Lauantai 25.5.2019

Niklas Herlin myy Uuden Suomen

Luotu: 
16.8.2016 11:25
Päivitetty: 
16.8.2016 13:01
 • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
  Kuva
  Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko, kustantaja Niklas Herlin ja Alma Talentin Suomen toimituksista vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi kertoivat Uuden Suomen siirtymisestä osaksi Alma Mediaa Uuden Suomen toimituksessa hetki sitten.

Uuden Suomen pääomistaja ja kustantaja Niklas Herlin myy verkkolehti Uuden Suomen mediakonserni Alma Medialle. Kauppa toteutuu arviolta 1. syyskuuta 2016.

Uudesta Suomesta tulee osa Alma Median ammatti- ja talousmediaan erikoistunutta Alma Talent -liiketoimintayksikköä, joka julkaisee muun muassa Kauppalehteä, Talouselämää ja Tekniikka & Talous -lehteä.

Niklas Herlin on sijoitusyhtiönsä kautta Alma Median suuromistaja. Herlin on myös Alma Median hallituksen jäsen.

Uuden Suomen kahdeksan työntekijää siirtyvät liiketoimintakaupassa Alma Talenin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Uusi Suomi on kävijämäärältään yksi Suomen suurimmista verkkopalveluista.

– On hienoa saada Uusi Suomi takaisin Alma Mediaan. Uuden Suomen moniarvoinen, yrittäjämyönteinen ja liberaali journalistinen linja sopii erinomaisesti Alma Talentin mediaportfolioon ja vahvistaa asemaamme yhteiskunnallisen keskustelun alustana. Uusi Suomi lisää tuntuvasti Alma Talent –verkoston kävijämäärää ja tekee meistä entistä vahvemman toimijan digitaalisilla mediamarkkinoilla, Alma Talentin Suomen toimituksista vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi kommentoi.

Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko pitää siirtymistä Alma Mediaan luonnollisena jatkumona.

–Olemme tehneet Alma Median kanssa kaupallista yhteistyötä vuosien varrella, eli talo on meille tuttu. Uskon tämän omistajavaihdoksen tarkoittavan Uuden Suomen kannalta erinomaista tulevaisuutta osana merkittävää mediakokonaisuutta, Huusko toteaa.

Huusko jatkaa nykyisessä tehtävässään Uuden Suomen päätoimittajana.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Niklas Herlin
Niklas Herlin
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Hildén

Heh, huomioikaa, levein hymy on Niklaksella, koska hän pääsee eroon koko olemassaolonsa ajan tappiota tehneestä verkkolehdestään.

Toivottavasti Niklas ei kuitenkaan lopeta blogiensa kirjoittamisia, niitä jaksaa lukea. Etenkin niitä öisin kirjoitettuja.

Mika Lako

Hymy on herkässä - syystä?!

TALOUS 16.8.2016 10:24 Päivitetty: 16.8.2016 11:23
Jarno Hartikainen
HELSINGIN SANOMAT
VERKKOLEHTI Uusi Suomi ja etenkin sen blogipalvelu houkuttelivat runsaasti kävijöitä, mutta liiketoiminnasta ei koskaan tullut kannattavaa. Vuosina 2008–2015 yhtiö teki noin 2,9 miljoonan euron yhteenlasketut tappiot.

Tilinpäätöstietojen mukaan Herlin joutui tukemaan yhtiötä yli kahden miljoonan euron arvoisilla, edullisin ehdoin myönnetyillä pääomalainoilla.

Jouni Kaskiharju

Taidan yhden blogin vielä laittaa ja sitten pillit pussiin . Almalle en kirjoittele... Pitänee etsiä jokuin muu alusta, sillä sensuuri tulee jatkossa puremaan vielä enemmän. Vain eliittiä hivelevät tekstit kelpaavat, kaikki kritiikki poistetaan...

Johanna Sirén-Kaplas

Paperisen Uuden Suomen entisenä lukijana ja sanomalehden lakaistumista pois markkinoilta surreena ihmettelin aikoinaan sitä kuinka yhtäkkiä joku päättää herättää lehden henkiin SÄHKÖISENÄ!!! Olin aivan tyrmistynyt. Sähköinen lehti tuntui halvata vaihtoehdolta kunnianarvoisaan paperi-Usariin verrattuna.

Nyt jälkeenpäin on myönnettävä, että Niklaksella oli visio kohdallaan ja hän näki, että kommunikaation siirtyminen varsin merkittävässä määrin nettiin on vain ajan kysymys.

Täällä tätä nyt ollaan, täälläkin. Toki paperilehdetkin kuluvat edelleen käsissä. Klassinen sanomalehti tai kirja on mitä mainioin käyttöliittymä - aina pelittää.

Hienoa on ollut tämä, että kuka tahansa kansalainen on voinut saada äänensä kuuluviin Uuden Suomen sivuilla. Jos kansalaisella on ollut tahtoa tulla kuulluksi, niin mahdollisuus tähän on annettu. Kansalaiskeskustelua on käyty. Eikä haittaa mitään, jos se joskus on ollut kömpelöä ja meno on muistuttanut ramman ankan kuppelehtimista - sentään on keskusteltu!

Se on ollut arvokasta, etenkin, kun muistetaan, että tässä meillä on kansa joka yleensä vaikenee kahdella kielellään (siteeraan Brechtiä).

Kiitos.

Jouni Borgman

Eiköhän tämäkin media-alusta laiteta ruotuun mielipiteiden osalta eli koettakaa viihtyä mm. LBGT:n, massamaahanmuuton, austerity-politiikan ja läntisen arvoyhteisön pakkosyötön kanssa. Joku kiintiöänkyrä saa näön vuoksi jäädä 'nillittämään'.

Juhani Vinberg

Kun Uusi Suomi alkoi ilmestyä verkkolehtenä, toivoin, että voisin lukea lehteä elämäni loppuun saakka. Ei siis näköjään toteutunut. Alman nykyinen moderointilinja Uuden Suomen verkkolehteen sovellettuna kaventaa sananvapautta. Valitettavasti.

Mikko Toivonen

Varmaa kai onkin, että ainakin nykyiseen keskustelupolitiikkaan mikä on varsin vapaata, tulee sensuuri ja mielipideohjaus. Se tulee olemaan vahinko meille kaikille, sillä nykyinen US keskustelupolitiikka on ollut täysin hyväksyttävä. Asiaa saa ilmaista omalla nimellään ja olla siitä vastuussa, mutta lehden sensurointi ja ohjauslinjaa ei ole kuten esimerkiksi Hesarissa ja muissa henkilömoderoiduissa keskusteluissa on vääristämässä totuutta ja sisällön selvyyttä. Eli toisin ilmaistuna heikentämässä keskustelun yleistä tarkoitusta ja tasoa.
Hesarissakin on vielä tupla eli jälkimoderointi esimoderoinnin lisäksi. Usein poistetaan jo julkaistuja kommentteja jos niissä on selkeästi osoitettu esimerkiksi Vihreiden ja RKP osuus jonkun asian harmiin. Aivan kuin lehdillä olisi suora ohjeenottokanava parista puoluetoimistosta. Sellainen juuri pudottaa keskustelun laatua.

Timo Nyman

KIINNOSTAVISTA ASIOISTA. kiivailematta kantaa ottaneet ovat saaneet vaihtaa kantojaan näillä foorumeilla. Jatkakaamme samaan malliin niin ei tarvitse turhautua kuten monille on käynyt "lyhytpinnaisten" kanssa. Kohteliaasti kohden 2017.