Tiistai 17.7.2018

Lex Lindström toteutuu – 5000 iäkästä pitkäaikaistyötöntä pääsee eläkkeelle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
1.9.2016 21:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Työttömyysturvahakemusten täyttö loppuu iäkkäiltä pitkäaikaistyöttömiltä.
|

Pitkään työttömänä olleiden yli 60-vuotiaiden kertaluonteinen eläketuki toteutuu hallituksen budjettineuvotteluiden päätöksellä.

Kyseessä on kertaluonteinen poikkeusmenettely, jonka myötä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien on mahdollista päästä ennenaikaisesti eläkkeelle, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho tiedotteessaan kiitellen ”Lex Lindströmiksi” kutsuttua ratkaisua.

Eläketuki koskee tarkoin rajattua joukkua, vähintään viisi vuotta työttömänä olleita yli 60-vuotiaita.

– Tutkimusten mukaan yli viisi vuotta työttömänä olleista kuusikymppisistä vain yksi prosentti työllistyy. Lex Lindström helpottaa merkittävällä tavalla näiden ihmisten arkea. Lomakkeiden täyttely loppuu, kun he pääsevät halutessaan eläkkeelle. Tämä on historiallinen ja oikeudenmukainen päätös, Terho sanoo.

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan kertaluonteinen laki tarkoittaa sitä, että noin 5000 pitkäaikaistyötöntä saa mahdollisuuden jäädä ennenaikaiselle eläkkeelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Näin niitä ääniä ostellaan valtion varoilla.

Kouvolan seutu rypee kovissa talousvaikeuksissa siitä lähtien kun Voikkaan paperitehdas suljettiin 2006. Paljon on myös irtisanottuja Myllykoskella, Inkeroisissa ja Anjalassa. Nyt luotiin alueen pitkäaikaisille työttömille "kertaluonteinen" Lex Lindström! Kyseinen alue on myös ministeri Lindströmin vaalipiiri ja ainakin minulle tuli heti mieleen ostetaanko tässä nyt niitä "menetettyjä ääniä"?

Sopisiko kysyä miten luulette kaikkien muiden pitkäaikaistyöttömien ajattelevan kun nuo n. 5000 ovat saatu siirretyksi eläkkeelle? Tämä Lex Lindström on vain kertaluonteinen toimenpide eikä pelasta tuossa samassa olevia pitkäaikaistyöttömiä tulevina vuosina.

Rahallista kysymystä tästä ei voi tehdä sillä valtion budjettiin se ei juuri vaikuttaisi vaikka kokeilua jatkettaisiin niin kauan kun työpaikkoja olisi kaikille työtä haluaville.

Johannes Hissa

Kyseessähän on vuoden 2005 Lex Taipaleen toisinto, sillä silloin eläkkeelle pääsi 4000 yli 10 vuotta työttömänä ollutta 57 vuotta täyttänyttä henkilöä. Joten luultavasti asiaan palataan jälleen 10 vuoden päästä, mutta silloin ikäraja onkin jo 63 vuotta.

Tapani Moilanen

Eikö se ole ihan sama miltä momentilta se raha tilille kilahtaa? No kun ei....siihen tarvitaan 57 392 byrokraattia määrittelemään missä statuksessa ko. henkilö on,onko ennuste positiivinen,negatiivinen,labiili vai stabiili.Kun käry housunkauluksesta nousee eetteriin niin ei siinä eläkkeellä olevaa Arkkiatri Risto Pelkosta hälytetä paikalle katsomaan mitä on tapahtunut.