Sunnuntai 18.8.2019

”Suomi toimii käsittämättömän avokätisesti” – Kansanedustaja älähtää turvapaikanhakijoiden hammashoidosta

Luotu: 
12.10.2016 10:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuva.

Hallituspuolue perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio ihmettelee, miksi turvapaikanhakijat saavat yksityisiä hammaslääkäripalveluita toisin kuin kantaväestö.

– Suomi toimii käsittämättömän avokätisesti tarjotessaan turvapaikanhakijoille yksityiset hammaslääkäripalvelut. Kantaväestöllä ei moista oikeutta ole, hän kirjoittaa blogissaan.

Tavio selvittää, että vastaanottokeskuksen hankkivat hammaslääkäripalveluita ostopalveluina pääosin yksityisiltä yrityksiltä.

Tavio väittää lisäksi, että merkittävä osa turvapaikanhakijoiden hammaslääkäriajoista peruuntuu, koska asiakas ei tule paikalle. Kustannukset peruuntumisista menevät Tavion mukaan vastaanottokeskukselle.

– Olen eilen 11.10. jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa kysyn, mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kantaväestö ei olisi turvapaikanhakijoita huonommassa asemassa kiireellisissä hammaslääkäripalveluissa eikä niiden peruuntumismaksujen maksuvelvollisuudessa, Tavio kirjoittaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Kieltämättä etuoikeus.
Suomen kansalainen, jolla ei ole varaa yksityiseen hammaslääkäriin joutuu odottamaan paikkakunnasta riippuen muutamista kuukaudesta puoleen vuoteen kunnalliselle hammaslääkärille pääsyä.
Suomenmaassa on jotain mätää.

Irma Asikainen

Kunpa se olisi puoli vuotta, mutta kun se meillä täällä Lahdessa voi olla ja on hyvinkin puolitoista vuotta. Itse olen nyt odottanut yli yhdeksän kuukautta, eikä vieläkään ole tullut mitään tietoa hammaslääkärin ajasta. Pitäsköhän mennä ja pistää pakkelia naamaan?

Masa Seppä

Just äsken heinäkuussa varasin ajan hampilekurille joka tulee olemaan ensi toukokuussa, saa nähdä onko hampaasta enää mitää jäljellä tuohon päivään mennessä.
Reilu meininki, mutta jos SPR ja valtio maksavat kaikki turvisten hellimiset, niin ehkä he sitten käyttäytyvät nätisti meidän naisia kohtaan, NOT!

Lumira Lumus

Suomalaiset maksavat hoitoveroa, moni haluaa rahoittaa tätä julkista ja siksi maahanmuuttajat saavat ilmaiset julkiset hoidot.
Minullekin kävi niin, että hammaslääkäri Helsingissä teki erittäin julmaa vahinkoa ja pieneen osaan vahingosta annettiin korvausta 4000 €, mutta helsinkiläinen hoitola, joka kuului samaan ketjuun kuin vahingontekijä hoitola, ei halunnut hoitaa, koska olin menettänyt työpaikkani vahingon vuoksi. Potilasvakuutus antoi korvaussopimuksen tälle toimijalle, vaikka oli tarjolla toimija joka olisi korjannut vahingon.
Tämä korvaussopimuksen saanut piti kruunut yms itsellään ja vaati, että hänen pitää saada enemmän liksaa ja solvasi minua ja teki selväksi, että heillä hoidetaan vain rikkaita, ei köyhiä työttömiä.
Vaadin potilasvakuukselta saada käyttää vahingonkorvaus jonkun toisen toimijan kanssa. Korvauksen saanut toimija oli niin härski, että lähetti osista laskun minulle, vaikka Potilasavakuutus oli jo korvannut heille hinnan ja en saanut koskaan edes niitä osia. Rikkaita palveleva hoitola piti ne itse, luultavasti korvauksen ja osat käyttivät, jonkun rikkaan asiakkaansa hyväksi.
Potilasvakuutus ei otttanut vastuuta asiasta, sanoi korvauksen kuuluvan hoitolalle.
Sanottiin, että voit sopia lääkärin kanssa, saman aikaisesti sanovat, että asiantuntijalla on oikeus päättää, hammaslääkäri sopi näin, että pidetään osat ja korvaukset itsellä ja jätetään vahingon kärsinyt ilman apua. Pilasvakuutusen päättäjä hammsalääkäri totesi, että korvaukset osat saa päättäjä h-lääkäri pitää.
Valvirasta kyselin ja silloin vastattiin, että vain hoitava asiantuntijalla on oikeus päättää eli vahingon kärsineellä ei siis ole oikeutta saada edes myönnettyä korvausta. Tämä on asiantuntijan päätös.

