Sunnuntai 21.7.2019

Juha Sipilä väläyttää lakimuutosta vihapuheen takia

Luotu: 
19.9.2016 16:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Asema-aukiolle on tuotu kynttilöitä menehtyneen 28-vuotiaan miehen muistoksi. Mies joutui pahoinpidellyksi paikalla aiemmin syyskuussa ja kuoli alle viikko tapahtumasta.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kommentoi blogissaan viimeaikaisia väkivallantekoja, jotka ”huolestuttavat laajalti ihmisiä ja heikentävät turvallisuudentunnettamme”. Sipilä viittaa niin Helsingin Asema-aukion kuin Kajaanin Otanmäen tapausta.

Hän pitää hyvänä, että sisäministeri Paula Risikko (kok.) selvittää väkivaltaisten järjestöjen laillisuutta uudemman kerran, vaikka viimeksi asiaa tutkittiin vuonna 2013.

– Osana sisäisen turvallisuuden selonteon toimeenpanoa on myös syytä selvittää, onko lainsäädäntömme ajan tasalla vihapuheisiin ja -tekoihin puuttumiseksi. Erityisesti internetissä ja sosiaalisessa mediassa keskustelu helposti karkaa käsistä. Puhekin on teko, Sipilä kirjoittaa.

– Myös keskustelu maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista jatkuu - ja viime päivinä siihen on tullut vakava lisäsävy. Vastakkainasettelu on omiaan ruokkimaan kärjistynyttä ilmapiiriä, Sipilä jatkaa.

– Suomi ei menesty vastakkainasettelulla, sitä lisäämällä murennamme yhteiskuntaamme. Vihapuheet ja -teot on tuomittava. Jokaisen on koettava olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi, se ei ole pois keneltäkään toiselta. Ihmisarvo on jakamaton, Sipilä kirjoittaa.

Lue myös: 

”Noloja vätyksiä” – Jari Tervo ärähti Suomen johtaville poliitikoille MTV:llä

Äärioikeisto Suomessa -kirjoittajat: ”Väkivaltaiseen natsismiin voi puuttua heti”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markus Vuorivirta

Mahtaako Sipilä ymmärtää, että yksi puoli kyllä ehkä puhuu vähän vihaisesti. Samaan aikaan toinen puoli murhaa ihmisiä? Siinä "teossa" on vissi ero. Toinen mikä unohtuu täysin on, että täällä ei saa "vihapuhetta" puhua se valkoihoinen kanta-asukas väestö. Mutta toinen osapuoli saa puhua ja tehdä mitä huvittaa? Se jos mikä lisää vihantunnetta. Eriarvoisuus. Rasismi on käsitetty vain yksisuuntaisena ilmiönä, vaikka se nk. "vastapuoli" on vähintään yhtä rasistinen, ellei jopa pahemmin rasistinen kanta-asukkaita kohtaan. Ainakin ovat selvästi väkivaltaisempia.

Topi Rantakivi

Sipilä sanoo oikein, että ihmisarvo sekä henki on jakamaton. Sipilä sen sijaan ei ymmärrä, että yhtään mitään vihapuheita tai väkivaltaisia järjestöjä ei saada millään kitkettyä lainsäädännöillä ja hänellä olisi ollut vastassaan ongelma: Perustuslaki.

Paula Risikkokaan ei voisi millään kielloilla estää ns. väkivaltaisia yhdistyksiä, koska tämän jälkeen ne hullut menevät maan alle ja toimivat edelleenkin kielloista huolimatta. Mutta niistä uusista kielloista kärsivät sitten kaikki lakia kunnioittavat kansalaiset ja kamelinkin selkä katkeaa, jos kieltoja lisätään entistä enemmän, niin ei kunnon kansalainen enää ole kauan kunnollinen...

Ihan tyhmää hirtättää koko maata yhden tapauksen takia!

Carolus Linden

Nyt kun pääministeri kantaa huolta siitä, onko lainsäädäntömme ajantasalla, voisi vihapuheeseen johtavaa vihaa kitkeä myös sillä, että muutettaisiin Rjavartiolakia ja Ulkomaalaislakia ajankohtaisemmiksi siten, että niiden säännöksistä johtuvat kohtuuttoomuudet vähentyvät tai poistuvat.
Samasta syystä ehkä myös olisi aiheellista harkita olisiko Perustuslain mukaisia oikeuksia tarvettta muuttaa koskemaan ainoastaan Suomessa laillisesti oleskelevia henkilöitä. Nyt ne koskevat (kaikkia) "ihmisiä".

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
" myös syytä selvittää, onko lainsäädäntömme ajan tasalla vihapuheisiin ja -tekoihin puuttumiseksi. Puhekin on teko, Sipilä kirjoittaa.

– Vastakkainasettelu on omiaan ruokkimaan kärjistynyttä ilmapiiriä, Sipilä jatkaa.

– Suomi ei menesty vastakkainasettelulla, sitä lisäämällä murennamme yhteiskuntaamme.
-Vihapuheet ja -teot on tuomittava.

Koskiko tuo myös työttömien syyllistämistä päättäjien ja yritysten taholta?
Etenkin vastakkainasettelu työssäkäyvien ja työttömien välillä.
Teotko myös on tuomittava? Kuten esim.Yhdenvertaisuuslain muuttamisesta työelämässä ettei se koske enää ex-palkansaajia,veronmaksajia.Siis työttömiä.

"Tekopyhyys" on kai nyt muotia?

Kauko Kaaresoja

Eivätkö nämä "vihapuheet" ole osa suomalaista kulttuuria. Ajatelkaa vaikka pohjaalaista kulttuuria, puukkojunkkareita. Enkä ole kuullut sellaisia vihapuheita, kuin tässä tarkoitetaan maahanmuuttajista.
Jossain saatetaan veistää juttua eri ryhmistä, ne menevät kyllä vitsi-osastoon, meillä on eri kansallisuudestakin vitsit: venäläiset kysyivät aikoinaan: "Kun meillä sanotaan, että saksalainen on saksalainen vaikka voissa paistaisi, niin onko se sama vitsi teilläkin?" Niin että vihapuhettako, viisastukaa ja miettikää, kirjoita Tervo kirja tästä aihepiiristä äläkä kohkaa joutavia, tee kerrankin kulttuuriteko!