Torstai 21.2.2019

Venäjällä ”vimmattua” kirjoittelua Suomesta: ”Suorastaan mielipuolisia väitteitä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.10.2016 12:27
Päivitetty: 
20.10.2016 12:36
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Mannerheimin muistolaatta joutui Pietarissa ilkivallan ja julkisen kohun kohteeksi. Lopulta laatta poistettiin katunäkymästä.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila sanoo, että pari Suomeen liittyvää propagandistista uutistapausta on saanut valtaisaa mediahuomiota Venäjällä tänä vuonna.

Mantila on Suomen propagandan vastaisen iskuryhmän vetäjä. Hän puhui keskiviikkona kansainväliselle medialle Venäjän propagandahyökkäysten yltymisestä.

Mantila kertoo Uudelle Suomelle, että viime kevät oli selvästi rauhallisempi jakso propagandistisessa Suomi-kirjoittelussa.

– Syitä voi vain arvailla. Kesällä alkoi vimmattu kirjoittelu Mannerheimin laatasta Pietarissa, ja sitten taas nousi esiin lastensuojeluun liittyviä perusteettomia väitteitä Seinäjoen tapauksen yhteydessä. Molemmissa mediajulkisuus on ollut huima. Lastensuojelutapauksessa Venäjän mediassa esitetyt väitteet ovat olleet osin suorastaan mielipuolisia, Mantila kertoo.

Venäjän valtiojohdon ohjaama NTV on muun muassa väittänyt, että jopa suomalaiset itse kutsuvat lastensuojelujärjestelmää armottomaksi ja järjettömäksi lapsiterrorin välineeksi. Venäjän median vakioväite on ollut, että venäläislapsia huostaanotetaan Suomessa vanhempien kansalaisuuden vuoksi.

Mantila pitää uutisointia systemaattisena valehtelukampanjana. Reutersin haastattelussa Mantila sanoi, että parin viime vuoden aikana on tapahtunut varmasti ainakin 20 Venäjän informaatio-operaatiota. Hänen mukaansa tapauksia on kuitenkin vaikea asettaa aikajanalle, koska hän on ollut omassa pestissään vasta pari vuotta.

– Kyse on aaltoliikkeesta, jolle on vaikea keksiä mitään logiikkaa. Tämän vuoden puolella pidän selvinä tapauksina kahta [informaatio-operaatiota], Mantila sanoo.

Onko Ahvenanmaa ollut millään tavalla esillä Venäjän mediassa tai propagandassa?

– En ole toistaiseksi huomannut, Mantila sanoo.

Onko viitteitä siitä, että äärinäkemyksiä levittävät sivustot kuten MV-lehti voisivat jollain tavalla liittyä Venäjän propagandaan? Mantila ei ota suoraan kantaa kysymykseen vaan toteaa, että MV-julkaisua on ”mahdoton oikein sijoittaa mihinkään kategoriaan”.

– Se on sekoitus kaunaa, mielikuvitusta, vihaa ja systemaattista vääristelyä. Se on hyvin Suomi-vastainen sivusto, Mantila pohtii.

Lue myös: Reuters: ”Venäjä vaikuttaa aggressiivisesti Suomeen – systemaattinen kampanja käynnissä”

Mantilan johtama iskuryhmä koostuu valtioneuvoston kanslian ja eri ministeriöiden asiantuntijoista, jotka vaihtavat järjestelmällisesti tietoja keskenään ja pyrkivät muun muassa ampumaan alas valheellisia väittämiä, joita Venäjän mediassa esiintyy.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

Suurlähettiläs Aleksandr Jurjevitš Rumjantsev NOOTTI
Venäjän Federaation Suurlähetystö
00140 Helsinki

Korkeasti kunnioitettu Herra Suurlähettiläs,

Olemme huolestuneina seuranneet sitä, että toisaalta molempien maidemme erinomaisten kahdenvälisten poliittisten ja toisaalta maanne ja Euroopan unionin ja muun maailman monenvälisten suhteiden suotuisa kehittyminen ei ole kaikilta varsinkaan keskeisiin turvallisuusnäkökohtiin liittyviltä osin viime aikojen kansainvälisten ja geopoliittisten kysymysten suhteen edistynyt nähdäksemme molempia osapuolia parhaiten hyödyttävällä tavalla samassa määrin kuin ennen Vladimir Putinin valtaantuloa tyydytykseksemme monilta osin tapahtui mainitun kv. viiteryhmäyhteisömme ja Venäjän Federaation ja Suomen tasavallan kesken.

Pyydämme kiinnittämään huomion erityisesti siihen yhteiseen huoleemme, joka seuraa havaitessamme yhä enenevästi vakavia valheellisia Suomea ja sen historiaa ja nykyyhteiskuntaamme koskevia väittämiä, joita Venäjän mediassa esiintyy. Lisäksi muistutamme kuluvan kuun 14. päivänä lähettämästämme nootista, joissa mainittiin maanne kansainvälistä turvallisuustilannetta sabotoivan toiminnan sietämättömistä mittasuhteista Itämereltä Aleppoon - ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224418-nootti-venajan-federaat...

Juhani Vinberg

Pelkästään Interfaxin sivuilta löytyvät jo nämä:
Lapsiasia http://www.interfax-russia.ru/NorthWest/view.asp?id=766265
Mannerheim http://www.interfax.ru/russia/513789
Suomen itsenäisyys http://www.interfax.ru/russia/451124
Näitä kun sitten käännellään ja väännellään venäläisessä mediassa, niin porua ainakin saadaan ja useimmiten pyritään leimaamaan Suomen ja suomalaisten toiminta jotenkin vääräksi. Suomen mediassa russofiilit yrittävät sitten tulkita asiat aina Suomen vahingoksi ja USA:n viaksi...

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #17

No se kysymys oli juuri se että mikä

A) ko. viittaamissasi jutuissa oli informaatiosotaa?
B) miten ja millä tavalla ja missä näitä on väännelty, linkkejä esimerkkeihin?

Eli mikä missäkin oli disinformaatiota / informaatiosotaa.

Entä oletko miettinyt sitä että jos joku Venäläinen toimittaja ei jossain ole sitä mieltä että jossain asiassa Suomi ei ole toiminut oikein ja tämä on informaatiosotaa..

Niin ymmärtänet että se tarkoittaa että Suomen media olisi näin ollen täysin kiistatta käynyt kaksi vuotta päivittäistä informaatiosotaa Venäjää vastaan.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #21

Eli kun ei vastausta kysymykseeni siitä mikä ja missä ei vastausta löydy niin seuraava yritys on sanoa että sitä ei tunnut millään löytyvän, olisi valtion propagandaa?

Oh really..

No katsotaan sitä "valtion propagandaa".

Muistoalaatta-asiassa kyse oli siitä että oli ajateltu että Mannerheimille laitettaisiiin muistolaatta Pietariin siltä ajalta kun tämä palveli Venäjän armeijassa.

Osa kuitenkin paheksui tätä ja olipa joku roiskaissut punaista maaliakin laatan päälle. Koska kokivat että Mannerheim oli yksi osasyyllinen Leningradin kansamurhaan.

"Leningradin piirityksen aikana kaupungissa kuoli ainakin 641 000 ihmistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa yli 800 000. Noin puoli miljoonaa piirityksen uhria on haudattu Leningradin liepeillä olevalle Piskarjovin hautausmaalle."

Eli ainakin 641 000 kuollutta, miten nyt kukaan voisi pahastua siitä jos näiden kuolleiden surmaamiseen osallistuneelle laitettaisiin samaan kaupunkiin muistolaatta?

Mutta ehkä tämä onki valetta? Kysytään Maanpuolustuskorkeakoululta. YLE 9.8.2016:

"Johtavat sotahistorian tuntijat: Suomen joukot olivat olennainen osa Leningradin saartorengasta

Suomen osallisuus Leningradin piiritykseen 2. maailmansodassa herättää yhä ristiriitaisia tunteita suomalaisissa. Asiantuntijoiden mukaan Suomen joukot olivat olennainen osa saartorengasta. Suomen rooli on aiheuttanut keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun Mannerheimin muistolaatasta nousi kohu Pietarissa.

Aihetta on tutkittu paljon Suomessa. Silti monella on edelleen käsitys, ettei Suomi ottanut aktiivisesti osaa piiritykseen.

– Se on kansallinen myytti, jota jotkut tahot yhä elättävät, sanoo valtiotieteen tohtori Pekka Visuri. Hänen mukaansa Suomi oli alusta asti merkittävä osa saartoa.

– Sen kyseenalaistaminen osoittaa, että ihmiset eivät halua tunnustaa tosiasioita, hän sanoo.

Myös emeritusprofessori Ohto Mannisen mukaan Suomen joukot olivat saarron luonnollinen osa.

– Eivät ne olisi voineet olla olematta sitä, Manninen sanoo.

Molempien sotahistorioitsijoiden mukaan kyse on tosiasiasta, ei venäläisestä propagandasta."

