Lauantai 25.5.2019

Timo Soini tyrmää muutokset perhevapaisiin: ”Käsittämätöntä soopaa ja palturia”

Luotu: 
22.10.2016 14:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soinin mukaan Suomessa "rehottaa kotiäitiviha".
|
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tyrmää muutokset kotihoidontukeen ja perhepolitiikkaan Suomessa. Soini linjaa tiedotteessaan, että perhepolitiikan on oltava arvopohjaista ja kunnioitettava perheiden itsemääräämisoikeutta ja valinnanvapautta. 
 
–Suomessa rehottaa kotiäitiviha. Lastaan kotona hoitava äiti nähdään suurena uhkana suomalaiselle hyvinvoinnille. Tämä on käsittämätöntä soopaa ja palturia. Perussuomalaiset ei tätä hyväksy, Soini kommentoi.
 
–Kun suora kotihoidontuen silpominen ei onnistu perussuomalaisten hallitusvastuun ja voiman myötä,puetaan samaa tavoitetta perhevapaiden uudistamisen viikunanlehteen. Ei onnistu sekään. Kotihoidontuki säilyy koko hallituskauden ajan, hän jatkaa.
 
Aikaisemmin tänään kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Vikman vaati, että perhevapaajärjestelmä on uudistettava viipymättä täällä vaalikaudella. 
 
–Ei ole oikein ylläpitää rakenteita, joiden vuoksi nainen tulee aina tilastollisesti kalliimmaksi rekrytoinniksi kuin mies. Nykyinen järjestelmä vaikuttaa heikentävästi naisten työllistymiseen, palkkakehitykseen ja aina eläkekertymään asti, Vikman sanoi.
 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Nordlin

Lapsinlisän myöntämiseen vastoin laillisia perusteita pitäisi puuttua. Laissa on säädetty, että se pitää käyttää perheen toimeentuloksi. Tilille säästetyt lapsinlisät ovat lain vastaista tukea. Kela perii jo muutenkin aiheettomia tukia takaisin.