Lauantai 23.6.2018

Poliisi vaatii MV-sivuston Janitskinia vangittavaksi – 7 eri rikosepäilyä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.9.2016 14:25
Päivitetty: 
29.9.2016 08:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Käräjäoikeus vaatii vihasivusto MV:n perustajaa vangittavaksi poissaolevana.

Äärinäkemyksiä levittävää MV-sivustoa pyörittävää Ilja Janitskinia vaaditaan vangittavaksi. Janitskinia epäillään muun muassa kansanryhmää vastaan kiihottamisesta sekä rahankeräysrikoksista.

Espanjassa tiettävästi oleskelevaa Janitskinia esitetään vangittavaksi poissaolevana.

Helsingin käräjäoikeus käsittelee asiaa perjantaina. Hakija on pyytänyt juttua salaiseksi, oikeuden tiedotteessa kerrotaan.

Epäiltyjen rikosten lista on seuraava:

1) Kiihottaminen kansanryhmää vastaan 
2) Rahankeräysrikokset 
3) Rahapelirikokset 
4) Törkeä kunnianloukkaus 
5) Laiton uhkaus 
6) Salassapitorikos 
7) Tekijänoikeusrikokset.

Lue myös: Poliisi: Kymmeniä rikosilmoituksia MV-lehdestä

Lue myös: Käräjäoikeus hylkäsi poliisin vaatimuksen: MV-sivuston jakelu saa jatkua

Kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf selventää Aamulehdelle, että Janitskinia esitetään vangittavaksi siksi, että hän ei ole suostunut tulemaan kuulusteluihin. Mikäli käräjäoikeus hyväksyy vaatimuksen vangitsemisesta poissaolevana, Janitskinista annetaan eurooppalainen pidätysmääräys, ja hänet voidaan Wendorfin mukaan periaatteessa ”hakea kotiovelta” kuulusteluihin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kantola

Tottakai Ilja Janitski pitäisi noutaa Espanjasta tänne kuulusteluihin, kun ei ole suostunut saapumaan. Vihanlietsonta on helppoa, kun itse on suojassa etelän auringossa. Pakoilu on selvä todiste siitä, että mies tietää itsekin olevansa suurrikollinen ja hän pelkää vastavihaa. Toivottavasti espanjalaiset kohtelevat tuota heillemuuttajaa kuin tämä meille muuttaneita.

Reijo Jokela

Valtion säästökuuri on nähtävästi iskenyt oikein juustohöylällä järjenkäyttöön. Tämä lienee jo lainopillisen kukkahattuiluidiotismin huipentuma. Julkaisulle jota yritetään muka lopettaa taataan verovaroin miljoonien arvoinen mainoskampanja ja toimittajalle "totuuden marttyyrin" asema. Tuomioksi saadaan todennäköisesti pieni sakko, joka lienee promillen osia julkaisun saaman mainostilan euromääräisestä arvosta. Jos todellinen tarkoitus on saada julkaisulle lisää lukijoita, niin silloin tämä on järkevää touhua maksattaa mainoskulut veromaksajilla.

Hannu Rautomäki

Ylivelkaantunut valtio on vakavissa talousvaikeuksissa, jotka aikanaan pakottavat yhteiskunnallisien palvelujen rajuihin lisäleikkauksiin ja elintason laskuun, joten poliittinen eliitti harjoittaa huomion vetämistä muualle, tällä kertaa pääosin kuvitteelliseen rasismiin ja fasismiin.
Mitä seuraavaksi?

Esko Kotilainen

Tämä pitää täysin paikkansa.Toisekseen virallinen syyttäjä voisi käyttää virallista tietä ,saadakseen Iljan kuulusteluihin.Suomihan kuuluu EU:hun ,kuten Espanijakin.Dilemmahan on vain siinä että Espanijan poliisit tikahtuisivat nauruun jos hän sellaisen sinne lähettäisi.HE.he,meillä on täällä Suomessa salaiseksi julistettu oikeuskäsitely ,johon tarvittaisi kaveria.No totta kai he kysäisivät onko kaveri kovakin terroristi,kuuluuko Al qaidaan,vai Isiskseen.Johan siinä riemu repeäisi koko euroopassa,kun syyttäjä joutuisi vastaamaan,ei kuulu,mutta kun se ryökäle vittuilee meille,kertomalla sopimattomia totuuksia meistä.Sitä paitsi meillä on vedonlyönti käynnissä täällä perukoilla,hänet pitää saada nitistettyä ennen joulua.Eihän me voida syödä edes kinkkua rauhassa,kun on vaara että sekin paljastuu korruptioksi.