OLin todella järkyttynyt, että vahingon kärsineen korvaukset Potilasvakuutksen päätöksillä lahjoitetaan vahingontekoa harjoittavan hoitoketjun hyväksi, Se tuntuu kyllä ylijulmalta vääryydeltä. Ketjusssa toimivat muut asiantuntijat kertoivat, että tämä tapa on jatkunut koko ajan ja vahingontekijähammaslääkärit tulouttavat tälläkin tavalla varoja itselleen. Potilasvakuutus ja Valvira antavat tukensa tämänkaltaiselle ihmisen vahingoittamisella rahastamiselle.Valviran asiantuntija toteaa, että tyhmä ihminen ei ymmärrä mihin sitoutuu hoidossa.
Kummallekaan päättävälle toimijalle ei rehellinen vahingonkärsijän selvitys kelpaa. Juristit toteavat, että Valvira ja Potilasvakuutuksen kanssa asiodessa kansalaisella ei ole ei ole mitään oikeusturvaa ( voi olla tahallinen pahoinpitely, koska olisin voinut kuolla hoidon seurauksena, joku muu on todennut, että kysymyksessä on hyvin raaka rikos).
Valvira, Potilasvakuutus ja alan toimijat kieltävät tehneensä vahinkoa ja vääryyttä.
Heidän mielestään tämä oli oikein.

Tämä on yksi esimerkki, muiden joukossa, miten suomalaisia kohdellaan terveydenhoidossa. Kun hoitoexpertti vahingoittaa, niin sen jälkeen sinulta kielletään hoito-oikeus kokonaan, näyttää menevän näin. Potilasvakuutuksen lausunnossa mainitaan, että on ollut menestyksellistä hoitotoimintaa ja jokainen ammaitaitoinen asiantuntija toimii näin.

Koska meiltä tällä tavalla vahinkoa kärsineiltä kielletään hoito, niin meille pitää antaa rajoiteuu lääkärin oikeus omaa hoitoa varten, koska perustuslain mukaan oikeus asialliseen hoitoon kuuluu jokaiselle ja me jokatapauksessa me joudumme, itse korjaamaan meille tehdyt vahingot ja meidän täytyy voida hankkia tai käyttää hoidossa tarvittavia laitteita ja määrätä itsellemme muu tarvitta lääkintä, puudutusaineet,materiaalit yms. Ainut turvallinen hoito näyttää olevan itsehoito.
Tämä poikkeusoikeus tulee säätää ja ei ole estettä säätää oikeutta lailla, ihmistä ei voi kohdella näin. Minä en koskaan enää halua kohdata yhtäkään julmuri experttiä.
Eikä yksikään näistä hoitoexperteistä halua kohdata minua.

Remy credit

Hei

Tarvitsetko lainaa tai rahoitusta tahansa? On hylännyt pankkisi vuoksi huono luotto? Onko teillä maksamattomien laskujen tai velkaa? Meillä on hyvä maksuaikataulusta alhaisella korolla 2%. Lisätietoja ota yhteyttä suoraan sähköpostitse: [email protected], tyyppi Meidän laina palvelut me antaa ulos

Lainahakemus

Hakijoiden nimien: ____________________
Lainamäärä pyydetään: __________________
Kesto Laina: _________________
Käyttötarkoitus: _______________________
Hakijan osoite: _________________
Ammatti: __________________________
Kaupunki: ___________________________
State: __________________________
Maa: __________________________
Sukupuoli: _____________________
Ikä: ________________________
hakevat lainaa ennen ...........
Puhelinnumero:___________________________________
Yhteystiedot: E-mail: [email protected]