----------------------------------------- SIIS --------------------------------------

OMA MPKK:mme, OMAT historioitsijamme sanovat että kyse ei ollut Venäjän propagandasta, vaan vastoin monen käsityksiä Suomi osallistui piiritykseen.

Ja vain kaksi kuukautta myöhemmin Mantila väittää että se olisikin taas Venäjän informaatiosotaa?

Mitä tapahtui kun Mantila nyt sotii väitteillään jo omaa Maanpuolustuskorkeakouluamme vastaan jonka kanta juuri uutisoitiin valtiollisessa mediassamme?

Lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Leningradin_piiritys
http://yle.fi/uutiset/3-9083286

Jouko Heyno
Vastaus kommenttiin #23

En enää oikein kauheasti tätä keskustelua jaksa, kun se on iddonnut jo todellisuudesta, mutta eikös se Mannerheim-laatta ollut ihan venäläisten itse sinne lätkäisemä, joten mitä se meille kuuluu, vaikka hakkaisivat sen palasiksi.

Janne Pohjala

On.

Kun USA:n hybridisota ampuu myös piskuisen suomen mediatykistöllä päivittäin täyslaidallisia Venäjästä, niin Suomen Mantilan pitää nyt USA:n parhaana liittolaismaana etsimälle etsiä Suomeen kohdistuvaa informaatiosotaa jostain muistolaatasta.

Ovatko kaikki menettäneet suhteellisuudentajunsa.

- onko Venäjä leimannut maamme presidenttiä päivittäin mediassaan? Ei ole.
- onko vähintään kolmesti Venäjän mediassa uutisia millaista uhkaa Suomi edustaa Venäjälle? Ei ole.

Voin jatkaa, mutta listasta tulisi niin pitkä, että asia selvinnee tällä.

On siten lähes surkuhupaisaa että Mantila joutuu etsimään mitä tahansa pihausta Venäjältä, ei löydä mitään Suomesta eikä myöskään yhtään mainintaa että Venäjä olisi muka valtaamassa Ahvenanmaata.

Ei vaikka Ahvenanmaasta on meillä täällä vuosi spekuloitu että milloin milläkin tavalla Venäjä aikoo sinne hyökätä. Viimeksi sotaministeri Niinistö hehkutti miksi Ahvenenmaan demilitarisointi pitää lopettaa koska Venäjä (ja antaa NATO:lle tukikohta Ahvenanmaalta?).

Eli olen Jukka kanssasi samaa mieltä. Näyttää julkisesti siltä, että Mantilan tehtävä ei ole torjua propagandaa, vaan varmistaa että propagandaa vyöryy joka päivä Suomen mediassa.

Eikä tämä ole mikään yllätys. Otetaan Senaatin päätös 758, 4.12.2014.

(21) calls on the United States Department of State to identify positions at key diplomatic posts in Europe to evaluate the political, economic, and cultural influence of Russia and Russian state-sponsored media ***and to coordinate with host governments on appropriate responses***;

Appropiate response meille taisi olla Haglundin liikkeelle laittama "trollikampanja", sotatohtori ja lähettää 100 virkamiestä USA:n koulutettaviksi läntiseen informaatiosotaan ja lisäksi on varmistettu että Mediapooli mediat laukovat tätä informaatiosotaa päivittäin tulikomentojen (pefletit) mukaan.

Ja lopuksi pannaan VNK:ssa prenikka rintaan ja sanotaan että me tässä vaan "vastataan" siihen mitä ei millään meinaa löytyä.

-- Ellei löydy hyökkäystä on puolustautuminen hyökkäämistä --

Miksi me hyökkäämme? Koska Soini:

"Suomen ulkopolitiikan kulmakiviä: Suhteemme Yhdysvaltoihin."

"Hyvät ja tiiviit suhteet Yhdysvaltoihin ovat olleet - ja ovat vastakin – Suomelle erittäin tärkeät."

"Yhdysvallat on luonteva ja tärkeä kumppani."

"Miten sitten voimme kansallisten intressiemme saavuttamiseksi edistää suhteita Yhdysvaltoihin?"

Lähde:

Pekka Ervasti: Yhdysvallat, rakkaani!

"Ulkoministeri Timo Soini (ps.) suutelee tuoreessa puheessaan Yhdysvallat miltei kuoliaaksi. Suomettuminen 2.0 on täällä."

Suomessa, lehdistönvapauden mallimaassa, Ervasti päättikin sitten yllättäen erota YLE:ltä tämän kirjoituksen jälkeen.

Ja me voimme jatkaa osallistumista rakkaan liittolaisemme informaatiosotaan täysillä.

Jos siltä näyttää, näin on.

Lähteet:
https://www.congress.gov/bill/113th-congress/house-resolution/758/text
http://yle.fi/uutiset/3-8870527

Janne Pohjala

Mitä propagandaa?

Sitähän Mantila tuossa juuri osoittaa että sitä ei maamme mediassa ole. Venäjän mediasta pitää yrittää tehdä jostain laatasta elämää suurempi asia.

Siis etsimällä etsiä.

Kun puolustautuu ilman hyökkäystä, itse asiassa hyökkää.

Pasi Käyhkö
Vastaus kommenttiin #7

Hän tarkoittaa juuri Venäjän lehdistön propagandaa. Ei kukaan ole puhunutkaan Suomen lehdistössä ilmenevästä kirjoittelusta. Venäjähän käyttää omaa lehdistöään omien kansalaisten manipulointiin.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #34

No pyynnöstä. En vastannut jokaiseen, kun minulla on jo niin monta kommenttia tässä ketjussa.

Itsenäisyydestä uutinen 5.7.2015. Laitan tähän konekäännöksen englanniksi keskeisimmästä osasta niille ketkä osaavat englantia mutta eivät venäjää ja tiivistän sen tähän alle:

Naryshkin siis sanoo että: "Jo nuori lokakuun vallankumouksessa syntynyt Venäjä ymmärsi ja kunnioitti ihmisien itsemääräämisoikeutta, historiallista oikeudenmukaisuutta ja tunnusti Suomen itsenäisyyden vajaa sata vuotta sitten.

Euroopan Unionin jäsenmaat pitävät itseään laillisuuden ja demokratian esikuvina ja luennoivat demokratiasta, mutta eivät kuitenkaan kunnioita Krimin asukkaiden - venäläisien, ukrainalaisien, Krimin tataarien, juutalaisien tai moldovialaisien - oikeutta itsemääräämisoikeuteen."

Lisäksi Naryshkin moittii sitä että Venäjän ETYJ -valtuuskunnan ei sallittu edes osallistua ETYJ:in kokoukseen Helsingissä, jossa asiaa käsiteltiin.

---------------------------------------------- ELI -------------------------------------------

Kertokaa mikä tässä nyt oli uhkaus Suomen 100 vuotista itsenäisyyttä vastaan?

Mistä sellainen väite on lähtenyt? Aivan oikeinhan tuossa todettiin. Venäjä (ei Neuvostoliitto, koska se perustettiin vasta 1922), todella oli ensimmäinen joka kunnioitti Suomen itsenäisyysjulistusta olemalla ensimmäinen maa, joka tammikuussa 1918 tunnusti Suomen itsenäisyyden ja näin kunnioitti itsemääräämisoikeuttamme. Tämä on fakta.

Kun taas Krimin osalta "demokratian ja oikeuksien" EU -maat eivät näin tehneet. Sekin on totta.

Toki tietenkin meille USA/Ukraina -informaatiosota esitti väitteen että Venäjä on pyssyt paukkuen miehittänyt Krimin ja liittänyt sen vastoin Krimin asukkaiden tahtoa itseensä.

Mutta ehkä Venäjän kanta selviää kun katsomme amerikkalaisen Gallup Corporationin USA:n liittovaltion elimelle, jonka hallituksessa istuu John Kerry, kesäkuussa 2014 tekemää tutkimuksen sivua 28:

Krimin asukkaista 82,8% kannatti amerikkalaistutkimuksen mukaan paluuta osaksi Venäjää. Jopa Krimin ukrainalaistaustaisesta väestöstä 68,4% kannatti tätä.

USA ja John Kerry on tiennyt kaksi vuotta täysin kiistatta, että Krimillä ei tapahtunut miehitystä vaan Krimin asukkaiden tahto.

Kuten BBC uutisoi, itsenäisyyden Viron tapaan julistanut alueparlamentti pyysi apua Venäjän laivastolta ja sai sitä. Ihan siinä missä Kosovossa pyydettiin kolme USA:n tukikohtaa maahan, eikä ollut mitään ongelmaa kansainvälisen lain kanssa.

Tai kuten YLE:n Krimillä ollut toimittaja Marja Manninen uutisoi Krimiltä:

"Manninen sanoi A-studion raportissa Krimiltä, että Venäjän joukot eivät ole alueella omaehtoisesti vaan kutsuttuna."

”Tilanne oli juuri näin, sille ei mahda mitään. Krimillä suurin osa ihmisistä oli Venäjään liittymisen kannalla"

”Mutta kyllä minä sen huomasin, että näin ei saa Suomessa kertoa.”

