Torstai 21.6.2018

Nyt paljastui: Ministeri Rehn haluaa pois politiikasta – ”Kyllä se on yllätys”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.9.2016 16:08
Päivitetty: 
5.9.2016 17:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Olli Rehn. Vähän yli vuoden elinkeinoministerinä toiminut Rehn hakee Suomen Pankin johtokuntaan. Valinta tarkoittaisi Rehnin siirtymistä pois politiikasta.
|

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen myöntää Uudelle Suomelle yllättyneensä elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) aikeista jättää politiikka. Rehn on hakenut Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Hakijoiden nimet julkistettiin tänään.

– Kyllä se jonkin sortin yllätys oli. Toisaalta Rehnin taustan tuntien –  hän toimi useita vuosia talouskomissaarina ja koulutuskin on tehtävään sopiva – niin ei se siinä valossa iso yllätys ole, Kaikkonen sanoo.

Kaikkonen kertoo tienneensä, että Rehn harkitsee tehtävään hakemista. Kaikkonen ei täsmennä, milloin kuuli asiasta, mutta toteaa, ettei siitä ole kovin kauan aikaa.

Eikö ole aika iso siirto, että Rehn siirtyy kokonaan pois politiikasta, jos hänet valitaan tehtävään?

– No se olisi menetys politiikalle, mutta Suomen Pankille se olisi hyvä valinta. Jatkaapa hän ministerinä tai Suomen Pankissa, niin vahvasti yhteiskunnallisissa tehtävissä joka tapauksessa. Isänmaan palveluksessa.

Rehn valittiin elinkeinoministeriksi toukokuun lopulla 2015, eli hän on toiminut tehtävässä alle puolitoista vuotta.

Kaikkosen mukaan keskustassa ei vielä varauduta ministerinvaihdokseen. Ministereistä päättivät viimeksi keskustan eduskuntaryhmä ja puoluehallitus yhdessä. Omia halujaan ministeriksi Kaikkonen ei kommentoi millään lailla.

Suomen Pankki hakee kahta johtokunnan jäsentä. Näihin avoimiin virkoihin haki 19 henkilöä, Rehnin ohella joukossa muun muassa Työeläkevakuuttajat Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes.

Suomen Pankin johtokunnan jäsenet valitsee puolestaan eduskunnan pankkivaltuusto, jota johtaa keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen.

Suomen Pankin koko johtokolmikko on vaihtumassa, sillä muutaman vuoden päästä edessä on pääjohtajan vaihto. Pääjohtaja Erkki Liikasen toinen seitsenvuotiskausi päättyy kesällä 2018, eikä hän voi sen jälkeen enää jatkaa tehtävässä.

Lue myös päätoimittaja Huuskon näkökulma: Tässäkö Erkki Liikasen seuraaja?

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Eivätpä näytä puoluetoverit ainakaan olevan Rehnin strategioiden ja lopullisten päämäärien asiantuntijoita!
Ei Rehn ole mihinkään politiikasta lähdössä vaan hän ainoastaan pyrkii asemoimaan itsensä sellaiselle oksalle mistä voi sujuvasti siirtyä lopullisen päämäärän oksalle.

Mikä se lopullinen oksa on tietää vain Rehn itse, mutta missään tapauksessa se ei vähimmilläänkään ole muu kuin Suomen presidenttioksa.

Rehn lienee ymmärtänyt että ministeritason poliitikkona hänet on "kuorittu" eikä uutta turkki saada kansalaisten erittäin hyvän spot muistin vuoksi kasvatettua.

Majlis Lahtinen

Jyrki..Niin surullista. kaikki mitä tua mies on peräänsä jättänyt,on ollut tuhoa ..Ensin piti saada Eu.hun kaikenlaisia maita,jota nyt elätämme,sitten antoi ryssille Fennovoiman joka ei valmista tule,vaan suomalaisille veronmaksajille raskas kranssi..Jos pääsee pankkiin,sekin tuhotaan..Tämä mies ei piittaa yhtään mitään miten köyhille ja eläkeläisille käy kunhan oma laukku on täynnä...Miksei löydy aivan tavalliset Viisaat ihmiset näihin virkoihin..Miksi sitä rapulisakkia,saa ylläpitää kaikki virat,vaikka niistä ei ole tykätty..No joka asiassa suomi kulkee perässä kuin Burundalainen hiihtoladuilla...

