Perjantai 24.5.2019

Soinia tuurannut Virtanen: Soinilla ”ainutkertainen tilaisuus”

Luotu: 
20.7.2016 08:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Valtiosihteeri Samuli Virtanen ja ulkoministeri Timo Soini kommentoivat eilistä Brysselin kokousta.

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) valtiosihteeri Samuli Virtanen kertoo Puheenvuoron blogissaan eilisestä osallistumisestaan Euroopan unionin ulkoasiainneuvoston kokoukseen Brysselissä Soinin puolesta.

Virtanen sijaisti Soinia kokouksessa, koska Soini ei päässyt paikalle.

–Mutta no; missä se Soini sitten oli, kun ei päässyt itse paikalle? Hyvän ystävänsä häissä ulkomailla. Sinne oli lupauduttu jo kuukausia sitten. Ainutkertainen tilaisuus. Seuraava UAN sen sijaan on jo runsaan kuukauden kuluttua, Virtanen kertoo.

Hän ihmettelee Soinin poissaolon saamaa huomiota Ylellä.

–Tämä ei suinkaan ollut itselleni ensimmäinen kerta, kun olin tuuraamassa ministeriä neuvostossa. Sama pätee keskustan ja kokoomuksen kollegoihini. Kokouksiin mennään kun käsky käy. Eikä se Suomen viesti edustajan mukaan muutu. Ääni on Virtasen mutta sanat ovat Soinin. Virkamiehet ovat kirjoittaneet muistiot ja puhenuotit poliittisen ohjauksen mukaisesti, ja ne on käyty etukäteen läpi. Valtiosihteeri toimii ja puhuu kokouksissa juuri niinkuin oma ministeri ja koko hallitus odottaa, Virtanen kirjoittaa.

Hänen mukaansa kokouksen anti oli poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Aiheina olivat Turkki, terrorismin vastainen toiminta ja EU:n globaali strategia. 

–Päivä alkoi aamiaistapaamisella USA:n ulkoministeri John Kerryn kanssa. Pöydän ääressä nähtiin myös Britannian tuore ministeri Boris Johnson, Virtanen kertoo.

Ulkoministeri Soini kommentoi asiaa tänään blogissaan.

–Jos se jotakuta kiinnostaa, olen vuosilomalla ja olin hyvän ystäväni ja perhetuttumme häissä ulkomailla. Kai sekin jonkun mielestä väärin oli. Minun mielestäni tein oikein. Minun penkkini häissä ei ollut tyhjä, eikä tyhjä ollut Suomen penkki Brysselissä. Siinä istui valtiosihteeri Virtanen, Soini kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Anneli Alvenius

Voi voi kun pitää kiusata Soinia. Eikös Orpo, uusi valtiovarainministeri ollut vastikään poissa Eu n vvm kokouksesta? Eikä mitään valitusta kuulunut. Normaalisti sijainen kun ei pääse joten lapsellista huutoa sdp n riveistä, persut näköjään kauhea uhka heille.

Timo Virtanen

Tosiasia on, ettei tämä kokous ollut mikään rutiinikokous. Turkki ja Englanti olivat esillä. Soini kyllä mokasi pahasti, kun ei ollut paikalla. Tuntuu siltä, että Soinilla on kihahtanut päähän - tai sitten vältteli vastuuta. Olisi kyllä sitä tietoa ollut tarjolla paljon enemmän kuin joittenkin Brexit kiihkoilijoitten tapaamisessa Englannissa pari viikkoa ennen. Loma ei ole ministerille mikään este, eikä kummin kaiman häätkään. Virkatehtävät on aina hoidettava.

Jarmo Hussi

Jos median mielestä Suomessa on liian vähän Soineja. Mitä jos Timppa kloonattaisiin niin mediakin olisi tyytyväinen, Timppa siellä Timppa täällä, väliäkö missä tai mitä tekee niin otsikko kyllä revitään.

Kaarle Akkanen

Kaikki, mikä liittyy Soiniin tai Perussuomalaisiin yleensä, on erityisen tarkastelun kohteena niin YLE:ssä kuin muissakin vihervasemmistolaisissa toimituksissa! Siis ei mitään uutta ja yllättävää meidän "moniarvoisessa", tasapuolisessa ja puolueettomassa mediassa?

Mikko Kangasoja

Tämä on tätä Ylen joidenkin toimittajien valikoivaa aatteellista journalismia. Uskottavuus sen kuin rapisee. Toinen tuore esimerkki: Melania Trumpin puheen kopioinnista vaahdottiin oikein pääuutislähetystä myöten, mutta Orpon Stubb plagiointi herätti (nettihaun perusteella) isoista medioista vain (demarihenkisen) HS:n. Eikö ne Suomenkin asiat voisi kuulua meille suomalaisille? Vai kuuluuko?

Tällaisia ovat meidän vallan "vahtikoirat", syövät toisten kädestä. Säälittävä, muttei yllättävä suoritus. Kykeneekö ao. toimittajat ja toimitukset itsekritiikkiin? En usko. Tilaisuuksia on ollut, mutta kehitystä ei.

Eero Laine

Siltä se perussuomalaisten touhu on näyttänytkin, että kavereiden juhlat ovat valtiollisia tehtäviä tärkeämpiä. Ei se mitään, uskottavuus on rapissut muutenkin. Taisivat olla viimeksi jo alle vasemmistoliiton lukemien.

Eero Laine

Siltä se perussuomalaisten touhu on näyttänytkin, että kavereiden juhlat ovat valtiollisia tehtäviä tärkeämpiä. Ei se mitään, uskottavuus on rapissut muutenkin. Taisivat olla viimeksi jo alle vasemmistoliiton lukemien.

Reijo Helli

Kyllä Soini ehtii ihan yksin vähän sinne ja tänne, mutta harvoin sinne missä pitäisi olla päätöksiä tekemässä... on yleensä huseeraamassa jossain "Jenkkilässä" tai Inglismaalla ja milloin missäkin, mutta varsin harvoin ajamassa äänestäjiensä asioita kotimaassaan :-(