Ja tuo viimeisin lause on se suurin ongelma - miksi silminnäkijän kertomaa ei saa enää kertoa Suomessa?

Koska se ei tukenut USA/Ukrainan informaatiosotaversiota. Mitä tapahtui meille ja maamme journalismille? Entä EU-maille?

Tätä voisi ihmetellä muutkin kuin Naryshkin..

---------------------------------------------- SIIS -------------------------------------------

Jotta palataan ydinkysymykseen: Kertokaa millä tavalla tässä uutisessa UHATTIIN millään tavalla Suomen 100 vuotista itsenäisyyttä?

Oikea vastaus on että ei millään tavalla. Ainoa millä Naryshkin siihen viittasi, oli se että nuori Venäjä kunnioitti suomen halua itsenäisyyteen ja sen ensimmäisenä oli tunnustamassa.

Sanallakaan hän tai kukaan muukaan ei viitannut mihinkään että Venäjä olisi sitä meiltä viemässä pois. Sellainen tulkinta on aivan jonkun muun keksimä.

Lähteet:

"I have in the course of such discussions was born the comparison: the young Soviet government that came to power by illegal means during the October Revolution - a coup, with this government, understanding and respecting the right of peoples to self-determination, understanding the historical justice, decided to grant the people's independence . Finland less than 100 years, and the members of the European Union - countries that consider themselves to be in the highest degree of law and all say that they are almost a model of democracy and lecture all give lessons in democracy, and instead respect the right of people to choose their own destiny, against the inhabitants of the Crimea - Russian, Ukrainians, Crimean Tatars, Jews, Moldovans, - those who live on the Crimean peninsula, Sevastopol, the state is entitled to most flagrantly trampled "- said Naryshkin.

http://www.interfax.ru/russia/451124

https://www.bbg.gov/wp-content/media/2014/06/Ukraine-slide-deck.pdf

http://www.bbc.com/news/world-europe-26397323

http://www.journalisti.fi/artikkelit/2014/12/virallisen-totuuden-vlttelijt/

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #38

Trilli-Pohjalan (jonka palkka tulee epäilemättä Putinilta - kellään normaalilla ihmisellä ei edes aika riittäisi näin massiiviseen kirjoitteluun) eivät ole lukemisen arvoisia. Pelkkää hämäystä, kiertelyä, puolitotuuksia ja valheita. Pienenä esimerkkinä hän lainaa Naryshkiniä. "Mikä tässä nyt oli uhkaus Suomen itsenäisyyttä vastaan?" Voi pyhä yksinkertaisuus. Ikäänkuin tämä kumoaisi kaikki ne kirjoitukset Venäjän mediassa, joissa itsenäisyytemme laillisuus kyseenalaistetaan. Tyypillistä trollaamista. Trolli-Pohjala, jolle siis maksetaan kirjoittamisestaan, yrittää massiivisella tekstimäärällä hämätä ja viedä keskustelun sivuun varsinaisesta asiasta. Krimin miehityskään ei muutu lailliseksi, hyväksyipä sen alueen asukkaiden enemmistö tai ei. Jos Pohjanmaan asukkaiden enemmistö mahdollisesti haluaisi liittyä Venäjään, niin sekö antaisi oikeuden pienille vihreille miehille panssarivaunujensa kanssa tulla järjestämään "vapaat" vaalit? Lapsiasioista Venäjän media on kiistattomasti kertonut törkeitä valheita, kuten Mantila oikein toteaa. Ja ei, en aio kaivaa lähteitä; minulle ei makseta tästä palkkaa. Suosittelen lämpimästi kaikille omaa normaalia käytäntöäni. Trolli-Pohjalan (ynnä kumppaniensa) tekstejä ei kannata edes lukea. Niiden lukeminen on yhtä hyödyllistä kuin Venäjän tietoisesti valehtelevan median.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #49

Saat esittää todisteet ihan julkisesti miten saan palkkaa. Voisit myös sitten laittaa niitä lähdeviitteitä tähän massiiviseen maamme itsenäisyyden kyseenalaistavaan kirjoitteluun, kun kerran tiedät että sitä on valtavasti.

Valtavasta määrästä ei varmaankaan sinulta vaadi mitään aikaa laittaa joitain esimerkkejä tänne?

Vai saammeko vielä lisää selittelyä ja syyttelyä Saarelalta?

Lisäksi jos Saarela todella lukisi kansainvälisen lain ja siitä tehdyt ennakkopäätökset, kuten Kosovon asian käsittely 2009, niin jopa Saarelakin saattaisi havaita että koko yksipuoleinen itsenäisyysjulistus perustuu kansan tahtoon ja itsemääräämisoikeuteen.

Ei uskoisi että tämä on Saarelan niin vaikeaa hyväksyä, koska luulisi että kun eräs autonominen alue, joka teki juuri samanlaisen yksipuolisen itsenäisyysjulistuksen kun emomaassa tapahtui vallanvaihto, kelpaisi hänelle. Vaikka siellä ei järjestetty edes kansanäänestystä.

Tämä alue oli Suomi ja vuosi oli 1917.

Otatko Panu nyt puheesi tuosta edeltä ja alat vaatia että Suomi tulee palauttaa Venäjälle?

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #62

Trolli-Pohjala, miksi valehtelet? En ole missään puhunut "massiivisesta" tai "valtavasta" määrästä itsenäisyytemme kyseenalaistavia kirjoituksia. Sen sijaan sanoin, ettei siteeraamasi Naryshkinin lausunto kumoa "kaikkia" niitä tekstejä, joissa itsenäisyytemme haastetaan. Lainaus Mantilalta: "Hälytysmerkkejä näkyy jo. Venäjän mediassa Suomen itsenäisyyden laillinen perusta on haastettu monta kertaa. Mediassa epäillään, että olemme vahingossa päässeet itsenäiseksi, mikä on kyseenalaista." Huomasitko, Mantilakin puhuu vain "monesta kerrasta". Itse väitettäni et pysty(nyt) kumoamaan mitenkään: Naryshkin ei pyyhi pois päinvastaisia kirjoituksia.

Suomen, Kosovon, Krimin ja Itä-Ukrainan rinnastaminen toisiinsa osoittaa ajattelusi tason. Mielestäsi Venäjällä on siis oikeus mennä panssarivaunuineen minkä tahansa maan mihin tahansa osaan järjestämään "äänestys" mahdollisesta liittymisestä Venäjään, ainakin jos alueelta löytyy etnisiä venäläisiä. Suomen kannattanee siis sulkea itäraja ja palauttaa tänne jo asettuneet venäläiset takaisin. Ja ei, minä en haikaile Suomea Venäjän osaksi, se on ihan ikioma trolli-haaveesi.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #67

No löytyykö nyt millään sitä yhtä ai muutamaa lähdeviitettä / linkkiä?

Ei tunnu löytyvän, joten väittämäsi on ilmassa.

Lisäksi jo aiemmin olemme tuossa käyneet läpi Mantilan väitteet ja viitanneet MPKK:n lausuntoon sekä muihin lähteisiin jotka osoittavat toista.

Kosovo ja Krim ovat rinnasteisia. Koska USA vakuutti kirjallisesti olevansa täysin sitä mieltä että Kosovo oli täysin kansainvälisen lain mukainen, ei sillä ole mitään uskottavuutta väittää nyt toisin.

Lisäksi sinulle on tavattoman vaikeaa hyväksyä se miten USA on puhunut Krimistä aivan täysin yhtä paljon valhetta kuin Irakin aseista.

Sinulle ei kelpaa todisteeksi BBC, ei YLE:n toimittaja eikä edes USA:n liittovaltio.

Koska sinä et ole kiinnostunut tosiseikoista. Olet täällä toistelemassa ja solvaamassa muita, jotka eivät usko sinun fantasiamaailmaasi, joka on sama kuin USA:n satukirjat.

Sinä et juurikaan eroa kommunistista, joka aikoinaan uskoi sokeasti aivan kaiken mitä Neuvostoliitto levitti. Olet kuin kommunisti joka vaati maatamme liitettäväksi Neuvostoliittoon ja Varsovan liittoon. Ja olet kuin kommunisti, joka syytti minua ja muita jotka tätä eivät kannattaneet Neuvostovastaisiksi.

Erikoisia nämä uus-kommunistit, samat keinot, mutta suunta vaan eri.

Luepa tämä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Taistolaisuuden_musta_kirja

Taistolaiset halusivat liittää Suomen Neuvostoliittoon tai saada Suomeen samanlaisen järjestelmän sekä hyväksyivät Tšekkoslovakian miehityksen 1968 tai olivat siitä vaiti. Kirjan mukaan taistolaiset pyrkivät estämään kaiken Neuvostoliiton kritiikin ja harjoittivat suoranaista mielipidevainoa.

Taistolaiset kuuluivat Suomen Kommunistiseen Puolueeseen (SKP).

