Perjantai 24.5.2019

Yrittäjiltä toivomus Juha Sipilälle: ”Hyvä tehdä syksyllä, jos hallitus aikoo saavuttaa työllisyystavoitteensa”

Luotu: 
30.7.2016 12:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen Yrittäjät uskoo, että päätös yritysverotuksen lykkäämisestä voitonjakohetkeen tai investointeihin kannustavasta varauksesta edistäisi investointeja ja työllisyyttä.
|
Suomen Yrittäjät toivoo Juha Sipilän (kesk.) hallituksesta  investointeihin kannustavaa veromuutosta. Suomen Yrittäjien johtajan Anna Lundènin mukaan verotus ei tällä hetkellä palvele riittävästi yritysten kasvua. Hän toivoo muutosta yritysverotukseen jo syksyllä.
 
–Päätös yritysverotuksen lykkäämisestä voitonjakohetkeen tai investointeihin kannustavasta varauksesta edistäisi investointeja ja työllisyyttä. Se on hyvä tehdä syksyllä, jos hallitus aikoo saavuttaa työllisyystavoitteensa, Lundén sanoo.
 
Suomen Yrittäjät teki yhteistyössä Teknologiateollisuuden kanssa hallituskauden alkaessa aloitteen yhteisöveron maksun lykkäämisestä voitonjakohetkeen tai Viron tyyppisen yritysveromallin käyttöönotosta Suomeen.
 
Järjestö huomauttaa tiedotteessaan, että yritysten investoinnit ovat romahtaneet vuoden 2008 jälkeen 10 miljardilla eurolla ja työpaikat 100 000:lla. Hallitus on Suomen Yrittäjien mukaan luvannut selvittää, olisiko investointeihin kannustavasta varauksesta tai Viron yritysveromallista apua. 
 
Suomen Yirttäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan veropäätösten lisäksi tarvitaan vielä muutakin.
 
–Pitää uskaltaa edistää työpaikkasopimista sekä kannustaa pk-yritysten työllistämistä helpottamalla henkilöperusteisia irtisanomisia sekä poistamalla laista esimerkiksi sunnuntaityön tuplakorvaus ja siirtämällä se sovittavaksi työpaikoille, hän luettelee.

Jaa artikkeli: