Maanantai 22.7.2019

”Toimenpiteitä havaittu jatkuvasti” – IL: Supo epäilee Venäjän ostaneen Suomesta kiinteistöjä sotilailleen

Luotu: 
1.11.2016 07:59
  • Kuva: Valtteri Varpela / Uusi Suomi
    Kuva
    Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kysymys valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen mahdollisessa kriisitilanteessa, on havaittu jatkuvasti, toteaa myös eduskunnan hallintovaliokunta. Yksi näistä epäillyistä toimenpiteistä ovat maakaupat.
|

Iltalehden mukaan suojelupoliisi nostaa eduskunnan hallintovaliokunnalle antamassaan lausunnossa esiin ulkomaalaisten kiinteistö- ja maakaupat, ”joissa ei näyttäisi olevan liiketaloudellista tai kiinteistön tavanomaiseen käyttöarvoon liittyvää logiikkaa”.

Supo epäilee, että näitä ulkomaalaisten – käytännössä Venäjän tai venäläisten – Suomesta ostamia kiinteistöjä saatetaan käyttää tunnuksettomien sotilasjoukkojen majapaikkoina.

Iltalehden artikkelissaan siteeraamaan lausunnon mukaan ”toimenpiteitä, joissa saattaa olla kyse valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen kriisitilanteessa, havaitaan jatkuvasti”.

– Vieraan valtion lukuun toimiva maanomistaja voi kuitenkin rakentaa kiinteistölleen rakennelmia, joita vieras valtio voisi kriisitilanteessa hyödyntää esimerkiksi liikenneväylien sulkemisessa tai tunnuksettomien joukkojen majoittamisessa, Supo katsoo.

Supo toteaa lisäksi, että Suomessa on väkilukuun nähden huomattava määrä ulkomaalaisia agentteja. Tämä sanotaan ääneen myös hallintovaliokunnan lokakuisessa lausunnossa valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta.

– Maan väkilukuun suhteutettuna Suomeen pysyvästi sijoitettujen ulkomaalaisten tiedustelu-upseereiden määrä länsimaissa on yksi suurimmista. Valiokunta katsoo, että laittoman tiedustelun torjumiseksi Suojelupoliisin on kyettävä tekemään lähivuosina lisääntyviä panostuksia teknisiin järjestelmiin, henkilöstöönsä ja sen erityisosaamiseen, hallintovaliokunta toteaa.

Hallintovaliokunta toteaa julkisesti myös, että ”valiokunnalle esitetyn selvityksen mukaan maassamme on havaittavissa sekä ilmiöitä, joissa voi olla kyse valmistautumisesta tulevaan hybridivaikuttamiseen että suoranaisesta vaikuttamisesta”.

– Toimenpiteitä, joissa saattaa olla kysymys valmistautumisesta tulevaan vaikuttamiseen mahdollisessa kriisitilanteessa, on havaittu jatkuvasti, valiokunta toteaa ilmeisesti Supoon viitaten.

Hallintovaliokunta toteaa myös, että ”esimerkiksi kaikki Venäjän kansalaiset ovat kaksoiskansalaisuudesta riippumatta Venäjän lakien mukaan velvoitettuja auttamaan Venäjän turvallisuusviranomaisia”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Keijo Lindgren

Ei ole helppo tulla Suomen puolelle se ajaisi Venäjän talouden kriisiin.
Visuri sanoi televisiossa että puolet Venäjän viennistä kulkee Itämeren kautta.
Pieninkin häiriö Itämerellä ajaa Venäjän tulot alas enemmän kuin pakotteet.
Jos Ruotsi liittyisi Natoon Itämeren liikenne olisi kiinni Naton hyväntahtoisuudesta Tanskan salmissa.

Tapani Moilanen

Tämä pitää paikkansa.Suojelupoliisin Historiikki kirjassa mainitaan. kuinka Paavo Lipponen Neuvostoliiton masinoimassa Sadankomiteassa vaati jopa Suojelupoliisin lakkauttamista.Taitaa olla niin että Paavo on saatu jollakin konstilla KGB:n,nykyisen FSB:n juoksupojaksi,niin pahasti haisee tämä homma.Voi tätä oppurtunistien määrää joita SDP:ssä,Skdl:ssä,Kepussa on ja oli.

Jukka Lampinen

Tämä oli tarinaksikin huono, eikä siinä ollut yhtään ainutta faktaa.
Suomen asiantuntijat on nykyään tarinan kertojia ja huonoja sellaisia.
Huomattavasti parempi tarina olisi kertoa suomalaisesta elintarvikeviennistä Venäjälle, jolla vihollinen Suomi pyrkii tuhoamaan Venäjän huoltovarmuuden ruuan suhteen.
Turvallisuus syistä, Venäjän varmaan pitää kieltää elintarvikkeiden tuonti.
Suomalaisen vihollisen koneet vakoilee, kuvaa venäläisten sotilas kohteita, niiden ylilennot pitää kieltää.
Suomalainen vihollinen käyttää, Venäjän myymiä raaka-aineita ase tuotantoon, malmien myynti pitää Suomeen kieltää.
Vihollinen Suomi valmistaa ydinpommeja, Venäjän toimittamasta uraanista.
Suomi varastoi Naton hyökkäys aseita rajan tuntumaan ja opastaa Usan vakoojia raja ylityksissä.
Hyviä tarinoita on helppo keksiä vihollisesta Suomesta.