Taisto Pihlajamaa

Älkäähän nyt, Olli on aika tervepäinen yksilö. Juna on vienyt mihin on vienyt, ja nyt on näköjään taas uusi asema vastassa.

Onhan tämä jo nähty. Taistelet itsesi ministeripor(s)taaseen. Takanasi on oman puolueesi ohjelma ja ne vaalit ja ne -ähh äänestäjät.

Poliitikko, voititkin. Tulet neuvottelurinkiin, ja VVM sanoo, että tässä ne raamit! Että nää on rajat ja niissä on pakko pysyä! On siinä taiteilemista selittää itse kullakin, että tätä luvattiin, mutku ei oo mistä antaa. Näitä selityksiä on nyt taas matkan varrella saatu nähdä.

Toiveiden tynnyri ja Kankkulan kaivo ja Runsauden Sarvi. Ei niitä ole. On vain omia illuusioitaan syövä ihmisryhmä, jotka etsien marginaalivoittoja, hiovat itseään kaikkivoivan VVM:n muuria vastaan.

Olli näköjään on poistumassa tuosta, itsensä kahlinneesta joukosta. En moiti, en kiitä. Senku.

Henri Järvi

Mustien autojen takapenkillä istuminen näyttää olevan turvattu eläkeikään asti veronmaksajien laskuun. Suomen pankki, siis nykyinen Euroopan keskuspankin haarakonttori on ollut ja on näköjään jatkossakin väsähtäneiden poliittisten duraselpupujen lepopaikka ja hautaismaa. Siellä riittää voimia käydä kertomassa vaikka vitsejä kirjastoissa Tarja Halosesta tai Paavo Väyrysestä niinkuin konttorinhoitaja Liikanen tossa jokin aika sitten teki Leppävaaran kirjastossa.

Marja-Liisa Kalkela

Hyvin virkoja jaetaan EU meidät liittäneille. Aholle pesti Ollila/Berner (kesk) ,Rehnille Suomen Pankkiin .
Rehn virka EU -93-14 . Rahanjako onnistuu hyvin EU pankeille ,kun kaikki tärkeät virat on kepu,kok .

Sosialismia on kun porvarit jakaa kansan rahoja rikkaille ja EU pankeille.Veroilla ne sosialisodaan kansan taskuilta takaisin kirstuun .
Vai miksi luulit niiden verojen koko aika nousevan ? Mistä muualta sitä rahaa tulisi kun vienti ei vedä ja yli 700 000 työttömän palkkaverot on pois verokirstust.

Tapani Moilanen

Suomen Pankki on väsähtäneiden poliitikkojen sanatorio.Vastuuta ei ole,kultavaranto niin pieni että pysyy yhden munalukon takana.Ruoka hyvää,lääkärit ilmaisia jonottamatta.Musta Auto kuljettajineen odottamassa menit/tuli mistä ja milloin tahansa.Kun muutaman kerran vuodessa kävelee läheiseen puistoon kauniilla säällä otsa kurtussa varoittelemaan lisääntyvästä velkaantumisesta TV-kameroiden eteen.Jos minä olisin vuosi sitten ehdottanut Turkille julkisesti €U jäsenyyttä positiivisen demokratiakehityksen takia niin minulle nauraisi kylän hevosetkin mutta Brysselin Bobrikovin kuunaama pysyy peruslukemilla kuin Viktor Tihonovin Neuvostoliiton voitettua kahdeksannen jääkiekon maailmanmestaruuden peräkkäin.

Hannu Rautomäki

Rehnin tähtäimessä oleva Liikasen jakkara ja itse pankki tulisi lakkauttaa turhana, sillä eihän Suomella ole edes omaa valuuttaa, mitä hallinnoida.
Euroa koskevat päätökset tehdään EKP:ssa.
Nykyiset Suomen Pankin tilastoimistehtävät voisi hoitaa yksi valtiovarainministeriön osasto.