Sunnuntai 24.6.2018

Joutuuko Antti Rinne vaihtoon? – Marin: ”Halukkuuttani on tiedusteltu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.7.2016 16:07
  • Kuva: Arsi Ikäheimonen / All Over Press
    Kuva
    Kansanedustaja Sanna Marin (sd.) kertoo, että häntä on pyydetty asettumaan ehdolle puolueen puheenjohtajaksi.

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Sanna Marin kommentoi puheita puolueessa heränneistä puheenjohtajan vaihtamishaluista Uudelle Suomelle. Marin kertoo, että häntäkin on pyydetty asettumaan ehdolle.

–Halukkuuttani puheenjohtajakampanjaan on tiedusteltu eri tahoilta, mutta omalta osaltani kysymys ei ole ajankohtainen. En käy asiasta harkintaa, Marin kertoo.

Helsingin Sanomat kertoi tänään tiistaina, että demareissa on haluja laittaa puheenjohtaja vaihtoon, ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin taakse on kerääntynyt tukijoita.

Uusi Suomi yritti tavoittaa myös Lindtmania kommentoimaan asiaa, mutta häntä ei tavoitettu.

Helsingin Sanomien mukaan puheenjohtaja Antti Rinteen vastustajien ”hinku vaihtaa puheenjohtaja on niin kova, että lähes jokaista on kysytty ehdolle”. Lehti mainitsee nimeltä Marinin lisäksi Tytti Tuppuraisen, Timo Harakan, Erkki Tuomiojan ja Susanna Huovisen. Tuppurainen ja Harakka kertovat HS:lle, että eivät harkitse ehdolle asettumista.

Puheenjohtajan vaihtamishalut saattavat olla seurausta SDP:n kannatuksen heikkenemisestä. Ylen heinäkuun alussa Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan SDP:n kannatus laski 1,9 prosenttiyksikköä, ja kokoomus nousi SDP:n ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi.

Marinin mielestä SDP:n pitäisi tulevana syksynä keskittää kaikki energiansa haastaakseen hallituksen sote-uudistus.

–Tässä työssä tuen istuvaa puheenjohtajaa ja soisin, että keskustelua käytäisiin ennemmin asiakysymyksistä kuin henkilöistä, Marin toteaa.

Marinin mielestä SDP:n kannatuksen kannalta keskeistä on kyky tarjota kestävä yhteiskunnallinen visio, jonka taakse erilaiset ihmiset voivat ryhmittäytyä mahdollisimman laajasti.

–Meidän on uudistettava Suomen elinkeinorakennetta, tarjottava turvaa ihmisille muuttuvassa työelämässä, löydettävä ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja puututtava eriarvoistumiseen, Marin kertoo.

SDP:n puoluekokous järjestetään seuraavan kerran helmikuussa, jolloin olisi mahdollisuus äänestää mahdollisesta uudesta puheenjohtajasta, jos haastajia sitä ennen ilmoittautuu.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irma Asikainen

".....kannatuksen kannalta keskeistä on kyky tarjota kestävä yhteiskunnallinen visio, jonka taakse erilaiset ihmiset voivat ryhmittäytyä mahdollisimman laajasti." Politiikkaan liittyy, mielenkiintoinen paradoksi - ensin luodaan mielikuva puolueen linjasta ja suunnitellaan tarkoin, millä äänestäjät harhautetaan uskomaan, että juuri tämä on se puolue, jota kannattaa äänestää. Mutta, kun vaalit ovat ohi, kääntyvät takit usein hyvinkin nopeasti ja kaikki ne vaalien alla annetut hyvät lupaukset unohtuvat ja sitten ihmetellään huuli pyöreänä, kun kansa on tyytymätöntä ja kannatusluvut laskevat. No, mitä siitä seuraa? Siitähä tietysti seuraa se, että aletaan taas suunnitella uutta strategiaa, jolla seuraavissa vaaleissa tehdään tämä sama temppu.
Miksi kansa ei koskaan opi? Kai siksi, että kaikki puolueett toimivat juurikin näin. Vaaleissa voittaa aina se, joka on löytänyt mahdollismman monta kansaan purevaa täkyä ja kyennyt hyödyntämään ne parhaiten.
Eli, jos SDPkin haluaa vaihtaa yhden huonon johtajan toiseen huonoon johtajaan, on sen löydettävä pirun iso läjä näitä täkyjä - jos kohta sehän on aina ollut mestari huijaamaan kansaa, joten eiköhän se siitä.......

Majlis Lahtinen

Niin,yhdestä pahasta 'toiseen pahaan..hallelujaa,,,''Eiiiii,Eiiiii ,emme hyväksy,Eiiiii Eiiii, eikö se ole heidän lempisana...Naispuolue sdp on.Lapiolla sieltäkin heitetään miehiä ulos..Kyllä se vielä kostautuu,kun ei ole enään täysikäisiä miehiä josta voi kysellä ja apua pyytään..

Jukka Mattsson

Jep. Onhan SDP:ssä vielä yksi Paasio. Miksi eivät kysele häneltä?
Itse asiassa olen sitä mieltä että jos SDP:n uskottavuus halutaan palauttaa se ei onnistu ilman että SDP ei löydä poliitikkoa jolla on vahvat juuret SDP:n arvoihin.

Jarmo Hussi

Osallistun Marin kamppanjaan. Ostan hänelle verkkosukat jos tulee valituksi niin on valmiina median eteen. Tästähän tulee traditio: ennen oli Mao-pukua, lippistä ja Marimekon jokapoikapaitaa, nykyään Jutan ja Marin verkkosukat.
Kun US saa Lindtmanin kiinni niin voitteko samalla tiedustella Antin kantaa kansalaisaloitteisiin, kansanäänestyksiin ja ylipäätään kansanvaltaan.
Samalla voitte kysyä edustaako hänen linjansa yleisemminkin demarien linjaa.