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #69

Trolli-Pohjala, myönteisenä merkkinä pistän merkille, että myönnät valehdelleesi; et tietenkään suoraan niin kuin mies, mutta implisiittisesti ainakin melkein, onhan sekin jotain. Luetun ymmärtämisesi tuntuu silti olevan, paitsi valikoivaa, myös heikkoa. Kerroin aika selvällä suomen kielellä, etten voi, halua enkä ehdi venäjän kielisiä lähteitä tonkia. Sana "luottamus" ei ilmeisesti kuulu trollin sanavarastoon (jos et ymmärrä, niin viittaan Mantilaan ja ministeriöiden asiantuntijoihin). Väität käyneesi Mantilan väitteet läpi. Sekin on potaskaa. Mantila ei haastattelussa yksilöinyt itsenäisyytemme kiistäviä kirjoituksia; katsos kun haastattelu on haastattelu - ja yleisönosasto on yleisönosasto, ei trollitarha.

En ole kiinnostunut Yhdysvaltojen lausumista Kosovon suhteen. Sen sijaan tiedän, että kaikki valtiot, muutamaa Venäjän vasallia ja diktatuuria lukuun ottamatta, tuomitsevat Krimin miehityksen kansainvälisen oikeuden vastaisena. Muistaakseni jopa Venäjä on - tai ainakin oli, periaatteessa! - sitoutunut noudattamaan vallitsevia rajoja.

Kun siis lähes kaikki valtiot tuomitsevat Venäjän toimet Krimillä (ja Ukrainassa), niin se, joka jää satukirjansa kanssa yksin, on trolli-Pohjala pienen ja sinnikkään joukkonsa kanssa.

Kommunisti-vertauksesi on Venäjän trollin esittämänä niin surkuhupaisa, ettei ansaitse edes kommenttia. Keneenhän sopii tekstisi: "taistolaiset pyrkivät estämään kaiken Neuvostoliiton (Venäjän) kritiikin"? Hyökkäys on joskus hyvä puolustus, mutta rajansa naurettavuudellakin. Haluan nähdä sen päivän, kun sinä, trolli-Pohjala, suhtaudut johonkin merkittävään Venäjän toimeen kriittisesti. Sitä päivää en tule näkemään. Minä sen sijaan suhtaudun moniinkin Yhdysvaltojen toimiin hyvinkin kriittisesti. Että semmoinen "taistolainen".

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #74

Eli sinulla EI ole esittää YHTÄÄN lähdettä väitteesi tueksi.

Mutta käyttäydyt täällä törkeästi, nimittelet kaikkia jotka ovat eri meiltä kanssasi ja väität kaikkia näitä maksetuiksi.

Jos Saarlellalla joskus on ollut köytöstavat, niin osaatko sanoa minne ne sinulta katosivat?

Tajuathan että vain aivan täydellinen idiootti toimii kuten sinä? Solvaa, loukkaa ja sanoo muita valehtelijoiksi ja sitten "en aio esittää yhtäkään näyttöä siitä että olen oikeassa"

Olet itse näin ollen pahin ja ainoa Trolli täällä.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #81

Minkä väitteeni tueksi minulla pitäisi olla linkki? Jatkat epätoivoista hämäämistäsi ja sekoittamistasi. Olen kahdessa kohdassa osoittanut kiistattomasti sinun valehtelevan (lastensuojeluun ja Naryshkovin lausuntoon liittyen). Siihen ei tarvita muita lähteitä kuin omat viestisi tässä ketjussa. Ne ovat - sinun kannaltasi valitettavasti - täällä kaikkien luettavissa.

Harvoin pääsee näin nauttimaan, kun isänmaansa pettänyt, Venäjältä palkkansa saava trolli, jää suorista valheista kiinni. Itse asiassa tässä viimeisessä viestissäkin laitat suuhuni sellaista, mitä en ole sanonut - siis valehtelet: "en aio esittää yhtäkään näyttöä siitä että olen oikeassa". Olen nimenomaan esittänyt näytön siitä, että sinä valehtelet, vieläpä kiistattomasti. Sen olen kyllä sanonut, etten voi enkä halua käyttää venäjänkielisiä lähteitä Mantilan kertoman puntarointiin. Sinun valehtelusi osoittamiseen niitä ei tarvitakaan.

Kiitos, trolli-Pohjala, olet avannut monen muunkin kuin minun silmäni näkemään, mistä trolliudessa on kysymys: tietoisesta valehtelusta. Häpeä, trolli.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #85

No et ole.

Mutta osoitit kyllä kaikille että NATO -trolleja on olemassa.

Sinulla ei ite asiaan ollut mitään, ainoa mitä kykenit trollaamaan oli solvata minua ja muita.

Wikipedia:

"Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa."

Toimintasi täyttää määrityksen.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #87

Trolli-Pohjala, sekö tekee Nato-trolliksi, että osoittaa sinun valehtelevan? Kuten jo sanoin, osaat olla välillä hauska. :D

1) Kerroin jo aiemmin - sen minkä tiedät vaikka heittäydyt edelleen idiootiksi -, että trolli-sanalla tarkoitetaan nykyään myös teitä Venäjän palkkaamia ja sen hallinnon agendaa vääristellen ja valehdellen ajavia.

Laitoin aihetta sivuavan linkinkin - huomaatko: LÄHTEEN. Alla se on uudelleen, Kerstin Kronvallin kertomaa teistä trolleista.

http://yle.fi/uutiset/3-9244523

Kirjan aiheesta on kirjoittanut puolustusvoimien tutkija Saara Jantunen (Infosota. Otava 2015). Samasta aiheesta puhuu myös Mantila tässä uutisessa. Joten kannattaako sinun yhä leikkiä tyhmää Wikipedian avulla?

2) Vaadit minulta koko ajan lähteitä ja väität minun olevan väärässä, koska en niitä anna. Kuitenkaan et suostu vastaamaan yksinkertaiseen kysymykseeni: minkä esittämäni väitteen tueksi minun pitäisi esittää lähde?

3) Olen edellä osoittanut sinun syyllistyneen kahteen argumentaatiovirheeseen - joita tasoisesi kirjoittaja ei tee vahingossa; olet siis tietoisesti vääristellyt eli valehdellut; juuri kuten trolli toimii.

Niiden todistamiseen ei tarvita sen kummempia linkkejä tai lähteitä kuin tämä palsta, koska kyse on tekstiesi sisäisistä ristiriidoista.

Kyllä on kiva, kun trolli on jäänyt rysän päältä kiinni. Lämpimät kiitokseni.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #88

No et osoittanut kun kieltäydyit esittämästä yhtäkään esimerkkiä.

1) Lähde ei ole se mitä on kysytty

2) Jos väitä jotain, mistä sinulla ei ole antaa yhtäkään esimerkkiä, niin silloin yleensä sanotaan että sinulla ei ole näyttöä väitteellesi

3) Et ole. Jos laskin oikein sinulla oli yksi olkiukko, kaikki väittämät perustelematta, perustelemattomia väitteitä ja metritolkulla solvaamista

Noilla näytöllä täällä ei ole jäänyt rysän päältä kuin Saarela. Käyttäytymällä kovin erikoisesti.

Mutta jokainen keskustelee omien kykyjensä taitojensa ja lahjojensa mukaan. Saarelan kyvyt ovatkin kaikkien nähtävissä.

Keijo Lindgren

Jos maa on vaikeuksissa pitää löytyä ulkoinen vihollinen.
Aikanaan Kiinassa oli USA paha vihollinen ennen nykyistä rahan ansainnan mahdollisuutta.
Ylellä on varmaan videonpätkiä joissa kiinalaisilta kysyttiin USAsta ja miten haastateltavat sylkivät kohti kameraa.
Kun lukee suomalaisten kommentteja Venäjästä eivät nekään ylistäviä ole.

Kristian Westermeyer

Mielestäni myös se mitä hän kertoo MV-lehdestä on propagandaa, sikäli kun väittämät eivät ole totuudenmukaisia:

"Se on sekoitus kaunaa.."
Itse en löydä lehden kirjoituksista kauna-asennetta. Jos siellä on kaunaa niin voisiko Mantila tarkentaa kehen kauna kohdistuu?

"...mielikuvitusta..."
Edelleen - miltä osin?

"...vihaa..."
Kirjoitukset huokuvat enemmänkin epäkohtia järjestelmässä joiden syypäät leimataan näkyvästi. Samoin periaattein vihapuheeksi voitaisiin leimata raiskaustuomion antaneen tuomarin puheet.

"...systemaattista vääristelyä."
Itseasiassa kuten todettu on, vähiten vääristelevä media. Tästä johtuu myös näkyvä suosio. Jatkuvaa vääristelyä löytää enemmän muista suomalaisista lehdistä.

"Se on hyvin Suomi-vastainen sivusto"
Väärin. Se on hyvin suomea johtavien ihmisien vastainen sivusto, jos jotain. Sivusto kritisoi näkyvästi huonoja päättäjien päätöksiä. Oikeastaan sanoo ääneen sen mitä suurin osa kansasta sanoo mutta on kielletty puhumasta leimaamalla epäoikeutetusti rasistiksi. Sivusto itseasiassa on juurikin Suomimyönteinen. Miksi muuten päätoimittaja jaksaisi tuoda epäkohtia esiin peräänkuuluttaen suomen etua.

