Tiistai 21.5.2019

Kiemunki ilmoitti tekstinsä poliisille – nyt tuli syyte

Luotu: 
6.10.2016 12:56
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Asiasta on tänään päättänyt apulaisvaltakunnansyyttäjä.

Kiemunki pyysi itse poliisia tutkimaan, syyllistyikö hän tekstillään rikokseen.

Kiemunki julkaisi tekstinsä henkilökohtaisessa blogissaan Uuden Suomen ylläpitämässä Puheenvuoro-blogipalvelussa maaliskuun lopulla tänä vuonna.

Uusi Suomi poisti Kiemungin tekstin oma-aloitteisesti, koska teksti rikkoi blogipalvelun sääntöjä.

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan kirjoituksessa paneteltiin ja solvattiin islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää uskonnon perusteella.

Kiemunki on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Jutun asiakirjat ovat salaisia, kunnes asia on ollut esillä tuomioistuimessa, ellei tuomioistuin toisin päätä. Syytettä ajaa Sisä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Pasi Vainio. 

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Carolus Linden

Laki antaa hyvin väljät mahdollisuudet määritellä kansanryhmä. Jos kuitenkin solvaa ja panettelee uskontoa, kohdistuu solvaus uskontoon eikä kansanryhmään. Siten olisi mahdolista sättiä islamia aivan vapaasti kunhan ei kohdista uhkausta, solvastua tai panettelua muslimeihin tai muun nimityksen mukaiseen islaminuskoiseen ryhmään.

Markku Tulkki

Kun nyt lähdetään noin heppoisin kohtien mukaan syyttämään niin täytyy laittaa syytäjä virastolle kirjelmä ja nostaa syyte tätä maan hallitusta vastaan.
Yksinkertaisesti se harrastaa rasismia vähäosaisia ja työttömiä kohtaan.
Yksi suurimmista rasisteista on ns. vatuloija sipilöijä.