Lauantai 21.7.2018

Kokoomuslainen Nato-selvityksestä: ”Kuka tässä meitä auttaisi?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.9.2016 10:13
  • Kuva: Timo Heinonen
    Kuva
    Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.
|
Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kiinnittää Puheenvuoron blogissaan huomiota Ruotsin Nato-raportin esiin tuomiin puutteisiin Ruotsin maanpuolustuksessa. Hän vertaa tilannetta suoraan Suomeen.
 
–Meillä maanpuolustuksesta on pidetty parempaa huolta, mutta ulkopuoliseen apuun meidänkin tulisi pahimmassa tilanteessa turvata. Kuka tässä meitä auttaisi on nyt keskustelun paikka, Heinonen kommentoi.
 
Hän toteaa myös, että Ruotsin Nato-raportin erilaiset uhkaskenaariot ja päätöksentekohuomiot kannattaa ottaa Suomessakin vakavasti. 
 
–Suurlähettiläs Krister Bringéusin tekemänä selvitys vaimentaa puheita ja vakuutteluja siitä, että Ruotsi ei voisi yllättää meitä Nato-päätöksenteollaan ja liittymisellään. 
Selvityksessä todetaan, että Ruotsi ei kytke omaa Nato-hakemustaan meidän päätöksiin. Vuoropuhelua Ruotsin kanssa siis on syytä edelleen syventää ja vahvistaa eri tasoilla, Heinonen sanoo.
 

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timothy Kestrel

Jos tai kun Suomi tarvitsisi apua kriisitilanteessa, niin ei muuta kuin hattu kouraan ja Naton puheille. Ei ole olemassa mitään muuta uskottavaa tahoa, joka voisi auttaa jos tarvetta ilmenee.

Nykyisellään puolet porukasta kuitenkin vastustaa ikäänkuin palovakuutuksen ottamista tarpeettomana. Pistetään pää pensaaseen ja yritetään kieltää ketään edes puhumasta uhasta sen oikealla nimellä.

Tosiasia on, että Suomen toimintaympäristö on muuttunut radikaalisti. Naapurissa asuu tuhopolttaja.

Tuomas Sikander

Se tuhopolttaja on asunut siellä jo aika pitkään.
Tilanne ei ole oleellisesti muuttunut, nyt olisikin aika esittää jotain konkreettista niistä "vihulaisen" hyökkäysvalmisteluista.
Tähän mennessähän on vain Munsalan soutajan poliittisesti motivoitunut huuli heilunut iltatuulessa .
._.

Jarmo Lius

USAn edessä ei esiinnytä hattu kourassa, vaan ammutaan rynkyllä peräpeiliin. Miksi? Koska tunnetusti USAn joukot pakenee kamelikuskien takaa-ajamina Afganistanista, viiksiniekkataksikuskien takaa-ajamina Irakista, lammaspaimenien takaa-ajamina Libyasta jne. Joten todennäköisimmin me suomalaiset näkisimme näiden pelkureiden selän kun ne juoksevat Pohjanlahteen karkuun.

Tietysti kannattaa USAn suuntaan suomalaistenkin harrastaa jonkinnäköistä "diplomatiaa". Ellei heidän anneta auttaa vapaaehtoisesti, ne ääliöt auttavat pakolla kuten näitä maita: Irak, Afganistan, Ukraina, Libya, Jemen, Pakistan, Vietnam, ynnä muut USAn sadistisesti pommittamat "avun" kohteet.

Ilkka Korkalainen

Ihmetyttää kuinka johtavat poliitikot pallottelevat Nato asialla eivätkä uskalla tunnustaa tosiasioita. Suomi ei yksin pärjää ainoata todellista uhkaa eli Venäjää vastaan omin voimin. Nato on puolustusliitto joka tuntuu myös unohtuneen monilta ja Natosta puhutaan niinkuin se olisi hyökkäämässä jonnekin. Nato jäsenyys on ainoa todellinen vaihtoehto Venäjän arvaamattomuutta vastaan.

Ari Ohvo

Ompahan sentään Nato-vaihtoehto pöydällä tämän iki-ihanan Ruotsi-yhteistyön lisäksi. Kyllä Venäjä varmaan säikähtää kun Ruotsin kanssa on sovittu mahdollisuudesta tulevaisuudessa keskustella mahdollisista keskustelujen jatkamisista yhteisen puolustuksen järjestämiseksi. Pelkoa aiheuttaa erityisesti se että keskusteluiden kutsut oli kirjoitettu punaisella musteella. Punainen on veren väri.

Suomi ja Ruotsihan ovat maailmanpoliittisesti niin suuria tekijöitä että jopa Viron kaltaiset maat pitävät meitä merkittävinä tekijöinä maailman politiikassa. Ruotsin valtaisa muutaman tuhannen ammattiarmeija varmasti pystyy torjumaan kaikki supervaltojen höykkäykset.

Tämä on sitä huumoria. Todennäköisesti osa poliitikoista ei edes tajua miten naurettaavaa heidän touhuamisensa on.

Timo Virtanen

Niinhän se on, että viime sodastakin selvittiin vain Saksan massiivisen avun turvin. Kannattaisi vähän valmistautua pahimmankin varalle. Pelkästään omillamme emme pärjää. Ruotsihan on jo hoitanut sopimukset kuntoon USA:n kanssa. Joittenkin mukaan se on näitten ansiosta jo pidemmällä kuin olisi pelkästään Naton jäsenenä.