Kaarle Akkanen

Tämä kiinteistö- ja maakauppa on todellinen uhka meille, meidän puolustukselle! Toivottavasti politiikot ja viranomaiset ottavat asian vakavasti? Vuosikausia jatkunut "hivuttaminen" ei vielä ole herättänyt isompaa mielenkiintoa millään taholla (ainakaan julkissuuden tietojen mukaan)? Toivottavasti viimeistään nyt tähän ongelmaan ollaan puuttumassa sille kuuluvalla vakavuudella!

Olli Kuhlhelm

Supo kertoo oheisen artikkelin myötä sen, mitä monet ovat jo vuosia ihmetelleet. Miksi Venäjä on hankkinut lukuisia kiinteistöjä Suomesta, joilla ei näytä olevan mitään käyttöä. Samoin kaksoiskansalaisuuksiin liittyviä väitteitä on esitetty ja ihmetelty. Ehkä saamme nyt aiheista
lisää tietoa ja selvitysta?

Mikko Toivonen

Myös jokainen "venäläisten" omistama ja operoima hotelli-motelli-kylpylä ja lomakeskus on pidettävä erityisessä tiedustelu ja suojelutarkkailussa em. Venäjän auttamislakien mukaan sillä juuri niissä kyetään majoittamaan ja huoltamaan suuriakin potentiaalisia miehittäjäryhmiä (vihreät ukot).

Jukka Lampinen

Venäläisillä on vahvat epäilyt, että suomalaisten toimittamien hissien turvapuhelimia salakuunnellaan Supon ja CIA toimesta.
Hissien tilaus ja huolto, pitää siirtää pois vihollis maasta Suomesta.
Niissä epäillään olevan myös etäohjaus, jolla hissi voidaan tipauttaa alas ja tappaa matkustajat.
Sama etäohjaus on myös paperi ja massatehtaissa, ne voidaan säätää tuhoutumaan.
Kone teknologian osto, viholliselta Suomelta on vakava turvallisuus riski.

Suomi toimii, Venäjään suuntautuvan kansainvälisen vakoilun keskuksena.
Suomen tukeen kaikki ulkovallan vakoilijat voi luottaa, varsinkin laittomissa rajan ylityksissä.

Heikki Paananen

Kaikkia Suomen maakauppoja ulos pitää tarkkailla.
On maita, joissa ulkomaalaisen on erittäin vaikeaa ostaa maata. Suomi voisi ottaa mallia niistä.

Jos tutkijoiden havainnot pitävät paikkansa, kyseessä on sentään laillinen kaupankäynti, joka on valvottavissa. Sen sijaan, vaikuttaa vahvasti siltä, että MIGRI mahdollisesti tuo maahan tuntemattomia sotilaita maksutta, tai jopa maksaa heidän ylläpidon.

Kumpiko on huonommin hallittavissa ja valvottavissa? SuPo voisi asiaa tältäkin kannalta tarkastella, ellei ole jo niin tehnyt.

Tapani Moilanen

Venäläisiä huoletti se että Sako oli myynyt TRG-42 tarkuuskivääreitä Georgiaan.Georgian sodassa joka kesti viikon moni nuori venäläinen sotilas kuoli turhaan kun TRG-42 kakkosella pystyy ampumaanpaikallaan olevaan kohteeseen kolmeltasadalta metriltä muutaman sentin kasan.Omat VEPR louskut kyllä toimii vaikka hiekkakylvyssä mutta ovat lähitaisteluaseita ja siihen hyviä.
On se niin väärin että Simo Häyhän perinne jatkuu Suomessa,no tähänkin Tarja Halonen varmaan puuttuisi (kirurgiseen tappamiseen) jos enää pystyisi.

Lumira Lumus

Suomalaisia politiikkoja ja päättäjiä ei pidetä kovin luotettavina, venäläiset ovat koko ajan seuranneet ja seuraavat, miten Suomen politiikkaa hoidetaan.
Ilmeisesti Suomi on riskialue venäläiselle turvallisuudelle.
Suomessa ei tiedetä, mitä on tullut ja tulee venäjän kautta tulevien turvapaikan hakijoiden mukana. Sitä ei kukaan tiedä kuinka paljon Suomessa on vieraan vallan tukikohtia, vieraan vallan tarkoitusperille. Vähitellen hivuttautumalla miehittämiskonsepti voi olla hyvin valmisteltu ja huomaamaton.
Nythän on voinut EU:n myötä marssia mihin maahan tahansa perustamaan tukikohtia.
Politiikkoja ei tämä näytä huolestuttavan mitenkään.