Keskiviikko 17.7.2019

Ryhmä lopetti Antti Lindtmanin menettelyn – Rinne: ”Tekevälle sattuu”

Luotu: 
28.10.2016 15:06
Päivitetty: 
28.10.2016 15:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä sekä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne tiedotustilaisuudessa eduskunnassa perjantaina.
|

Antti Lindtman on pyytänyt kriisikokouksessa anteeksi johtamaltaan SDP:n eduskuntaryhmältä ja saanut ryhmältä yksimielisen tuen. Hänen kohua herättänyt listamenettelynsä kuitenkin lopetetaan, kertoi ryhmän varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä tiedotustilaisuudessa perjantaina iltapäivällä.

– Asia on nyt loppuun käsitelty. Tämä puhemiehistölle toimitettu informointikäytäntö lopetetaan ja työ eduskunnassa jatkuu normaaliin tapaan, Ojala-Niemelä sanoi.

– Ryhmän puheenjohtajalla on täysi ryhmän tuki takana.

Video tiedotustilaisuuden alusta nähtävissä alla.

Puolueen puheenjohtaja Antti Rinne kuvasi Lindtmanin puhujalistoja ja niiden salaamista ryhmältä muun muassa työtapaturmaksi. Rinteen mukaan asiasta käytiin keskustelu, jonka myötä asia tuli loppuun käsitellyksi.

– Minun mielestäni tässä ei ole sen suuremmasta asiasta kyse, kuin että nyt on pikkuisen pelisääntöjä tarkistettu, Rinne sanoi.

– Tekevälle sattuu. Mutta puheenjohtajalla on ryhmän täysi tuki takana, hän jatkoi.

Lindtman pyysi menettelyään anteeksi ryhmältä ja sai ”rakentavan” keskustelun jälkeen luottamuksen ryhmältä.

Rinne ja Lindtman kiertelivät tilaisuudessa kyselyitä siitä, olisiko kohu mahdollisesti liittynyt Lindtmanin väitettyihin aikeisiin haastaa Antti Rinne puheenjohtajakisassa.

Lue lisää aiheesta:

Soininvaara ihmettelee puhemiesten toimintaa

Hjallis Harkimo lohkaisee: ”On demokraattinen tapa – ja sitten on sosialidemokraattinen”

Lindtmanin listat: Nyt Eero Heinäluoman nimi nostettiin esiin

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Laine

Eero Heinäluoma pötki pakoon puheenjohtajana ollessaan, kun vaikeuksia alkoi tulla. Sen jälkeen hän on istunut tulessa muiden housuilla. Minä en usko heteäkään mihinkään ajattelemattomuuteen tai vahinkoon, kuten nyt vakuutetaan. Pidän asiaa Heinäluoman käpälöintinä, josta joku muu kantaa vastuun.

Hannu Rautomäki

"SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on toimittanut etukäteen eduskunnan puhemiehille listoja puolueen kansanedustajista, joille voi jakaa puheenvuoroja kyselytunnilla, kertoo Helsingin Sanomat."
Miten suunnitelmallinen toiminta on työtapaturma?