Mantila itse syyllistyy typerään propagandaan. Miten näin polarisoituneen ihmisen näkemyksiä voi kukaan ottaa edes etäisesti todesta. Tulee sellainen olo että hän voi väittää ihan mitä sylki suuhun tuo.

Mikko Toivonen

Venäjän disinformaation ja valheellisen propagandan torjumiseen on yksi helppo keino ja se on yksinkertaisesti kertomalla itselleen, että kaikki mikä tulee tiedotus mielessä siitä suunnasta on parasta heti sivuuttaa valheena, painostuksena ja manipulointina heti.

Tarvittaessa olla yksilö ja valtiokohtaisesti mahdollisimman vähän ja hallitussa yhteydessä mihinkään Venäjällä.

Venäjällä on muuten joitakin ihan oikeita demokraattisia ja ihmisoikeudet tunnistavia kansalaisiakin joten heidät täytyy kyetä tunnistamaan valheen valtavirrasta jonka edistäjinä ja konsultteina toimivat kolme suomalaista maanpettureiksi kuvailtavaa tyyppiä: J, J ja J eli kolmen J'n maanpetturikopla, jotka jokainen ovat suorassa yhteydessä Kremliin.

Mikko Toivonen

Niin ja kyllä meidän kommentoijien joukoissakin on melkoinen ryhmä kolmen J'n sielunveljiä. Se on oikeastaan hjuvä sillä se antaa tunnistettavia harjoituskappaleita siitä miten vihamielistä propagandaa tehdään vihamielisen valtion hyväksi.

Janne Pohjala

En nyt liikaa halua tukkia tätä ketjua, mutta nostan nyt vielä yhden asian:

"Venäjän valtiojohdon ohjaama NTV on muun muassa väittänyt, että jopa suomalaiset itse kutsuvat lastensuojelujärjestelmää armottomaksi ja järjettömäksi lapsiterrorin välineeksi."

No katsotaan:

"Järkyttävä tieto paljastui Suomen lastensuojelusta"

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/55240-jarkyttava-tieto-paljastui-suomen...

"Lastensuojelun irvikuva: Vanhemmille ei välttämättä kerrota huostaanoton syytä

Aluehallintovirastoissa ollaan nyt huolissaan vanhempien oikeusturvasta huostaanottotilanteissa: vanhemmat eivät saa aina edes perusteluja huostaanotolle."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lastensuojelun-irvikuva---va...

"Lastensuojelun ylimielisen selittelyn on loputtava

Lastensuojelujärjestelmän on lopetettava ylimielinen puolustelu ja ryhdyttävä aidosti selvittämään, mitä vikaa systeemissä on. Tuhannet ihmiset kertovat karmeita tarinoita mielivallasta, totuuden vääristelemisestä ja perheiden rikkomisesta, mutta toisaalta myös räikeistä laiminlyönneistä. He kaikki eivät voi olla väärässä. Julkisten toimijoiden on vastattava toimistaan julkisesti."

http://seura.fi/isanpikajuna/2014/02/26/lastensuojelun-ylimielisen-selit...

"Lastensuojelun viranomaisia haastetaan - mistä se kertoo?

Lastensuojelun epäkohtia on viime aikoina nostettu esiin monin tavoin. Verkossa on paljon erilaisia lastensuojelua kritisoivia ryhmiä, kirjoituksia ja videoita. Mistä se kertoo? Miksi epäluottamus viranomaisia kohtaan näyttää lisääntyneen?"

http://yle.fi/uutiset/3-7024304

------------------------------------- SIIS ----------------------------------------

Näin kirjoittaa oman maamme media. Ei ongelmaa.

Mutta jos Venäjän media kirjoittaa että näin kirjoittaa maamme media, niin Mantilan mielestä se on silloin vihamielistä informaatiosotaa?

Oikeasti?

Mikko Toivonen

Tiedämme kyllä, että suomalainen lastensuojelu on ns. P'stä.

Samalla se on kuitenkin täysin tasa-arvoinen kaikille, eli joka ikinen Venäjän suunnasta esitetty diskriminointiväite on 100% pahantahtoista soopaa ja propagandaa ja se ilman ensimmäistäkään poikkeusta.

Janne Pohjala

Eli myönnät että Mantilan väite suomen lastensuojelun kritiikin olemisesta oli informaatiosotaa.

No entä tämä väite että suomeen muuttaneiden Venäläiset olisivat kertoneet että heidän mielestään heitä kohdellaan eriarvoisesti?

Asiaa on tutkittu ja näin he kokevat:

"Haastatteluaineisto osoitti, että venäjänkielisillä maahanmuuttajilla ei ole oikeata käsitystä lastensuojelusta ja lastensuojelun työtavoista. Venäjänkielisillä maahanmuuttajataustaisilla on haasteita, kuten tiedon puuttuminen lastensuojelun palvelujärjestelmästä, vanhempien rooli uudessa yhteiskunnassa, pelot ja ennakkoluulot viranomaisia kohtaan.

On myös kulttuurieroista johtuvia haasteita, kuten kieleen ja vuorovaikutukseen liittyvät seikat ja luottamuksen puuttuminen suomalaisia työntekijöitä kohtaan.

Haastatteluista nousi yksimielisesti esiin toive, että lastensuojelussa toimisi myös asiakkaan omaa kulttuuria edustavia työntekijöitä"

Eli kuten toisessa kommentissani totesin, on aika kiistatonta että myös suomalaisilla on ennakkoluuloja viranomaisia kohtaan, eivätkä ne kaikki ole aiheettomia, koska selkeitä puutteita ja virheitä on todettu.

Kun tämä on tilanne, kuvaa lainaamani tutkitus sitä tilannetta kun ollaan edellisen lisäksi toisessa maassa ja kulttuurissa, että maahamme muuttaneet voivat kokea asian siten kuin ovat kertoneet ja syyt ovat tuossa edellä.

Se että jos sitten joku tämän mitä nämä ovat kertoneet uutisoi Venäjällä, ei tarkoita sitä että se olisi valtiollista propagandaa, vaan tutkimus osoittaa että tällaisia käsityksiä on, syistä joita on kuvattu tuossa edellä.

Väitettä ei ole siis luotu tyhjästä, vaan ihan oman tutkimuksemme mukaan pelkoja esiintyy eri syistä ja niistä puhutaan. Myös suomalaisille, suomessa.

---------------------------------------- SIIS --------------------------------------

Pitääkö meidän nyt kiljua että "informaatiosotaa" kuin meitä kritisoidaan ja uutisoidaan ihmisien käsityksiä?

Vai ottaa tämä tutkimus ja alkaa selvittää ja korjata niitä asioita, miksi jotkut kokevat että heitä ei kohdella tasa-arvoisesti ja että heillä on pelkoja ja epäluottamusta lastensuojeluviranomaisia kohtaan aivan siinä missä kantasuomalaisilla.

Lähteet:

VENÄLÄISTAUSTAISTEN VANHEMPIEN KÄSITYKSIÄ LASTENSUOJELUSTA SUOMESSA
Jevgeni Näppinen, Opinnäytetyö, kevät 2016

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/107687/VENALAISTA...

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #27

Minä en kieltänyt tai myöntänyt mitään vaan kerroin kaksi selkeää totuutta.
Toinen niistä oli, että venäläisiä kohdellaan lastensuojeluasioissa täsmälleen samoin kuin suomalaisia ja kaikki heidän valituksensa ovat suunnattua pahantahtoista propagandaa, jonka on ohjannut ja maestroinut lapsiasiainministerinsä kautta J koplan avustaman Kreml.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #29

Joista kumpikaan ei ollut totuus.

A) Aivan ehdottomasti suomessa on kirjoitettu lastensuojelun ongelmista laajasti mediassa

B) On tutkittu tosiasia että Venäläiset maahanmuuttajat kokevat ja kertovat myös suomalaiselle tutkijalle että he tuntevat olevansa eriarvoisessa asemassa. Tämä ei siis ollut keksittyä propagandaa. On toki toinen asia miten asia on, mutta näin asia tutkitusti koetaan olevan.

Sinulla taitaa Mikko olla vahva tarve uskoa siihen mihin uskot?

Saattaa viitata tähän: "Teorian mukaan kognitiivinen dissonanssi syntyy silloin, kun ihmisen tiedot ja asenteet ovat ristiriidassa."

Kun tosiseikat ovat uskoasi vastaan, sitä pahempi tosiasioille?

