Maanantai 20.5.2019

Perussuomalaisten mainoksessa Heil Hitler -symboliikkaa

Luotu: 
28.10.2016 12:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva

Porin perussuomalaisten ämpärimainoksesta voi löytää viittauksen natseihin.

Porin PS jakaa ämpärin 88 nopeimmalle, jotka tulevat lauantaina keskustelemaan kuntavaaliehdokkuudesta.

Uusnatsit käyttävät joissain yhteyksissä numeroa 88 lyhenteenä Heil Hitler -tervehdyksestä.

Porin perussuomalaisten puheenjohtaja Ismo Läntinen kertoo Satakunnan Kansassa, että numerosymboliikka on silkkaa sattumaa.

– Jaamme 88 ämpäriä sen takia, että voimme Porissa asettaa 88 ehdokasta eli 1,5 kertaa valtuutettujen määrän, joka on 59, Läntinen selittää syytä numerolle 88.

Porin Perussuomalaiset julkaisi mainoksensa Satakunnan Kansan paperiversiossa. Tänään yhdistys on julkaissut saman mainoksen myös Facebook-sivuillaan:

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Todellakin, vaatii jo patologisen sairasta henkistä maailmaa nähdä natseja tai uusnatseja joka puolella ja erityisesti jos se liittyy persuihin. Maassa on ilmiselvästi patologisen persukammoisia ja persuvihaajien ryhmiä. Vihreitä, punaisia ja sini-keltaisia.

Voisivat joskus edes yrittää olla eri mieltä asiapohjalla.

Mikko Toivonen

ps. Esimerkiksi Kiinassa luku 8 on onnellisuutta tarkoittava ja mitä useampi 8 sitä suurempi onni odottaa. Myös Filippiineillä ja muualla kiinalaisten joskus vierailemilla alueilla tuo luku 8 tarkoittaa samaa.
Vain täällä patologiset persuvihaajat näkevät sen pahaa tuovana natsisymboliikkana.

Aleksi Luukka

Olin näemmä erehtynyt käsittäessäni Uusisuomen jollain tapaa laadukkaaksi julkaisuksi. Näin kaukaa haetun natsikortti-clickbaitjutun kirjoittaja voi kyllä ylpeänä käyvänsä vaikka iltasanomien toimittajasta. T: 88 syntynyt ja näinollen meganatsi.

Olli Karjalainen

Jooh, ei voi muuta sanoa että tämänkin lehden taso romahtanut nollaan ja sen alle. Tämä oli upea lehti pari-kolme vuotta sitten kun ei ollut idiotismia uutisissa tai otsikoissa.
Nyt tämä otsikko on sitä täysin.

Ei kai auta kuin odotella josko joku tarttuisi taas onkeen ja kirjoittaisi jotain muutakuin vain-sensaatio-hakuista schaibaa.

Seppo Saari

Renessanssimusiikin tutkijat puolestaan havaitsivat, että kun säveltäjä Josquin des Prez'n nimen jälkiosa numerokoodataan (siis: des Prez), siitä syntyy luku 88 eli juuri niin monta nuottien aika-arvoa kuin motetin "Illibata Dei Virgo" jälkimmäisen osan toistuvassa (la-mi-la) cantus firmuksessa.
Motetti on säveltäjän omakuva, uskon tunnustus ja neitsyt Marian ylistys.

Voimme siis todeta, että persut käyttävät suuren renessanssisäveltäjän nimeä markkinoidakseen 88:aa ämpäriä. ;-)
Se, että saatanallinen media sotkee Hitlerin asiaan, loukkaa Josquin des Prez'n musiikin ystäviä sydänjuuria myöten. Kyllä minä nyt mieleni pahoitin.
Uuden Suomen toimitus osoittaa myös täydellistä sivistyksen puutettaan natsikortin heilutteluillaan... No, voihan se olla media-pahantahtoisuutta tai luulosairauttakin. ;-)

Jarmo Kalliola

Uusinatsien 88 ei todellakaan ole lyhennys Heil Hitler tervehdyksestä. Tulee ihan toisaalta. HH on lyhennys tuosta tervehdyksestä ja tätä lyhennettä näkee paljon muotivaatteissa mm. turvapaikanhakijoiden yllä. Melkoista ironiaa.

Raili Sergejeff

Onhan se selvää, että tuota symboliikkaa on olemassa, natseilla oli ja uusnatseilla on. Mitä sitä kieltämään tosiasiaa.

Se, että muutkin käyttävät samoja numeroita johtuu monesta asiasta, esim. siitä, että numero on voitu ottaa käyttöön ennen kuin se on otettu käyttöön uusnatsien symbolina. Ovathan ne omineet Suomi-leijonankin niin, ettei tavallinen ihminen enää uskalla käyttää sellaista korua leimautumatta rasseksi.

Ja tietysti, voihan olla, ettei tämä persujen 88 olekaan natsisymboliikkaa, mutta osoittaa siinä tapauksessa sen, ettei asiaa ole paljon mietitty, kun tuolla numerolla lähtivät mainostamaan. Onhan persuissa tunnettuja rasisteja ja agendakin on aika paljon siihen suuntaan, joten olisi pitänyt vähän miettiä. Ihmisille tulee helposti mieleen kaikenlaista määrätyistä jutuista, kuten esim. tuosta numerosta 88.

http://www.complex.com/life/2017/01/dictionary-of-white-supermacist-slan...