Lauantai 26.5.2018

Käräjäoikeus hylkäsi poliisin vaatimuksen: MV-sivuston jakelu saa jatkua

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2016 13:18
Päivitetty: 
19.8.2016 14:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin käräjäoikeus ei keskeytä vihasivusto MV:n jakelua.

Helsingin käräjäoikeus tiedottaa ratkaisseensa poliisin vaatimuksen niin sanotun MV-lehden jakelun keskeyttämisestä. Oikeus hylkää poliisin vaateen.

Helsingin poliisilaitos oli pyytänyt käräjäoikeutta määräämään OVH Hosting Oy:n, Net9 Oy:n ja tmi NP Networkingin keskeyttämään verkkoviestin jakelun tietystä ip-osoitteesta, josta julkaistaan MV-Lehteä ja Uber Uutiset -verkkojulkaisuja.

– Helsingin käräjäoikeus on tehnyt asiassa ratkaisun tänään ja hylännyt Helsingin poliisilaitoksen vaatimukset asiassa. Verkkoviestin jakelua ei siis määrätä keskeytettäväksi, tiedotteessa todetaan.

Käräjäoikeuden päätös perusteluineen on salainen, tiedotteessa kerrotaan. Käräjäoikeudesta tarkennetaan Uudelle Suomelle, että päätöksen salaamista on esittänyt jakelun keskeyttämisen hakija eli Helsingin poliisilaitos, ja oikeus on tämän hyväksynyt.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan pyyntö liitteineen on pidettävä salassa syytteen käsittelyyn saakka tai ”kunnes asia on jätetty sillensä”, koska niiden sisältämä tieto voisi julki tullessaan aiheuttaa haittaa asian käsittelylle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Karri Majava

Ottamatta kantaa MV-lehden juttujen tasoon sinänsä on mielenkiintoista seurata, kuinka avoin mahdollinen oikeusprosessi tulee olemaan. Tässä on aika lailla ajojahdin makua ja veikkaanpa todellisen syyn olevan se, että MV-lehti on viranomaiskontrollin ulkopuolella.

Jukka Lampinen

Tässä on ollut kyse siitä, kenellä on oikeus kirjoittaa perättömiä sensaatio jutuja.
Sensaatio lehdistö on kauhean vihainen, että heistä itsestään kijoitetaan sensaatio juttuja, eihän nyt sitä sentään voi hyväksyä.
Päätös oli varmaan sanavapauden kannalta aivan oikea, me emme voi rajata sonnan kirjoittamista suurten media talojen oikeudeksi.

Timo Nenonen

Mv-lehden kommentointi-osiot ovat Suomen parhaita. Joka jutun jälkeen tulee mietteitä todella vapaasti ja avoimesti, se on todella upeata . Sensuurin puuttuminen pitäisi laajentaa koskemaan kaikkia medioita.

Sananvapaus on kohdallaan tossa verkko-aviisissa. Lisää tällaista.

Esko Kotilainen

Pitää paikkansa,tämä MV-lehti onkin ainakin meille ulkosuomalaisille ainoa julkaisu tutustua Suomen todellisiin tapahtumiin.Suomen valtamedian uutisoinnin läpinäkyvä kieroontuneisuus näkyy niin hyvin läpi,ammattitaidottomassa palturin syöttämisessä.Että ihan naurattaa.Vielä ennemmän naurattaa tämä tiettyjen tahojen yhteishakemus,pöljän,samaa mieltä olevan poliisikomissaarion laittama hakemus käräjäoikeuteen,vapaan julkaisun estämiseksi.Huvittavaksi tekee se myös tapauksen,koska julkaisu tapahtuu ulkomailta,tosin suomen kielellä.Eikö suomenkielisiä julkaisuja saisi julkaista ulkomailta käsin,jos ne paljastaa Suomen sisällä vallitsevaa epäoikeuden mukaisuutta,suhmurointia,korruptiota.Mitä häh,Eikö??? Yhteishakemuksella turvattiin se että,kustannukset tästä idiotismista saatiin veronmaksajan piikkiin.Pitääpä alkaa kääntämään tätä historiaa täällä ulkomaan kielille,jotta suomenkielen taidottomatkin saavat todellisuuden tuntua Suomen oikeusjärjestelmään.Ja vielä SALAISIA pöytäkirjoja.Uskaltaakohan sitä enää Suomeen tulla käymään,kun ei koskaan tiedä mitä salaisia papereita siellä on kyhätty ja kenestä.