Tiistai 21.5.2019

”Forssa ensin” -mielenosoitus: ”Tämä on sotaa”

Luotu: 
25.8.2016 18:26
Päivitetty: 
25.8.2016 18:52
|

Forssassa on järjestetty tänään ”Forssa ensin” -mielenosoitus, jota voi seurata myös YouTubesta.

Mielenosoituksen vetäjä kritisoi kovin sanoin sekä ”valtamediaa” eli suurimpia tiedotusvälineitä että poliisia valehtelusta. Juontajan mukaan toimittajat eivät kysy paikallisilta ihmisiltä tapahtumista.

– Tämä on sotaa, todellista sotaa, mutta yritetään pitää se verbaalisena, juontaja myös sanoi.

Juontaja myös kehuu äärisivusto MV:tä ja vastaavia julkaisuja. Tapahtuman järjestäjät ovat Suomi Ensin -ryhmän aktiiveja. Aktiivit haluaisivat, että vastaanottokeskus siirrettäisiin pois Forssasta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että mielenilmaukseen on kokoontunut satakunta mielenosoittajaa sekä runsaasti yleisöä seuraamaan tapahtumaa.

Forssassa on kuohunut, kun tiistaina puhkesi joukkotappelu suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välille. Myös yksittäisempiä pahoinpitelyitä on ollut, poliisi kertoi tänään Uudelle Suomelle.

Poliisi on korostanut, että poliisi haluaa pitäytyä faktoissa. Poliisi on oikonut Forssan tapahtumiin liittyviä huhupuheita ja kertonut, että vahvistamattomia tietoja liikkuu runsaasti sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää: Poliisi: Forssassa 3 pahoinpitelyä ennen joukkotappelua

Kaikki US:n uutiset Forssan tapahtumista täällä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Lius

15 vuotiaan hakkaaminen on järkyttävä teko. Aikuiset turvapaikanhakijat hakkaajina. Kyllä lapsen hakkaamisesta veri kiehahtaa itse kullakin. Sitten vielä samaiset aikuiset turvapaikan hakijat videossa astalot kädessä ryntäävät aseettomien alaikäisten nuorten kimppuun.

Vaikka nuoret olisivat provosoineet, silti turvapaikanhakijoiden teko on vastenmielinen, sitä ei voi suvaita, vaan raja on ylittynyt. Poliisin on toimittava ja tehokkaasti suojeltava nuorisoa aikuisten käydessä joukolla astaloin päälle. Mielenosoitus on perusteltu ja kansalaisten on suojeltava lapsiaan kaikin tarvittavin keinoin mikäli yhteiskunta ei sitä tee.

Järkyttävää on myös se, että ammattikoulun nuoria neuvottiin jäämään kotiin ja jättämään mielenosoitus väliin sillä rehtori arveli heihin kohdistuvan turvallisuusuhan. Ilmeisesti koulun rehtori aavisti että turvapaikanhakijat aiheuttavat turvallisuusuhan kuten aiemminkin. Haloo poliisi - nuoria uhataan!

Jarmo Lius

Suomen poliisi on taitava. Se ei provosoidu helposti, ei käytä aseistusta herkästi, se tottelee käskyjä. Nyt vain on niin, että käskyt todennäköisesti estävät väkivallan torjuntaa. MV-lehti ei tokikaan ole luotettavampi media kuin muutkaan pieniresurssiset, ideologiapainotteiset mediat.

Markus Sääski

Entä uskotko kymmeniin nuoriin, jotka kertovat lähes samankaltaisen tarinan tapahtumien kulusta, sama se kuka ne haastattelut julkaisee (Olli Heikkilä: Youtube) kun rehellisesti haastattelija meni suorassa lähetyksessä kyselemään kaikilta, että mitä oikein tapahtui.

Marjatta Marttila

Taas kerran on unohtunut se hyvin yksinkertainen asia.
Kolikolla on AINA kaksi puolta. Valitettavasti poliisi ei voi muutakuin seurata ettei tilanne riistäydy täysin käsistä.
On täysin luokatonta hyväksyä väkivaltaa "vierailijoiden" taholta, reagoimatta siihen. Analyyttinen ja asiallinen vuoropuhelua pitää saada aikaan, jotta kolikon molemmat puolet tulevat huomatuiksi.

Jari Karjalainen

MV-lehti nyt on mitä on, mutta valitettavasti ns. "luotettava" ja "arvostettu" media "muistaa" usein kiireessään kertoa sen suomalaisia arvostelevan kolikon puolen. Vai mitäpä mieltä olette tästä:
https://goo.gl/r983La
Miksi toinen kolikon puoli jätetään "tasa-arvoisessa" mediassa kertomatta?

Toivomme että tätä viestiä ei moderoitaisi piiloon, koska mielestäni alkaa olemaan jos huolestuttavasti asiasta kyse. Miksi asioita pimitetään?

Jukka Lampinen

Kolikolla on vain yksi puoli, Forssassa on asti lähtien ollut suuri määrä rasistiseti pakolaisiin suhtautuvia.
Jotka on jatkuvasti huudelleet rasistia kommenteja ja provosoineen, joukossa myös suuriäänisempiä on olleet tytöt, rasisti tytöt.
Pakolaiset on prosoituneet kyllä, mutta sehän oli tarkoituskin.
Häirikköjen ja psykopaattien tarkoitus, on nimenomaan prvosoida.
Ei me voida ottaa vieraita maahamme vastaan näin, vähämielisten nuorten joukon ei saa antaa terrorisoida vieraita eikä suomalaisia.
Tämä nuoriso joukko on juuri sitä samaa häirikkö ryhmää, joka terrorisoi myös meitä suomalaisia ja meidän normaaleja lapsejamme.
Tässä sairaassa ilmiössä, ei ole mitään puolustettavaa.
Maahantulijoihin on vain yksi oikea suhtautumistapa, kohteliaisuus ja ystävällisyys.
Vieraita ei solvata ja lyödä.
Ketä me Suomeen kutsumme vieraiksemme, siinä vaiheessa tehdään päätökset.
Me olemme päätöksen tehneet ja kutsuneet heidät, häirikköjen ei saa antaa lyödä vieraitamme.

Jari Martikainen

Juuri, näin.
On aivan kamalaa rasismia, fasismia ja natsismia, että joukko suomaisia 15-18 vuotiaita miehiä ja naisia kävi huutelemassa VOKin parkkipaikan kupeessa kamalia "menkää kotiinne" - huutoja. Se, että heidän 15-vuotias kaverinsa oli VOKin asukkaiden toimesta hakattu, ei anna tälläiseen kamalaan rasismiin oikeutta.

On aivan luonnollista, että kymmenet VOKissa asuvat 30-40 vuotiaat lapset kävivät tälläisten rasististen kantisten kimppuun rautaputkin. Eihän tuollaita 15-vuotiaiden huutelua 30-vuotias mamulapsi voi kestää. Pakko päästä kimppuun ja pikkaisen rautaputkella hakata.

Jukka Lampinen

Forssan rasistit, vastusti alusta asti pakolaiskeskuksen sijoittamista. Tämä vastustus, on näkynyt laajana rasistisena käyttäytymisenä, johon on vedetty mukaan lapsetkin.
Lasten kasvattaminen rasisteiksi ja yllyttäminen rasistiseen toimintaan, on Forssan vanhempien vastuulla ei uhrien.