäjän rikoksista käännä keskustelu USA:n rikoksiin ja tässä yhteydessä valehtele vaikka kuinka paljon, jos niitä rikoksia ei oikeasti ole".

Palaa asiaan Jarmo, kun annat linkit sellaisiin mielipidetiedusteluihin, joiden mukaan libyalaiset haluavat takaisin Gaddafin diktatuurin, irakilaiset Saddamin diktatuurin ja afganistamilaiset talebanien hirmuhallinnon.

Jarmo Makkonen

"Palaa asiaan Jarmo, kun annat linkit sellaisiin mielipidetiedusteluihin, joiden mukaan libyalaiset haluavat takaisin Gaddafin diktatuurin"

Heti kun pistät linkin missä krimiläiset tahtovat takaisin Ukrainan syliin. Tottakai valtioiden rikoksia pitää verrata toisiinsa, ei USA mikään syyntakeeton ole ja pakolaiset meille ovat tulleet juuri USAn romuttamista maista eli haittaa on ollut lähinnä USAn tekosista.

Pentti Paavola

Patologinen valehtelija ja kiero pankkihuijari, presidenttinäkin töpännyt vanhus ja ikämies Sauli Väinämö Niinistö nuoleskelee Natoa ja lietsoo III maailmansotaa. Tähän on vakaa näyttö katsokaas taustoja:

Näitä näyttöjä ei kukaan pysty kumoamaan joten Niinistö on Naton kannattaja vaikka muuta pupeltaisi.

Tämä on vain todellisuutta ja tämän todellisuuden kanssa on vain opittava elämään.

linkki 1: uutisotsikko

linkki2: uutisotsikko

linkki3: sosiaalinen media

linkki4: sosiaalinen media

"Isäntämaasopimus (MOU) on puhtaasti Sauli Niinistön käsialaa, Niinistö kuitenkin ohjeisti Lindbergin allekirjoittaa paperi ja teki tästä sopimuksen syntipukin luikerren itse vastuusta. MOU on Sauli Niinistön käsialaa samoin kuin EU-petoskin 1995. Ennen Sauli Niinistöä Suomi oli ydinaseeton maa.

Kun Sauli Niinistö sopi salaa Naton isäntämaasopimuksen, hän sopi myös että: "Nato:n isäntämaa velvoitetaan lääkitsemään atomisodankäyntiin joutuneita ulkomaisia sotilaita ja jopa puhdistamaan säteilystä tai biologisesta sodankäynnistä saastuneita Nato-aluksia (pykälä 0205, ss 2-5 sekä 2-6)"

Katso tästä linkistä MOU:n taustat

Niinistö rassukka on vain niin tyhmä ettei tajua sitä että USA ei hyväksy Suomea enää Naton täysivaltaiseksi jäseneksi. USA on tästä antanut sinettinsä jo 1996.

Niinistö on poltellut kuitenkin puolustusbudjettia varmaan joku 30 miljardia kun vuotuinen puolustusbudjetti on 3.5 miljardia leikkimällä varitaatioita venäjää vastaan ja kaikki ne miljardit on poltettu tuhkana tuuleen

Suomalainen älä äänestä enää Sauli Niinistöä jos hän asettuu vielä ehdolle 2018 vaaleissa. Hän on todellisuuden tajunsa kadottanut vanhus joka kuuluu jo eläkkeelle.
Hänen tarkoitukselliset perät vahingoittavat Suomea, hän ei ole koskaan toiminut Suomen eduksi.

Hän ei ole saanut mitään konkreettista hyvää Suomelle presidenttinä eikä hänellä edes sellaiseen riittäisi resurssitkaan siis presidentin tehtäviin. Kaikkihan tuon ymmärtää!

Linkit speksit ja taustat täältä http://sauli-niinisto-salosta.strikingly.com