Maanantai 27.5.2019

Apteekkarin kakkapuheet Suomi Areenassa ihmetyttävät – ”Nyt alitettiin rima ja komiasti!”

Luotu: 
12.7.2016 10:57
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio / Uusi Suomi
    Kuva
    Kuva Suomi Areenan apteekkipaneelista eiliseltä. Kuvassa oikealta Kuluttajaliiton Juha Beurling, apteekkari Sirpa Peura, Fimean Eija Pelkonen, kansanedustaja Antero Vartia ja päivittäistavarakauppaa edustava Kari Luoto.
|

Apteekkariliiton edustajan Sirpa Peuran kommentit Suomi Areenan eilisessä apteekkikeskustelussa leviävät sosiaalisessa mediassa. Peuralla oli keskustelussa esillä sateenvarjo, koska hän ennakoi, että kansanedustaja Antero Vartialta (vihr.) tulisi ”sitä itseään”.

– Kakkaa on lentänyt Anteron suusta. Hän on tyypillinen nuori mies, joka on hakenut ehkä Buranaa ja muutaman Viagra-paketin apteekista, en tiedä, Peura kommentoi Iltalehdelle keskustelun jälkeen.

Peuran hyökkäys apteekkialan vapauttamista ajavaa Vartiaa kohtaan oli kovasanainen myös Uuden Suomen suorassa Facebook-lähetyksessä.

Apteekkariliitto on pyytänyt Twitterissä anteeksi tapausta.

Lue lisää: ”Populistipoliitikko, kieltäydyt ymmärtämästä” – Näin Antero Vartia vastaa apteekkarin ryöpytykseen

 

Vartian bisneskumppani, näyttelijä Jasper Pääkkönen kommentoi tapausta Facebookissa:

– Jos vastaavassa asemassa oleva keski-ikäinen ukko olisi lausunut kolmekymppisestä naispoliitikosta malliin "mimmi puhuu pehmosia, tyypillinen tyttönen joka on hakenut ehkä parasetamolia ja muutamat katumuspillerit apteekista" niin eroamaan joutuisi tehtävästään. Jokainen, joka katsoo uutisen yhteydessä olevan videon lienee samaa mieltä: nyt alitettiin rima ja komiasti! Hyvän henkilön ovat apteekkarit valinneet ajamaan asiaansa, Pääkkönen kirjoittaa.

Viestintäalalla nykyisin työskentelevä ex-poliitikko Mikael Jungner pitää tapausta Suomi Areenan historian surkeimpana esityksenä. Peuralle on jo myönnetty myös Päivän byrokraatin palkinto.

Lue myös: Professori tutki luvut: ”Suurin osa apteekkareista kuuluu parhaiten ansaitsevan 1% joukkoon”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Samanlaista ulostetta on tullut hallitukselta jo vuoden verran, päätösten perustelut ovat kerta toisensa jälkeen olleet ihan sitä ihteään. Se kyllä oli ihan totta, että lääkevalmistajien päällekkäiset monopolit ovat syynä kalliisiin lääkkeisiin monessa tapauksessa, mutta eivätpä ole apteekkaritkaan niitä monopoleja vaatineet kovin suureen ääneen purettaviksi. Samaa voisi sanoa päättäjistä, kyllä lääkevalmistajien lobbaus on purrut hyvin, vaikka todellisuudessa voitot menevätkin osinkoihin veroparatiiseihin, eivätkä lääkkeiden kehittämiseen, kuten he väittävät.

Kari Latvala

Keskustelu kuin keskustelu. Jos aiheena on kilpailun avaaminen tai jonkin palveluntuotannon ulkoistaminen, aina löytyy joku valopää, jonka suusta pääsee, että se johtaa veronkiertoon tai työnatajavelvotteiden hoitamattomuuteen! Voi pyhä Sylvi!
Jokaisella on oikeus lobbata omaa mielipidetään, mutta jos haluaa, että sillä on jotain tehoa, kannattaa pysyä faktoissa. Koko sanoma menee aivan hukkaan, kun sitä ryydittää selkeästi virheellisillä faktoilla tai sellaisilla kommenteillä, jotka plajastavat, että ei ymmärrä asiasta tuon taivaallista.
Näitä em. ilmiöitä esiintyy, valitattavasti, mutta ne eivät mitenkään liity kilpailun vapauttamiseen tai ulkostamiseen. Ne liittyy rikollisuuteen!

Raili Sergejeff

Mistä Peura tietää, että ylivertainen enemmistö meistä kannattaa nykyistä apteekkijärjestelmää? Peura voisi antaa lukuja, jos asiasta on tutkimuksia.

Peuran käytös ei kaikin osin ollut asiallista, uskottavuus kärsi hyvin paljon.

Unto Toivainen

Kakka-Sirpa puolustaa monopolia, joten häneltä voi odottaa mitä vain.

Hän on koulutettu konservatiivi, joten hän kokee luonnollista ylemmyyttä suhteessa rahvaaseen, johon kuuluvat kaikki jotka eivät ymmärrä miksi hän on oikeassa.

Lauri Isotalo

Tunnettua on että yritykset pyrkivät viime kädessä monopoliin. Kartelli on taas käytännössä aina kielletty ... paitsi tietenkin ... noh, kyllä me kaikki tiedämme :)

Joo, homman nimi on se että kansa maksaa ja elättää muutamia satoja oikein hyvin toimeentulevia apteekkareita ... kyllä me suomalaiset olemme tämän aina tienneet. Hyvä että kissa on nyt nostettu taas pöydälle.