Sunnuntai 21.7.2019

Tarja Haloselle raikuvat aplodit Peli poikki -tapahtumassa: ”Toivon, että viesti kaikuu kauas rajojemme taakse”

Luotu: 
24.9.2016 14:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa presidentti Tarja Halonen.
|
Presidentti Tarja Halonen muistutti puheessaan Peli poikki -tapahtumassa, että Suomi on maa, joka ensimmäisenä antoi sekä naisille että miehille täydet poliittiset oikeudet.
 
–Nämä oikeudet ovat luoneet meille kotimaan, joka kansainvälisessä vertailussa on aktiivinen, solidaarinen ja yhteistyökykyinen. Toivon, että viesti siitä kaikuu kauas rajojemme taakse, hän sanoi.
 
Raikuvat aplodit kommentillaan saanut Halonen kuvaili demokratian olevan joukkuepeli.
 
–Demokratia on joukkuepeli, jossa reilun pelin säännöt koskevat kaikkia. Me emme hyväksy keinoksi väkivaltaa tai sillä uhkaamista.
 
Halosen jälkeen puhunut, äärioikeiston toimintaa Suomessa tutkinut Mikael Brunila totesi, että Suomessa ei ole perinnettä, joka pakottaisi tekemään eron ääriliikkeisiin. 
 
–Tämän vuoksi poliitikot ovat neuvottomia, hän totesi.
 
Brunila arvioi myös, ettei äärioikeistoa ole otettu riittävän vakavasti Suomessa.
 
Sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) että valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kertoivat aikaisemmin lauantaina, että hallitus käy ensi maanantaina läpi toimenpideohjelmaa väkivaltaisten ääriliikkeiden toimintaan puuttumiseksi. Sipilän mukaan muutoksia on tulossa.
 
 
Peli poikki -tapahtuma alkoi aikaisemmin tänään mielenilmauskulkueena Helsingin Kansalaistorilta Senaatintorille. Poliisin arvion mukaan Senaatintorilla on paikalla noin 15 000 ihmistä. Helsingin poliisi sanoo tapahtuman sujuneen rauhallisesti. 
 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Toivottavasti kuuluu ihan lähi-itään ja afrikkaan saakka ,täällä ei siedetä islamin vihaoppia ,eikä naisten alistamista .Nyt jos urpo ja kumppanit saavat aikaan nopeasti lain voimaan,vaikkapa vielä takautuvasti.Ankarilla tuomioilla ja välittömillä karkoituksilla maustettuina,niin kansa hurraisi ja alkaisi ehkäpä hiukan luottaakin politiikon puheisiin.Tosin siihen nenisi pitkä aika ennenkuin kyräily altasilmäin politiikkoa kohti lievenisi.Nythän on menty jo ihan politiikkojen ansiosta että osa kansaa teroittelee jo kirveitä.

Tapani Moilanen

Halonen entisenä Stalinistina voisi olla hiljaa ääriliikkeisiin kuulumisesta,nyt hän eläkkeellä parantaa maailmaa.Tarja muistelee lämmöllä SDP:n 1905 puoluekokousta,joka vieraana oli Josiph Stalin.Anarkisti,pankkiryöstäjä,despootti,kansanmurhaaja.
Presidenttiaikanaan hän Uudenvuoden puheissaan luetteli ne ongelmat mitä Suomessa on eikä yhtään ratasua niihin?

Raili Sergejeff

Tarja ei kyllä ollut vielä syntynytkään tuolloin pystyäkseen muistelemaan 1905 puoluekokousta.

Stalin ja Hitler ovat ihan samaa kastia, kumpikin kuvottavia kansanmurhaajia.

Ei kannattaisi puolustella rasismia morkkaamalla Tarja Halosta aasin sillan kautta.

Mikko Toivonen

Kyllä menneisyyden tiedostaminen on paikallaan silloin kun tullaan julkisuuteen jonkun todella vähäpätöisen asian puitteissa provosoimaan koko kansaa vihaan ilmaisun ja kokoontumisen vapautta vastaan.

