Torstai 23.5.2019

Maahanmuuttovirasto: Monikulttuuristuminen muuttaa Suomen yhteiskuntaa – poliisille vaaroja hälytystehtävissä

Luotu: 
2.11.2016 09:46
Päivitetty: 
2.11.2016 14:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Maahanmuuttovirasto arvioi, että tulevaisuudessa poliisi joutuu lähettämään useampia yksiköitä "pienempiinkin hälytystehtäviin" oman palvelusturvallisuuden takaamiseksi.
|

Monikulttuuristuminen muuttaa suomalaista yhteiskuntaa heikentäen muun muassa poliisin toimintamahdollisuuksia. Näin toteaa Maahanmuuttovirasto lausunnossaan, joka on osoitettu eduskunnan hallintovaliokunnalle kommenttina valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon.

Virasto on löytänyt riskiarviossaan maahanmuuttoon liittyviä sisäisen turvallisuuden uhkia. Erityisesti havainnot liittyvät ”maahanmuuttokriisiin” eli viime vuoden turvapaikanhakijailmiöön.

– Monikulttuuristuminen muuttaa suomalaista yhteiskuntaa. Maahanmuuttajien kulttuuriin ei kaikkien osalta liity vastaavaa viranomaisiin luottamusta kuin kantasuomalaisilla on. Erilaisissa poliisin hälytystehtävissä reaktiot ovat erilaisia, pienempiinkin hälytystehtäviin poliisi joutuu lähettämään useampia yksiköitä oman palvelusturvallisuuden takaamiseksi, Maahanmuuttovirasto toteaa apulaispäällikkö Raimo Pyysalon allekirjoittamassa lausunnossa.

Muuttoliikkeen normaaleihin seurannaisvaikutuksiin kuuluu myös etninen ryhmäytyminen, Migri toteaa.

– Ihmiset hakeutuvat oman kulttuurinsa edustajien pariin. Tämä heikentää sopeutumista ja integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan sekä [aiheuttaa] juurettomuutta mikäli kotoutuminen ei onnistu. Syrjäytyminen ja eriarvoistuminen ovat seurauksia puutteellisesta kielitaidosta, heikosta koulutustasosta ja työttömyydestä. Tämä voi johtaa päihteiden väärinkäyttöön ja rikollisuuteen, Migri jatkaa.

Edellisistä huomioista johtuva epätasainen tulonjako ja mahdollinen rasismin kokeminen voivat Migrin mukaan johtaa syrjäytymisen lisäksi jopa radikalisoitumiseen, ”jota tukee sosiaalisessa mediassa tapahtuva rekrytointi ääriliikkeiden jäseniksi”. Suomi-vastainen ja suomenkielinen jihadistinen propaganda puolestaan on lisääntynyt, ilmenee sisäministeriön erillisestä lausunnosta. Suomi ei kuitenkaan ole terroristijärjestöjen ensisijainen tai strateginen kohde, joten riskin muodostavat pääosin yksittäiset toimijat.

– Integroitumisen puutteellisuus ja ongelmat sosiaalisessa ympäristössä voivat johtaa yksittäisten toimijoiden aktivoitumiseen, Migri summaa.

Maahanmuuttovirasto käsittelee edellä mainittuja asioita otsikolla ”maahanmuuttokriisin muodostamat riskit sisäiseen turvallisuuteen”. Lausunnon mukaan riskikartoituksessa on tunnistettu mahdollisia, maahanmuuttokriisin sisäiselle turvallisuudelle aiheuttamia uhkia. Kuitenkin lausunnossa todetaan myös, että itse turvapaikanhakijakriisillä ei ole suoria heijastusvaikutuksia sisäiseen turvallisuuteen.

Maahanmuuttovirasto myös ”tunnistaa selkeitä omaan toimintaansa liittyviä kokonaisuuksia ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa”.