Lähteet:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kognitiivinen_dissonanssi

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #40

Trolli-Pohjalan tyypillistä potaskaa. Lähteiden ja tekstin määrä ei ole pieninkään tae asian oikeellisuudesta. Meillä, joille Venäjän hallinto (tai kukaan muukaan) ei maksa tästä palkkaa, ei ole aikaa kaivella lähdearsenaalia jokaisen lauseenpuolikkaan liitteeksi. Sinä käytät lähteitä härskin yksipuolisesti ja vääristellen. Esimerkiksi se, että joillakin suomalaisilla voi olla ja on kriittinen suhtautuminen lastensuojeluumme, on aivan eri asia kuin selvät valheet, joita Venäjän media lastensuojeluumme liittyen yleensä ja monissa yksittäistapauksissa erityisesti on esittänyt. Toistan: kyse on aivan eri asiasta. Suomalaisten esittämä kritiikki ei muuta Venäjän median (ja Backlundin) valheita tosiksi. Se on osa informaatiosotaa. Te trollit olette törkeitä isänmaanne pettureita; häpeäisit, jos osaisit.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #52

Eli kun Saarelalla ei ole lähteitä eikä perusteluja, hän solvaa ja loukkaa kuten Trollin kuuluukin. Lisäksi hän toki esittää että esittämäni ja lähdeviitteiden kera perustelemani mielipiteet olisivat ostettuja, vaikka jokainen vai vapaasti tarkistaa lähteet ja analyysin itse ja muodostaa niiden perusteella oman mielipiteensä.

En myöskään loukkaa enkä halveeraa kanssakeskustelijoitani, toisin kuin Saarela, jolle tämä tuntuu olevan ensisijainen kontribuutio keskusteluun.

Sinulla ei siis ole "aikaa" kaivella lähteitä mutta tiedät että kaikki on vääristelyä.

Oletko koskaan Panu kysynyt itseltäsi mikä saa sinut käyttäytymään siten kuin käyttäydyt?

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #60

Kuten edellä kirjoitin, Venäjän median kertomat valheet eivät muutu millään tosiasioiksi. Ja kas kummaa, et siihen pystynyt mitään vastaamaan. Lainaus uutisesta: "Mantilan johtama iskuryhmä koostuu valtioneuvoston kanslian ja eri ministeriöiden asiantuntijoista, jotka vaihtavat järjestelmällisesti tietoja keskenään ja pyrkivät muun muassa ampumaan alas valheellisia väittämiä." Kun tällainen joukko toteaa venäläisen median valehtelevan ja vääristelevän, käyvän informaatiosotaa ja esittävän suorastaan mielipuolisia väitteitä Suomen lastensuojelusta, niin uskon sen. Minulla ei ole ainuttakaan syytä epäillä suomalaisten viranomaisten muodostamaan salaliittoon, jonka tarkoituksena olisi mustamaalata Venäjää. Ja olenhan kyseisistä typeristä väitteistä lukenut itsekin. Venäjänkielisiä lähteitä en pysty, enkä haluakaan tutkia. Kyse on, kuten yhteiskunnassa yleensäkin, luottamuksesta. Sitä minulla on enemmän vaikkapa Mantilan johtamaan ryhmään kuin Venäjän tietoisesti valehtelevaan mediaan, Putinin käsikassaraan. Sinun lähteitäsi en viitsi edes vilkaista, käytät niitä uskollisen trollin tavoin Russia Today -tyyliin. Terroristien kanssa ei neuvotella; trollien kanssa ei (voi) keskustella.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #33

Trolli-Pohjala taas tarkoitushakuisesti sekoittaa ja hämärtää asioita. Se, että suomalaiset kritisoivat joissakin tapauksissa tai vaikka ylipäätään lastensuojelua, on eri asia kuin valehdella sen tekemistä toimista, kuten venäläinen media (Backlundin avustamana) tekee. Se taas, että venäläiset (monien muiden vähemmistöjen tavoin) kokevat olevansa eriarvoisessa asemassa, ei suoraan liity millään tavalla lastensuojeluun maassamme. Ja vaikka joku yksittäinen maassamme asuva venäläinen lastensuojeluamme kritisoisikin, sitä ei voi yleistää kaikkiin venäläisiin; tyytyväisiäkin on haastateltu (suomalaisissa) lehdissä. Tässä ei ole minkäänlaista kognitiivista dissonanssia, kenelläkään muulla kuin Pohjalalla, joka yhdistelee mielivaltaisesti toisiinsa liittymättömiä asioita. Venäjän median kertomat valheet eivät muutu todeksi sillä, että suomalaisetkin kritisoivat lastensuojeluaan. Ja suomalaisten kritiikki ei kohdistu venäläisten kaltoinkohteluun. Kuten edellä sanottiin, heitä kohdellaan tasan yhtä hyvin tai huonosti kuin suomalaisiakin. Suosittelen edelleen kaikille trolli-Pohjalan ja kumppanien tekstien lukematta jättämistä. Ammatikseen valehtelevan trollin kanssa on ylipäätään mahdotonta ja tällaisella palstalla erityisesti. Jokaista lauseenpuolikasta ei normi-ihminen voi ruveta kymmenillä lähteillä vahvistamaan, ei myöskään trollien lukemattomia tarkistamaan. Se edellyttäisi päätoimista työtä sekä tolkuttoman pitkiä, tällaiseen ketjuun sopimattomia tekstejä (joita trollit totisesti suoltavat viedäkseen keskustelun pois fokuksesta). Ammatikseen valehtelevien kanssa ei kannata keskustella. Mantila ei heittele lonkalta väitteitään. Hän on alan ammattilainen ja virkavastuussa suoraan maamme hallitukselle. Hänen asemassaan ei todellakaan heitellä kevyesti syytöksiä Venäjän suuntaan, ennemmin päinvastoin. Venäjän media suoltaa Suomeen liittyen suorastaan mielettömiä väitteitä. Se käy informaatiosotaa. Faktat ovat faktoja. Ja trolli on trolli, vaikka voissa paistaisi. Vai miten se meni?

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #57

Eli pitkän vuodatuksen jälkeen sinulla ei siis ollut mitään sanottavaa?

Edellä olemme yhdessä käyneet läpi niitä väittämiä joita on tehty. On voitu lähteiden perusteella todeta mitä ne ovat ja että ne perustuvat siihen mitä maamme oma media on uutisoinut. Maamme tunnetuimmat asiantuntijat ovat todenneet että kyseessä ei ole ollut propaganda.

Ja sitten oletat että kun vain oikein kovasti huudat ja solvaat sinua uskotaan heti?

No, jokainen tavallaan.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #61

"Pitkä vuodatukseni" sisälsi varsin paljon asiaa. Jota sinä et kommentoinut, koska agenda oli nyt minun valitsemani ja mitään sanomaani et pysty perustellusti kiistämään. Sinun kuvitelmasi on se, että kun tarpeeksi paljon ja kauan valehtelee, niin joku saattaa lopulta uskoa. Vanha venäläinen taktiikka.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #64

Koska siinä ei ole yhtään faktaa. Siinä on vain sinun mielipiteitäsi joita et ole perustellut millään tavoin. Etkä ole osoittanut yhdelläkään perustelulla mikä edellä käydyissä keskusteluissa olisi väärin.

Jos haluat että vastaan samalla tasolla niin siihen riittää tämä:

Panu, jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta olet väärässä, koska et ole muuta kyennyt osoittamaan.

Totuus ei ole vieläkään huutoäänestys jossa kovimmin ja törkeimmin huutava on oikeassa.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #70

Trolli-Pohjala, suuressa naiiviudessasi kuvittelet (tai ainakin väität), että linkit ovat faktaa. Älä viitsi olla noin typerä. Tämä palsta ei ole akateemista tutkimusta, vaan yleisön keskustelua varten.

Kirjoitin: "Se, että suomalaiset kritisoivat joissakin tapauksissa tai vaikka ylipäätään lastensuojelua, on eri asia kuin valehdella sen tekemistä toimista, kuten venäläinen media (Backlundin avustamana) tekee. Se taas, että venäläiset (monien muiden vähemmistöjen tavoin) kokevat olevansa eriarvoisessa asemassa, ei suoraan liity millään tavalla lastensuojeluun maassamme. Ja vaikka joku yksittäinen maassamme asuva venäläinen lastensuojeluamme kritisoisikin, sitä ei voi yleistää kaikkiin venäläisiin; tyytyväisiäkin on haastateltu (suomalaisissa) lehdissä. Tässä ei ole minkäänlaista kognitiivista dissonanssia, kenelläkään muulla kuin Pohjalalla, joka yhdistelee mielivaltaisesti toisiinsa liittymättömiä asioita."

Osoitin argumenttiesi selkeän onttouden (samoin kuin väittäessäsi Naryshkinin kommentin kumoavan muut Suomen itsenäisyyden kyseenalaistavat kirjoitukset), sekoitit (tarkoituksella) yhteen kuulumattomat asiat toisiinsa. Se on FAKTA. Vieläpä ihan ilman linkkiä. Venäjän median valheet Suomen lastensuojelusta ja kansallisuuden takia pakkohuostaanotetuista lapsista eivät kumoudu sillä, että suomalaiset kritisoivat omaa lastensuojeluaan. Se, että näin tietoisesti asioita sekoitat, kertoo sen että olet aito trolli. Käytännössä se tarkoittaa samaa kuin olivat aikoinaan taistolaiset, joiden mielestä kaikki Venäjän (Neuvostoliiton) kritisoiminen oli väärin.