Petri Stenroos

Valtamedia julkaisee jatkuvasti propagandaa jonka päätarkoitus on itsenäisen Suomen tuhoaminen ja Suomen kansan eliminointi, mutta tämä ei ole kiihottamista ketään kohtaan. Kun Mv julkaisee juttuja ja propagandaa joissa tuodaan ilmi ulkomaalaisten rikollisuus ja haluttomuus integroitua(me olemme muslimeille vääräuskoisia ja täten alempiarvoisia, joten heidän mielestään olemme velvollisia elättämään heidät) , niin tämä on rikos.

MV:llä on käsittääkseni satojatuhansia lukijoita päivittäin ja tämä ei johdu siitä että Suomalaiset olisi idiootteja, rasisteja ja kaikkea muuta lässytystä, vaan globalismin vastaisuudelle on syynsä.

Esko Kotilainen

Täytyyhän sillä olevan,koska miten muutoin tälläinen meteli heidän kirjoituksistaan.Vai onko niin että,vaaditaan päätä vadille,vaikkei tiedetäkkään mitä he kirjoittavat.Erittän tervetullut vaihtoehtomedia Suomen median monopoliin.Se että,MV:ssä saattaa olla joitain ylimitoittettuja kirjoituksia,ei vedä kuitenkaan vertoja valtamedian tuottamalle,ajoittain probakanta sonnalle.Pasikin lukee varmaan,mutta salassa.Eikös se ole vähän niinkuin pornosivujen selaileminen,ettei vain vaimo huomaisi.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #11

Esko,
Tosiaan olenhan minä käynyt kyseisillä sivuilla ja lukenutkin niitä. En kuitenkaan salaa. Mutta kuten kerroin niin en voi koko lehteä noteerata kovinkaan korkealle. Miten minä voisin muodostaa mielipidettä jos en ottaisi asiasta selvää.

Raimo Laakso

Sen voi suoraan sanoa, että sivusto on aikamoista Venäjä trollaamista. USA ja Nato haukutaan maanrakoon ja perustellaan Suomen tarvetta pysyä puolueettomana milloin minkäkin vinkuintiassa tapahtuneen menneisyyden tapahtuman varjolla. Suomen omasta historiasta ei puhuta koska siinä Venäjä näyttäytyy pahana ja taas on yksinkertaisin osa kansaa vannomassa puolueettomuuden nimiin. Elikkä kyllä täytyy aika epäisänmaallista porukkaa olla lukijoissa, jos vielä nykyisessä maailmantilanteessakin vannovat tuon kylmänsodan aikaisen puolueettomuuspolitiikan nimiin.

Raimo Laakso

Näinhän se menee. Kyllähän siinä täytyykin olla aika zombin ajattelukyky, että senkin roskan tuosta puolueettomuuden hyödyistä uskoo, mutta kyllä sitäkin porukkaa aika paljon täältä löytyy. Sama porukka uskoo Venäjän vaalien vilpittömyyteen ja siihen, että ne pommittavat Syyriassa ainoastaan isisin joukkoja. Eipä kyllä epäisänmaallisempaa porukkaa voi kuvitellakaan, vaikka itse toisin kuvittelevatkin. Vaikka ei se taida tuo rakkaus Venäjää kohtaan mikään ihme olla tuolla porukalla, kun katsoo, miten laumassa täällä uskotaan kaikenlainen roskan puhuminen.

Carolus Linden

Nähtäväksi jää kuinka raskauttavana Espanjan viranomaiset pitävät Suomessa esitettyjä syytekohtia ja kuinka he suhtautuvat niiden johdosta pyydettyyn pidätys- ja luovutusmenettelyyn. Sitä ennen saatta syytetty ehkä katsoa aiheelliseksi ilmaantua kuultavaksi vapaaehtoisemmin.

Pekka J. Mäkinen

Aika paljon samoja juttuja kertovat muutkin lehdet, kuten Ilta-Sanomat ja Kokoomuksen Nykypäivä-lehti, mutta MV lehti on usein tarkempi, eikä se arastele kertoa mamujen rikoksista. Minä kyllä ihmettelen tätä Suomen touhua. Ei ole suomalaisten vika jos emme pidä siitä kaikesta mitä elintasopakolaiset maassamme tekevät. Jos suhteessa väkimäärään katsotaan mitä kauheuksia oman maan kansalaisemme tekevät ja sitten katsotaan mitä tekevät muslimimaista tulevat pakolaiset, niin eihän tässä suomalaisten rasismisyyttämisessä ole mitään järkeä. Eivät suomalaiset ole rasisteja, emme me karsasta venäläisiä, kiinalaisia, eurooppalaisia, pohjoismaalaisia vaan ainoastaan näitä pakolaisia jotka tulevat islaminuskoisista maista, ja joiden tekemät rikokset ovat jatkuvia uutisaiheita maassamme. Jos heitä karsastetaan, saavat syyttää siitä itseään.

