Sunnuntai 26.5.2019

Viranomainen: Sana ”cocktail” on sallittu – Vain väkevien juomien tuotenimet kiellettiin

Luotu: 
10.10.2016 10:02
Päivitetty: 
10.10.2016 15:05
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva. Sana "cocktail" ei ole kielletty, mutta väkevien alkoholijuomien tuotemerkit mainonnassa ovat, Avi kertoo.
|

Länsi- ja sisä-Suomen aluehallintoviraston (Avi) viestintäpäällikkö Annette Rinne kertoo Uudelle Suomelle, että Avi ei ole kieltänyt cocktail-sanan käyttöä.

Viikonloppuna nousi sosiaalisessa mediassa kohu, kun jyväskyläläinen drinkkibaari väitti Avin kieltäneen siltä cocktail-sanan käytön markkinoinnissa alkoholin mainonnan rajoitusten vuoksi. Rinne kertoo kuitenkin, että kyse ei ollut cocktail-sanan käytöstä vaan useiden väkevien alkoholijuomien tuotenimien käytöstä yrityksen markkinoinnissa.

– Tässä ei ole puututtu sanan cocktail käyttöön, vaan on puututtu siihen, että siellä on mainittu yksittäisiä alkoholinimikkeitä siellä nettisivuilla, Rinne kertoo.

Tuotenimien käyttö on selkeästi kielletty alkoholin mainonnassa, Rinne muistuttaa.

Cocktail-sanan käytöstä keskusteltiin Avin mukaan nimenomaan näiden väkevien alkoholijuomien markkinointinimikkeiden käytön yhteydessä.

Avin tarkastajan otettua asian tiimoilta ravintolaan yhteyttä, ravintolasta tiedusteltiin Rinteen mukaan erikseen, pitääkö heidän poistaa kaikki cocktail-sanat markkinoinnista.

– Tähän tarkastaja vastasi, ettei puutu yksittäisiin sanoihin, Rinne kertoo.

Rinteen mukaan asia on nyt kunnossa ravintolan kanssa ja hoitunut hyvässä hengessä.

Avi on nyt julkaissut asiasta myös tiedotteen.

Lue myös: Cocktail-sana kiellettyjen listalle Suomessa? Mepin avustaja: ”En ollut varma itkeäkö vai nauraa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Tulkki

Ns. virkamies on virkamies eikä hänen kuulu ajatella ja koska on valtaa niin sanotaan nyt näin että coctail nimeä ei saa käyttää. Tämä on sitä rasistista pyrökratiaa jota kaikki suomen virkamiestä käyttää hulluja ne on.