Kirjoitit edellä: "Etkä ole osoittanut yhdelläkään perustelulla mikä edellä käydyissä keskusteluissa olisi väärin." Kuten sanoin, luetun ymmärtämisesi on vaatimatonta tasoa, joku voisi puhua valehtelemisestakin. Minä nimenomaan osoitin jo aiemmin, mikä väitteissäsi oli väärin. Tässä viestissä toistin yhden esimerkin. Häpeä, trolli.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #75

Eli ei ainuttakaan lähdettä.

Edellä jo ilmoitit ettei sinulla niitä ole etkä aio sellaisia esittää.

Sinulla ei ole yhtäkään perustelua sille miksi muut ovat väärässä.

Olet täällä vain solvaamassa ja haukkumassa.

Olet ainoa Trolli täällä.

Hävettääkö edes?

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #82

Ei hävetä ollenkaan. Sen sijaan hykertelen tyytyväisenä, kun valheista kiinni jäänyt trolli kiemurtelee tuskissaan. Ja sellainen pieni juttu: kun tarkoitukseni on osoittaa, että sinä valehtelet, lähteiksi käyvät nimenomaan sinun ikiomat tekstisi. Ja ne löytyvät tästä ketjusta.

Panu Saarela

Miksi valehtelet? Hallitus ei ole todennut yksinomaan Venäjää Syyrian tilanteen syylliseksi. Se on tuominnut Venäjän toteuttaman siviilien murhaamisen Aleppossa, ja senkin vähän kierrellen. Ymmärrätkö, että nämä ovat hieman eri asioita? Missähän se yksisilmäisyys luuraa?

Jukka Lampinen

Suomen ystävyyssuhde Venäjän kanssa paranee ja syvenee, rajakauppa on lisääntynyt lähes 10%.
Voimme huokaista helpotuksesta, Mantila on tehnyt hyvää työtä, hyvien ystävällisten suhteiden luomiseksi.
Venäläistä rahaa ropisee kauppojen kassoille.
Kiittäkämme tätä hyvää ihmistä Mantilaa.

Jarmo Lius

Suomen viranomaiset terrorisoivat lapsiperheitä. Asiaa voi kysyä miehiltä jotka pääsääntöisesti menettävät avioerossa lapsensa. Laki ei edellytä kiduttamaan isiä ja lapsia mutta viranomaiskäytännöt silti niin tekevät.

Lumira Lumus

Tulee ymmärtää, ettei viranomaiselta vaadita elämän tai ihmisen kunniottamista oikeudenmukaisuutta, vaan heidän tulee noudattaa vain niitä lakeja, jotka on säädetty näissä asioissa turvaamaan vain heidän päätäntävaltansa turvaamiseksi. Näiden ohjeiden mukaan päätökset tehdään,
Näillä ei turvata lapsen ja vanhempien oikeutta mihinkään. Virallisessa lainsäädännässä sitten turvataan ja puolustetaan vain viranomaispäätöksiä ja viranomaisvaltaa, ei lapsen oikeuksia eikä kansalaisten oikeuksia elämäänsä.
Viranomainen ja hänen etunsa on kaikkein tärkein asia.
Esim tapaus Erika, sossuvirasto päätti, että kiduttaja isä on paras lapsen huoltajaksi ja sossu ei päätöksensä jälkeen ota huomioon väkivalta ilmoituksia, joka kyseenalistaisi heidän päätöksensä. Päätös oli tässäkin niin kauan oikea, kunnes oli myöhäistä katsoa lapsen etua ja julmasti lapsi kiduttiin kuoliaaksi.
Väkivallan tekijän kannattaa syyllistää väkivaltansa kohde ja kuvata mielnterveys ongelmaiseksi, kuten Erikan tapauksessakin ja uhata siellä kodin sisällä lisäväkivallalla, jos paljastaa väkivallan tekijän. Erika vaikeni ikuisesti, koskaan saamatta oikeutta. Kun sossu päättää, niin kaikki muut viranomaistahot puolustavat sossun päätöstä, varmasti lääkärin näki väkivallan jäljet lapsessa, koska jokainen tavallinenkin ihminen sen näki.
Viranomaisen päätöksen säilyttäminen menee aina lapsen edun ja elämän pelastamisen edelle yleisesti. Tässäkin tapauksessa oli oikeus toimia näin, kun noudatettiin määräyksiä, eli virkavaelvollisuutta joka kirjallisesti määtätty, ei tuomita kuolemantuottamuksen ja kiduttamisen edesauttamisesta. Ylempi portaan tehvävä on estää alemman tekemän päätöksen purkaminen.

Kun väkivallan tekijä on saanut kerran viranomaisen päätöksen ja tuen väkivallalle, niin väkivallan kohteeksi joutuneelta evätään lopullisesti oikeus saada totuus esille ja saada oikeutta.

Päätökset näyttävät perustuvan viranomaismielivaltaan, se valta määrää, mitä viranomainen haluaa, ei tarvita asiantuntemusta selvittää ja tai mitenkään ymmärtää tilannetta. Päätöksen teko on näin helppoa ja nopeaa.

Juristia kannattaa uskoa, viranomaispäätökset ovat aina oikeuden ja kansalaisenoikeusturvabn toteutumisen edellä. Ylempään viranomaistahoon valittaminen johtaa lopullisesti alemman viranomaisen päätöksen pysyvyyteen.
Kukaan ei missään tutki eikä ketään kiinnosta, miten kansalaisia kohdellaan.

Ilkka Korkalainen

On aika ikävää että meillä on naapurina tuollainen valheen valtakunta jonka kanssa mitkään tavanomaiset kanssakäymiset ei käy eikä suju. Suhteemme länteen ovat luonnolliset ja mutkattomat mutta Venäjän kanssa kaikki on toisin. Mikä on sellainen naapuri joka käy jatkuvaa informaatiosotaa ja vääristelee asioita tarkoituksella. Kuvittelevatko venäläiset tuolla tyylillä saavuttavansa jotakin, ei ainakaan minkäänlaista luottamusta missään asiassa. Suomen ja Venäjän väliselle rajalle venäläiset ovat rakentamassa sivistymättömän öykkäröinnin muuria joka ei edistä yhtään mitään, ei ainakaan venäläisten kuvittelemia tavoitteita. Putinin kuvittelema suurvalta kutistuu oman toimintansa ansiosta älylliseksi kääpiöksi.

Jarmo Lius

Suomen suhteet länteen eivät ole mutkattomat. Esimerkiksi maan presidentti oli USAn julistamassa poliittisessa boikotissa presidentti Tarja Halosen aikana. Boikotti syntyi koska presidentti Halonen kielsi maamme liittymisen USAn Irakin sotaan. Yhdysvaltain viha kohdistui julmasti maahamme. Boikotin ikävin tapahtuma oli pääministeri Anneli Jäätteenmäen savustaminen.

Ilkka Korkalainen

Koska Suomi ja presidentti Halonen ovat kieltäneet maamme liittymisen USAn Irakin sotaan ? Mihinkään Irakin sotaan ei ole edes oltu liittymässä. Miten USAn julma viha kohdistui maahamme, kerro ? Miten Jäätteenmäen ero liittyy mitenkään näihin asioihin. Juttusi ovat satuja.

Jarmo Lius
Vastaus kommenttiin #48

Heh, Ilkka, tekstisi on pohjanoteeraus. Tietysti sinunlaiset west-propagandaa ulostavat ihmiset operoivat kiistämällä juuri tuolla tavalla. Kiistämistaktiikka perustuu oletukseen että 80% ihmisistä on jo unohtanut vuoden 2003 tapahtumat.

Lumira Lumus

Venäläislapsia ei sentään ole kuollut Suomen lastensuojelussa. Mutta Suomen lastensuojelu ja sosiaalitoimi kätkee rumia salaisuuksia, pahimpia on tapaus Pikku-Erika, joka sai surmansa, kun lasten suojelu päätti jättää hänet raakojen lapsen kiduttajien holhoukseen.

Erkki Pietilä

J.Pohjola tutustu vaikka ulkoasiainkomissaarin L.Trotskin allekirjoittamaan Brest-Litovskin rauhansopimukseen, jossa bolsevikien hallinto suostui Saksan vaatimaan ehoon siitä, että venäläiset joukot on vedettävä pois Suomesta. Eli Lenin vain toteutti rauhansopimuksen ehtoja hyväksyessään Suomen itsenäisyyden. Kyse ei ollut jalosta aatteesta pienten kansojen oikeudesta, vaan reaalipolitiikasta. Uutta sotaa Saksan kanssa ei haluttu.

Janne Pohjala

Rauhansopimus allekirjoitettiin 3.3.1918 ja siihen suostuttiin vasta Saksan käynnistettyä uudelleen hyökkäyksen helmikuussa 1918.