Halonen ja Tuomioja nimittäin olivat aikoinaan kovasti toimimassa hirmutyrannian ja teokratian palauttamiseksi Persiaan Khomeini sijoittamiseksi edes jonkinlaisella perinteellä valitun Persian Shaahin tilalle.

Onnistuivat ja mitä saivat aikaan. Hirvittävää kansan alistusta ja kaiken kieltämistä.

Samaan on Halonen nytkin tähtäämässä osallistumisillaan ja puheillaan toisessakin ajassa. Tuomioja on jo sen verran viisastunut, että ei ole tuollaiseen julkisesti enää osallistumassa. Ainakaan tällä kertaa!

Jokaisen tulisi kyetä ajattelemaan näitä asioita totuudenmukaisesti ja suhteellisesti, mutta nyt on monilta poliitikoilta ja medialta kautta linjan karannut sukka jalasta.

Tapani Moilanen

Tiedän Tarjan kovaksi lukijaksi.Varmaan hän on lukenut Sos.Dem puolueen historiankin ja käynytkin Tampereen Lenin museossa.Olen ollut samassa konsertissakin Tarjan kanssa.Luin juuri "Himmlerin kadonneet kirjeet" Kirjoittajana KatrinHimmler & Michael Wildt jossa hän ruotii yhden pahimman sotarikollisen,esi-isänsä elämäntarinaa.Olisi kiva joku venäläinen tonkisi esi-isensä haisevaa roskatynnyriä mutta venäläiset ei siihen ikinä pysty ja näinollen se maa ei nouse ikinä vaikka tämä Tsaarin kokin pojanpoika Putin yrittää rakentaa uutta Neuvostoliittoa.Aiheeseen liityvä kirja:Mihail Berg Kirje Presidentille.

Pasi Käyhkö

Puheissa tuntuu viljeltävän vain sanaa äärioikeisto. Eikö muita ääriryhmiä olenkaan?
Siis vajaa sata (n.80) kuulapäätä saa lähes koko Suomen vauhkoontumaan. Meillä tuntuu olevan asiat todella hyvin jos tähän asiaan uhrataan aikaa näinkin paljon.

Lumira Lumus

Äärioikeisto on näkyvästi esillä ja sen toimintaan voi vaikuttaa. Jopa estää lailla. kun laillisista kansalaisista on kysymys ja tämä onnistuu.
Suurin uhka nyt on se mitä on piilossa. laittomasti maassa.
Väkivaltaisin äärijärjestö varustautuu näkymättömästi ja todelliseen tuhoiskuun ja se isku vain tulee yht´äkkiä ja täydellinen kaaos.
Mikä on Suomessa valmius näitä yllätys-terrori-iskuja vastaan, onko sitä?

Markku Lehto

"Nämä oikeudet ovat luoneet meille kotimaat, joka kansainvälisessä vertailussa on aktiivinen, solidaarinen ja yhteistyökykyinen. Toivon, että viesti siitä kaikuu kauas rajojemme taakse, hän sanoi."

Näitä arvoja meidän on kyettävä tarvittaessa puolustamaan kovinkin keinoin. Itselleni on jäänut edellisestä presidentistä sellainen kuva, että hänelle nämä kovat keinot eivät olleet mieluisia ja hän oli valmis karsimaan ja karsi näitä keinoja, joilla tätä maata ja sen arvoja tarvittessa puolustetaan.

Vesa Alahuhta

Voitais näin karmeissa viharikoksissa ottaa käyttöön ilmantojärjestelmä, maksettaisiin palkkio jos joku huomaa että joku ajattelee rasisesti. Tonni kouraan vaan hyvistä vihjeistä, siitä vaan tekemään "ilmiantoja sukulaisista, työkavereista, oma puoliso ja lapsikin voi olla HIRVEÄ piilorasisti.Kidutustakin voitais soveltaa näissä karmessa rikoksissa.