Maanantai 16.7.2018

Kova ryöpytys Suomen ja Ruotsin demarijohtajille: ”Myötähäpeää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.9.2016 12:14
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen ja Ruotsin demarijohtajien kommentit Venäjästä ja Natosta ihmetyttävät tutkija Jukka Tarkkaa.
|
Historian tutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka ihmettelee Suomen ja Ruotsin demarijohtajien kommentteja Suomessa hiljattain julkistetusta Venäjä-selvityksestä ja Ruotsissa viikolla julkistetusta Nato-raportista. 
 
–Suomen Venäjä- ja Ruotsin Nato-raporttien kommentointia seuratessani olen yllättäen huomannut itsessäni myötähäpeää pohjoismaisia demaripomoja kohtaan. Miten on mahdollista, että todennäköisesti ihan älykkäät ihmiset alistuvat latelemaan julkisuuteen naama peruslukemilla niin hempeileviä byrokraattisia lurituksia turvallisuuspolitiikasta kuin viime päivinä, Tarkka kirjoittaa blogissaan
 
Ulkopoliittisen instituurin julkaisemaa Venäjä-selvistystä ovat arvostelleen muun muassa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja puolueen kansanedustaja Eero Heinäluoma. Rinne onmyös toivonut, että Aleksanteri-instituutin tutkijoita olisi kuultu enemmän selvityksen tekemisessä. 
 
–Ulkopoliittisen instituutin selvityksessä on pelottelua, jota ei voida pitää perusteltuna. Puheet siitä, että Venäjä kyseenalaistaisi Suomen itsenäisyyden ovat eriskummallisia ottaen huomioon, että Suomen itsenäisyys vahvistettiin talvi- ja jatkosodassa. Tämä tiedetään Suomessa, Venäjällä ja koko maailmassa, Rinne kommentoi Vieraskynä-kirjoituksessaan Helsingin Sanomissa torstaina. 
 
Jukka Tarkka pitää Rinteen kirjoitusta merkittävänä, koska Rinne on suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja.
 
–Oppositiojohtajilla on taipumus päättyä pääministeriksi. On hyödyllistä käydä katsomassa, millainen on ehkä seuraavan pääministerimme turvallisuuspoliittinen maailmankuva, hän sanoo.
 
Ruotsissa sekä pääministeri Stefan Löfven että ulkoministeri Margot Wallström ovat linjanneet, ettei maa aio hakea Naton jäsenyyttä. Molemmat edustavat sosialidemokraatteja. Lisäksi Wallström ja niin ikään sosialidemokraatteja edustava Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist totesivat erikseen kannanotossaan torstaina, että Ruotsin turvallisuuspolitiikka pohjautuu liittoutumattomuudelle. Ruotsin Nato-raportin mukaan maa ei kuitenkaan pärjäisi kriisitilanteessa yksin.
 
Muun muassa ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet on arvioinut, ettei maan Nato-kanta muutu ennen kuin sosialidemokraatit muuttavat mielensä.
 
–Demaripuolueet ovat sekä Suomessa että Ruotsissa niin isoja, että niiden menneisyyteen unohtuneet johtajat pystyvät estämään kaiken sen minkä estäminen heidän päähänsä sattuu pälkähtämään, Jukka Tarkka kommentoi.
 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Tarkka leipoo taas kerran leipää juuresta joka on peräisin 1970-luvulta. Sehän on toki ihan totta, että monet poliittiset päättäjät ovat aikansa eläneitä puoliseniilejä höpöttäjiä, joiden ei kuuluisi olla missään asemassa päätöksenteossa. Vielä suuremmaksi ongelma muodostuu, kun nämä päättäjät uskovat muun muassa Tarkan kaltaisia nuorsuomalaisten dinosauruksia, joiden argumentointi on luokkaa "tämä on totuus, nielkää tai kuolkaa". Ymmärrä kyllä, että nämä "silkkisolmioeläkeläiset" esiintyvät kommentoimassa, mutta sitä en ymmärrä, miksi heitä nyt nostetaan median valokeilaan jutuilla, joiden sisältö on pelkkää oikeistopropagandaa. Minäkin tunnen myötähäpeää, tunnen myötähäpeää siitä, että suomalaisia pelotellaan nyt oikeiston taholta yhdellä oikeistolaisimmasta valtiosta maailmassa!

Tuomas Sikander

Niin, Suomeahan alettiin käytännössä voimakkaasti venäläistää vasta kun varasteleva oikeistokommunismi oli päässyt valtaan, sähkörahat haaskattu Siperiaan ja Ahmed saanut teostaan palkkioksi ryssältä maallista hyvää.
._.

Matti Loikkanen

Teppo ja muut vasemman ladun hiihtäjät, tulkaapa nyt tälle vuosituhannlle!

Teille ei ole vielä taitanut avautua se tosiasia, että kommunismiin kietoutunut diktatuuri Venäjällä on romahtanut. Nyt siellä on vallassa diktaattoiri, joka ei tunnusta mitään "ismiä", mutta on yhtä laajentumishaluinen kuin hänen edeltäjät - ja yhtä vaarallinen Venäjän rajanaapureille.

Putin on miehittänyt viisi valtiota. Eikö tämä arveluta yhtään?

Antti Harkila

Koville tuntuu sinulle Teppo ottavan vieläkin pannuun vasemmiston tappio viime vaaleissa? Vasemmistolla on ollut sukupolvien ajan laittaa asiat kuntoon! Miten on oman koulusivistyksesi ja kielitaitosi kanssa? Ei niistä kannata välittää jos tietää tai luulee tietävänsä kaiken muita paremmin?

Eero Laine

Jos kuka tarvitsee myötähäpeää sen on Tarkka itse ja kaikki mediat, jotka hänen juttujaan julkaisevat. Tarkka neuvoo muita, vaikka itse epäonnistui politiikan yrityksessään surkeasti. Silloinkaan ei jutuilla ollut uskottavuutta.

Reijo Siipola

Hölmölaisten valoa pitämätön säkki on historiaa. Nyt on muovisia, valoa läpäisemättömiä jätesäkkejä. Sen kun täyttää joka aamu idästä nousevan auringon valolla ja vetää päähänsä, voi olla taas valaistuna koko vuorokauden.