Näin ollen Suomen itsenäisyyden tunnustaminen ei ollut yhteydessä Brest-Litovskin sopimuksen allekirjoittamiseen tai ehtoihin, koska niihin Venäjä taipui vasta helmikuussa.

Janne Pohjala

Mitäpä jos Panu lopettaisit itse käyttäytymästä kuin trolli?

Sinun kirjoittamisesi täällä jota käytät vain ihmisien halveeraamiseen ja loukkaamiseen täyttää kaikki Trollaamisen tuntomerkit.

Mikäli sinulla on jotain sanottavaa keskusteltavaan asiaan, olet tervetullut tuomaan kantasi esiin perusteltuna ja mieluusti lähdeviitteiden kera esiin.

Mikäli et näin halua tai kykene toimimaan, en näe kirjoittelussasi mitään arvoa, eikä se anna sinusta kovin älykästä tai positiivista kuvaakaan.

"Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa.[1][2] Samaa tarkoittava suomenkielisillä palstoilla syntynyt sana on provo, sanasta provokaatio."

Lähteet:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #59

Voi hellanlettas, trolli-Pohjala. Tiedät itsekin varsin hyvin, että trolli-sanaa käytetään nykyään myös teikäläisistä, esimerkiksi Putinin hallinnon palkkaamista, joiden ainoa tarkoitus on sekoittaa ja hämätä keskustelua ja tosiasioiden löytämistä. Minua ei kiinnosta hiukkaakaan, pidätkö minua älykkäänä tai näetkö kirjoituksillani jotain arvoa vai et. Minä olen kuitenkin rehellinen, en tietoisesti valehteleva maanpetturi.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #65

Uskotko oikeasti että kukaan uskoo sinun väitteitäsi?

Lisäksi jos tässä keskusteluketjussa joku on kaikin keinoin yrittänyt vääntää keskustelua sivuun aiheesta ja trollata se olet kuule ihan sinä Panu.

Koska kukaan muu ei ole tarttunut sinun provoiluusi täällä ja kun kerran ystävälliset neuvoni eivät kelpaa, niin trollaa yksinäisi.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #71

Trolli-Pohjala, olet välillä melkein hauska, kiitos siitä. Ystävällisiä neuvojasi en sen sijaan kaipaa. Minä kirjoitan tänne vain ja ainoastaan sen takia, että aina voi lukijoiden joukossa olla joku, joka ei hoksaa trolliuttasi (trolliuttanne). Kaikki eivät välttämättä erota normaalien keskustelijoiden joukosta tietoista valehtelijaa, olipa sitten kyse trollista tai hyödyllisestä idiootista. Teette juuri sitä myyräntyötä, jota Putinin hallinto tukee rahoittaessaan äärioikeistolaisia ryhmiä ympäri Eurooppaa, tarkoituksena luoda epävakautta läntisiin yhteiskuntiin. Minä näen tämän vähäisen kirjoittamisen vaivan vain pistääkseni hieman kapuloita Putinin ja loputtoman valehtelun rattaisiin.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #78

Kuule, jos oikeasti uskot että minä olen Putinin palkkalistoilla niin hakeudupa vaikkapa terveyskeskukseen keskustelemaan vainoharhasta.

Lisäksi täällä ei kukaan trollannut ennen kuin sinä osallistuit keskusteluun. Sitä ennen täällä oli hyvin asiallista keskustelua.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #79

Trolli-Pohjala, otan kohteliaisuutena vastaan tiedon, että olen onnistunut häiritsemään mielenrauhaasi. On totta, etten voi absoluuttisesti tietää palkkasi maksajaa, trolliuttasi; tällaisia tietoja Venäjän hallinto ja asianomaiset itse eivät tietenkään jaa. Jos olisi niin, ettet ole trolli (mikä on epätodennäköistä), niin sitten olet hyödyllinen idiootti. Tosin työtön sellainen, koska normityössä käyvä ei pystyisi millään kirjoittamaan sellaista arsenaalia tekstivyörytystä, kuin sinä teet. Valistunut arvaukseni on, että olet palkkaa saava trolli. Näiden muiden, lampisten ja liuksien, tekstit ovat niin säälittävää tasoa, että ihmettelisin, jos moisista edes Putinin regiimi maksasisi; siis hyödyllisiä idiootteja. Huomasitko, lausuin sinulle kohteliaisuuden. Hämäämisesi on paljon taitavampaa, kuin useimmilla muilla "idiooteilla". Yhdistelet asioita niin juonikkaasti, että hetken joutuu fundeeraamaan nähdäkseen, missä kohden vääristät - ja usein lopulta myös valehtelet.

Trolli-Pohjala, olen edellä (tämän ketjun viesteissä) osoittanut sinun yhdistäneen mielivaltaisesti asioita (lastensuojeluun liittyen) ja esittäneen (Naryshkinin lausunnon perusteella) loogisesti kestämättömiä, absurdeja väitteitä. Sinun mielestäsi kyse on trollaamisesta - kiitos edelleen mieltäni lämmittävistä sanoistasi -, minun mielestäni trollin paljastamisesta.

Teit nuo molemmat asiat tietoisesti ja tarkoituksellisesti. Siis valehtelit. Näin toimii vain trolli (tai hyödyllinen idiootti), jolle tarkoitus, Venäjän agendan ajaminen, pyhittää keinot, valehtelun. Häpeä, trolli.

Risto Nikander

Olipa paljon kommentteja. En edes viitsinyt lukea.
Mutta Suomen ei olisi syytä antaa omia "noottejaan" Venäjälle. Se on sama kuin karhua arsyttäisi. Suomelle riittäisi varsin hyvin olla mukana EU:ssa.
Suomi ei pysty torjumaan edes aseettoomia "pakolaisia". JA EU on tasan yhtä surkea ja vielä järjettömämpi. Jopa noutaa "pakolaisia" Libyan ja Tuirkin vesiltä.

Jukka Lampinen

Mantilan tehtävä, on oikaista propakandistisia väitöksiä Venäjällä Suomesta ja parantaa näin Suomen ja Venäjän välisiä suhteita.

Oletan että tehtäviin kuluu myös, Venäjään kodistuvien väärien väitösten oikaiseminen Suomessa.

Muutenhan voimme olettaa että olemme sota tilassa, jossa totuudella ei ole enää väliä.
Onko hallitus julistanut sodan Venäjälle, onko Mantilan virka todiste ja viesti sotatilasta.

Panu Saarela

Oletat väärin. Mantilan ei tarvitse oikaista Venäjää koskevia suomalaisen median vääriä väitteitä, koska niitä ei pääsääntöisesti ole (iltalehtien lööpit ovat toki oma lukunsa). Ja jos on, niin media oikaisee yleensä itse virheensä. Suomi (tai suomalainen media) ei käy informaatiosotaa Venäjää vastaan, mutta joutuu kyllä puolustautumaan siltä. Jukka Lampinen, ei kannata leikkiä tyhmää - vaikka trolli olisikin.

Jukka Lampinen

Olen tässä ihan uteliaisuuttani, käynyt läpi toistakymmentä venäläistä verkkolehteä.
Eikä niissä mainittu Suomea kuin kerran, mutta Mantila väittää että viha viestintä on suunnatonta.
Suomessa lehdet, on täynnä vihamielisiä kirjoituksia Venäjästä, ero on suunnaton.

Löysin kyllä yhden Suomea koskevan uutisen, MK-RU lehden Petersburgin osastolta.
Siinä arvosteltiin venäläisiä siitä, että nämä ei vieläkään ymmärrä, mitä Suomeen saa viedä. Vaan edelleen mukaan otetaan tutkanpaljastimia, pamppuja, sähkölamauttimia ja aseita yleensä.
"Venäläisiä lehtiä" haulla, löytyy jo listoja lehdistä ja hakeminen on helppoa.
Google kääntää sivut suomeksi, todetkaa itse, mitä sairasta roskaa Mantila puhuu.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #58

Mihinkähän se trollin "uteliaisuus" perustuu? Ilmeisesti Mantila eri ministeriöiden asiantuntijoineen lukee eri lehtiä kuin sinä. Vai ovatko he muodostaneet salaliiton Venäjää vastaan? Ei tarvitse olla ruudinkeksijä tajutakseen, miksi venäläisessä mediassa puhutaan Suomesta vain murto-osa verrattuna toisinpäin. Trolli, saa olla, mutta pitääkö olla myös tyhmä?

Jaakko Paasonen

No voihan venäjä. Tää tyyppi on iha Pohjalta,ja on turruttavin inttäjä aikoihin joka täällä vikisee ja vinkuu kuin vanha vittu. Vastailee myös näemmä mitä mieleen muljahtaa jne. Typeryksien kanssa ei pitäisi edes keskustella joten vaikka hän onkin onnistunut aloittamaan sekä ylläpitämään jankuttavaa ..että mitä..mitäsitte.. kommentointiaan ,niin älkää menkö vipuun.
Nämä Jannet voi aivan hyvin jättää huomiotta kommentoimaan sitä omaa erinomaisuuttaan.