Mitä sitten venäläismielisyyteen tulee niin kyllä Kekkosen-Paasikiven linja on ihan pätevä edelleenkin. Paavo Väyrynen on harvoja suomalaisia poliitikkoja jotka ymmärtävät että karhua ei pidä ärsyttää tahallaan. Putin on itse sanonut että paras turvakuu Suomelle on liittoutumattomuus. Nyt me toimimme juuri päinvastoin luottaen sotilaalliseen voimaan, mutta se on virhe. Hyvät suhteet ovat varmempi rauhan tae kuin hyvät aseet. Tämä meillä ei vielä ymmärretä ja me saamme siitä vielä kärsiä. On vain ajan kysymys milloin Venäjä lähtee liikkeelle, ja tulee käyttämään meidän aluettamme (lappia) kauttakulkuun.

Raimo Laakso

Tuossa lauseessa tuon naiiviuden huomaa, "Putin on itse sanonut että paras turvatakuu Suomelle on liittoutumattomuus". Putin on myös itse sanonut, että Ukrainassa ei ole venäläissotilaita. Putin on myös itse sanonut, että Venäjällä ei ole mitään tekemistä matkustajakoneen pudottamisessa. Putin on myös itse sanonut, että Venäjä käy Syyriassa sotaa ainoastaan isisiä vastaan. Pitääkö vielä jatkaa tuota samaa litaniaa vai uskotko kenties kaiken mitä Putin sanoo. Viimeisellä lauseellasi sentään sanot juuri sen syyn, minkä takia Natoon pitäisi liittyä mitä pikimmiten. Eikä se käytä pelkästään Lappia vaan koko maatamme Itämeren väylän varmistamiseksi. Ja tuo kaikki tapahtuu, jos pysytään liittoutumattomana. Nato-maana meillä on edes mahdollisuudet estää tuon tapahtuminen, yksin ei ole pienintäkään mahdollisuutta estää tuon tapahtumista alle viikossa. Mutta voidaanhan me täällä tyytyväisenä hokea, että Putin itse on sanonut ja vahingon sattuessa ihmetellä, ettei toveri ollutkaan ihan rehellinen mies. Sen verran on tuo globaali kartta muuttunut viime vuosisadasta, että pitäisi meilläkin pikku hiljaa herätä tuosta vanhasta unesta, eikä uskoa kaikkea, mitä naapurin trollit suoltavat.

Pekka J. Mäkinen

Raimo Laakso. Et siis usko että Putin on oikeasti tuota mieltä. Jos Putin olisi sanonut että liittykää Natoon niin me emme silloin reagoi emmekä enää uskalla hyökätä maahamme, niin olisitko silloinkaan uskonut Putinia. Et luultaavasti.

On myös turha sotkea muita Putinin lausuntoja tähän kysymykseen, jotka eivät ole yhtä yksiselitteisiä.

Tuossa Puntinin lausunnossa sensijaan ei ole mitää epäilyttävää tai epäloogista, vaan ilman tätä lausuntoakin voidaan aivan maalaisjärjellä päätellä kuten seuraavat henkilöt ovat päätelleet:

Belgradissa, Tukholmassa ja Moskovassa suurlähettiläänä toiminut Heikki Talvitie toteaa , että Suomen ei kannatta liittyä tulevaisuudessa Natoon. Talvitie uskoo, että Suomi olisi konfliktitilanteessa mahdollisesti ensimmäinen eliminoitava, koska Suomen alueella on ratkaiseva merkitys Pietarin turvallisuudelle.– Minusta tämän tilanteen välttäminen on tietenkin ihan ehdoton ykkösprioriteetti meidän turvallisuudelle.

Valtiotieteen tohtori Pekka Visuri huomauttaa, että vaihtoehdot Ukrainan itään tai länteen suuntautumisesta on jo kokeiltu. Ne aiheuttavat aina reaktioita vastapuolelta, eli Venäjä vastustaa Ukrainan suuntautumista EU:hun ja Natoon, EU ja Yhdysvallat puolestaan sen suuntautumista Venäjään. Visuri uskoo Henry Kissingerin noin kuukausi sitten esittelemään ratkaisumalliin.

– Ei ole järkevää tavoitella joko–tai-ratkaisua, vaan pitäisi päästä sekä–että-asetelmaan, niin että Ukrainan pystyisi hoitamaan suhteensa sekä länteen että itään.
.
- Suomi on ainoa rauhallinen raja, joka Venäjällä on, Visuri huomauttaa.
Suomen oma etu on osoittaa Venäjälle, että täältä ei kohdistu Venäjälle mitään uhkaa, Visuri sanoo.Suomen turvallisuutta parantavat sisäinen eheys ja varovainen ulkopolitiikka.

Mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää. Ei rauhaa rakenneta uhkaamalla, eikä sotilaalisen jännityksen lisäämisellä, vaan hyvillä suhteilla ja poistamalla kaikki uhkakuvat. Paasikivi ja Kekkonen olivat ja ovat edelleen täsmälleen oikeassa.

Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu sanoi eräs viisas mies jo 2000 v. sitten.