Maanantai 22.7.2019

Puoluejohtajan ulostulo seksuaalisesta häirinnästä: ”Suomalaisten miesten on tajuttava, että ajat ovat muuttuneet”

Luotu: 
27.8.2016 12:52
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ville Niinistö sanoo, että vakavia häirintätapauksia yleisempää näyttää olevan kyvyttömyys ymmärtää valta-asemien ja kulttuurierojen merkitys työyhteisössä.
|
Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Niinistö ottaa suorin sanoin kantaa seksuaaliseen häirintään työpaikoilla. 
 
–Ennen oli aika, jolloin naiset joutuivat sopeutumaan. Sopeutumaan miesten kosketteluun, irstaileviin puheisiin, vähättelyyn. Ei enää. Nyt on miesten aika sopeutua siihen, että tasa-arvo kuuluu kaikille. Miehet, älkää käyttäytykö urposti. Erityisesti jos olette valta-asemassa, Niinistö kirjoittaa Facebookissa.
 
Hän viittaa Helsingin Sanomien lauantaina julkaisemiin haastatteluihin, joissa suurlähettiläs Jarmo Viinasen kanssa työskennelleet naiset syyttävät tätä muun muassa lähentelystä.  Niinistö sanoo, että seksuaalinen häirintä ja epäasiallinen seksuaalisesti virittynyt käytös on vakava ongelma monilla suomalaisilla työpaikoilla.
 
–Liian usein siitä yhä vaietaan, ja vaikka työyhteisössä siitä puhutaan, ei sitä osata käsitellä. Silti sellaisen kohteeksi joutuminen vaikuttaa vakavasti ihmisen työhyvinvointiin ja jaksamiseen. Usein tällainen voi kestää vuosia, hän toteaa.
 
Niinistö sanoo, että vakavia häirintätapauksia yleisempää näyttää olevan kyvyttömyys ymmärtää valta-asemien ja kulttuurierojen merkitys työyhteisössä. 
 
–Suomalaisten miesten on tajuttava, että ajat ovat muuttuneet.
Iäkkäät, vallassa olevat miehet eivät aina näytä tajuavan sitä, että nuorempien naisten mielestä se ei ole enää sopivaa, miten nämä miehet ehkä nuoruudessaan kohtelivat samanikäisiä naisia. Valta-asemassa oleva henkilö ei näytä aina tajuavan, että hänen tekojaan vastaan on vaikea nuoremman ja heikomassa asemassa olevan naisen avoimesti protestoida, Niinistö kirjoittaa.
 
Hän linjaa, että seksuaalista häirintää tai epäsopivaa käytöstä on kaikki, mitä sen kohteeksi joutuva pitää sellaisena. 
 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irma Asikainen

Nyt pitää peesata Marja-Liisaa ihan kybällä. Tämä on suurelta osin täysin syvältä koko keskustelu. Ensin naiset tunkevat "miesten tonteille" kaikilla sektoreilla, kuohivat nämä munatttomiksi eunukeiksi ja ne, jotka eivät suostu alistumaan tähä naisten invaasioon, vaan käyttäytyvät "naisten asteikolla" häiritsevästi, pannaa ruotuun ahdistelukohun voimalla. Voi pyhä jyssäys sentään. Marja-Liisaa lainatakseni "mihin ovatkaan kadonneet ne räväkät akat", jotka pärjäsivät miehisessä maailmassa omin ansioin ja omin avuin, eikä heille tultu montaa kertaa miesten taholta päätä akomaan tai muutakaan kiusaa tekemään. Kylähn sitä nuorena untuvikkona vähän punasteli niitä puheita, mutta "elämä opetti" ja sen jälkeen niitä urpoja itseään pelotti joutua tulilinjalle. Mutta onhan tämäkin jonkin sortin tapa aslistaa mies ja taas yksi askel naisvallan alttarille. Herätkää miehet ja pitäkää puolenne, kun vielä on jotain miehisyydestänne jäljellä. Kohta teillä ei ole mitään, kun lapsetkin siitetään koeputkihedelmöityksellä ja teistä tulee yhtä arvokkaita kuin siitossonnit.

Olavi Nieminen

Suomi ei ole valmis muutokseen. Vaarat vaanivat yhä.
Ei riitä, että suomalaiset muuttuvat. Miten muutos saadaan kansaivälisesti täällä läpi?
Suuri ongelma on kulttuuriset ja uskonnolliset erot kansainvälisesti ja Suomi on mennyt kansainväliseksi maaksi.
Suurimpana ongelmana on Islamiin kuuluvat, joita tulee tänne lisää ja suunnitellaan isoa moskeijaa.
Vieraiden kulttuurien muuttaminen suomalaiseksi on ylivoimainen tehtävä ja vaatii aikaa.
Kyse on myös siitä mikä on vahvempi, kristinusko vai Islam.

Pekka-Juhani Elomaa

Samaan aikaan Ville Niinistön edustama puolue ajaa hulluuteen asti vapaata maahanmuuttoa ja rajat auki politiikkaa. Jos noin vaikka vanhan aikaisella janalla näytettäisiin kuinka paljon suomen naisten ahdistelu on lisääntynyt ulkomaalaisten takia, niin huomaisimme, että vaikka kaikki suomalaiset miehet ryhtyisivät munkeiksi nyt, niin jana ei hievahtaisikaan...ainakaan parempaan suuntaan. Ihmettelen joidenkin ihmisten taitoa ajatella näin kapeasti, että jos suomalaiset metsäläiset ( huom. Varsinkin hyvin koulutetut?!?) oppisivat olemaan naisten kanssa ihmisiksi se olisi ok. Ulkomaalaisia taas pitää ymmärtää, koska kulttuuri erot koko muun maailman kanssa on niin suuret...
Eli kaksilla rattailla vihreä Ville menee, näin se vaan on.

Anja Jantti

Tämä kähmimisilmiöhän on ollut iät ja ajat Suomessakin, mutta siitä on vaiettu.
Mitä nainen voi tehdä, jos tällaista sattui ’ennen vanhaa’. Äitini joutui lähtemään
työpaikoistaan 1940-luvulla. Työt muuttuivat olennaisesti huonommiksi , jos et ollut ’suopea’. Miesten valta esimiehinä oli suuri. Itse menin työelämään 1960-luvulla ja jos et halunnut edetä ’reittä myöten’ , oli sama meno edessä. Alallani ei näistä asioista ääneen puhuttu Iän karttuesa opin konstit pärjätä ja sitähän se naisen osani oli. Miesten puolesta en osaa puhua, puhun vain omasta kokemuksestani. Kiitettävästi täällä miehet ottavat kantaa, mutta nostan hattua Ville Niinistölle ulostulosta, vaikken olekaan vihreiden kannattaja. Julkkiksena hän saa otsikoita. Viinasen alaisten naistyöntekijöiden matalan profiilin ulostulosta ja nimettömänä esiintymisenä voimme päätellä, ettei asia ole mihinkään muuttunut.

Tapani Moilanen

Niinistö hyvä,kyllä asia korjaantuu kovaa vauhtia.Kannattajakuntasi naiset näyttävät enimmäkseen niittosilppurin alle jääneiltä perunasäkeiltä.Maihinnoususaappaat,kynitty punaiseksi värjätty tukka,reikäiset verkkosukkahousut,risainen maihinnousutakki,nenärengas ja tatuoinnit pitävät siitä huolen.Jos tuommoisen pystyy raiskaamaan niin hapaaton keittäjämummokin Puolustusvoimain keskuskeittöltä on kokemattoman varumiespojan elämän ensimmäinen ja viimeinen nainen...........