Maanantai 27.5.2019

Tuomari radikaalisaarnaajalle: Eikö ole ristiriitaista elää sosiaaliturvalla, jos vihaa länsimaita?

Luotu: 
9.9.2016 11:22
Päivitetty: 
9.9.2016 11:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Radikaalisaarnaaja Anjem Choudary on elänyt Britannian yhteiskunnan tuilla 20 vuotta.

Brittiläistuomari haastoi tuomionlausunnan yhteydessä tunnettua islamistista radikaalisaarnaajaa Anjem Choudarya, joka on elänyt yhteiskunnan tuilla, vaikka kertoo halveksivansa läntistä demokratiaa, kertoo brittilehti The Telegraph.

Choudary on Telegraphin mukaan elänyt Isossa-Britanniassa yhteiskunnan tuilla viimeiset 20 vuotta.

Ison-Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi keskiviikkona, että Choudarylle langetettiin viiden ja puolen vuoden vankeustuomio terroristijärjestö Isisin tukemisesta. Lisäksi hän sai 15 vuoden valvontarangaistuksen, joka astuu voimaan hänen vapautuessaan vankilasta.

Ennen tuomion lausumista tuomari Justice Holroyde kuuli asianajajan puheesta, että Choudary on elänyt yhteiskunnan tuilla.

– Eikö ole ristiriitaista tulla rahoitetuksi liberaalin läntisen demokratian kautta, jos sitä niin halveksii? Holroyde kysyi Choudaryn asianajajan puheen jälkeen, Telegraph kertoo.

Telegraphin mukaan Britanniassa on nyt vireillä lakihanke, joka estäisi vihasaarnaajia saamasta yhteiskunnan sosiaalitukia.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ritva-Kaarina Merilä

Olipa erikoinen näkökanta. Tarkoitatko Olli, että tuilla elävät henkilöt eivät edes halua osallistua yhteiskunnan toimintaan, vaan pyrkivät romuttamaan sen rakennetta aiheuttamalla pelkkiä kustannuksia? Sosiaaliturvalla elävien joukossa on ehkä juuri tällaisiakin, mutta enpä uskaltaisi yleistää.