– Virasto yhtyy selonteon sisältöön, eikä näe ristiriitaisuuksia omaan toimintaansa liittyen, Migri kommentoi.

Suomessa muun muassa Poliisiammattikorkeakoulun tutkijat ovat varoittaneet turvallisuusulottuvuuden unohtamisesta suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa. Mikäli integraatiotoiminta ei tehostu, vaarana on poliisitutkijoiden mukaan etnisten ryhmien leimautuminen sekä eristäytyminen ja pahimmillaan väkivaltainen vastakkainasettelu.

Samat tutkijat ovat myös varoittaneet, että Suomeenkin voi tällöin syntyä Ruotsissa jo tunnistettuja, viranomaisten toiminnan kannalta hankalia ja vaarallisia maantieteellisiä alueita. Näihin Migrikin viittaa syyskuun lopulle päivätyssä lausunnossaan.

Lue myös: Poliisin tutkijat: Maahanmuuton riskejä vähätelty Suomessa – varoittava esimerkki Ruotsista

Lue myös: Poliisin tutkijat varoittavat: Ruotsin jengi-ilmiö riski Suomessakin – puututtava pian

”Maahanmuuttokriisi vaikuttanut jo poliisin toimintaympäristöön”

Myös sisäministeriön poliisiosasto huomioi lausunnossaan poliisin toimintaympäristön muuttumisen. Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu on vaikuttanut tähän jo nyt. Kyse ei ole varsinaisesti rikosten määrän kasvusta, vaan hälytystehtävien luonteesta.

– Maahanmuuttokriisin turvallisuusvaikutukset ovat moninaiset. Yksittäisten vaikutusten merkitys sisäiselle turvallisuudelle on suurilta osin pienempi kuin mitä niistä käytävässä julkisessa keskustelussa ilmenee.

– Turvallisuusvaikutusten moninaisuuden johdosta on kuitenkin selvää, että maahanmuuttokriisi on vaikuttanut esimerkiksi poliisin toimintaan ja toimintaympäristöön monin tavoin. Poliisihallituksen tilastojen mukaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ei juuri näy rikostilastossa, mutta hälytystehtävien laadussa sen sijaan jonkin verran, todetaan poliisiosaston lausunnossa.

Lue myös: Avautuminen poliisista: ”Pelkään pahoin, että kohta Suomen kaduille tulee sotilaita”

Kaikki valtioneuvoston turvallisuusselontekoon liittyvät lausunnot julkaistiin eduskunnan sivuilla tiistaina. Esillä on ollut etenkin Supon lausunto ulkomaisten maakaupoista ja niihin liittyvistä riskeistä.

Myös maahanmuuttoasiat ovat laajalti esillä asiantuntijalausunnoissa. Migri huomioi segregaation riskien lisäksi muun muassa Venäjän roolin viime vuoden turvapaikkakriisissä.

– Maahanmuuttoasioissa Venäjä-suhteiden merkitystä ei voi vähätellä, kuten 2015–16 talvella tapahtunut turvapaikanhakijoiden saapuminen pohjoisen itärajan kautta osoitti. Yhteistyö ja hyvät naapuruussuhteet toimivat hillitsevinä tekijöinä itärajan kautta tulevaan turvapaikanhakijoiden määrään, Migri toteaa.

Sisäministeriö puolestaan ennakoi, että kielteisiin turvapaikkapäätöksiin liittyvien pakkopalautusten toteuttaminen vaikeutuu entisestään.

– Turvallisuusaspektit korostuvat. Miten iso ongelma on odotettavissa siitä, että pakkopalautusten toteutuminen hankaloituu edelleen. Konfliktien vaivaamista maista tulee edelleen suuria määriä henkilöitä, jotka saavat kielteisen päätöksen. Jos he eivät poistu vapaaehtoisesti, niin he jäävät laittomasti, jollei löydy maata minne palauttaa, sisäministeriö arvioi syyskuun lopulle päivätyssä lausunnossaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Waltsu Man

Tämähän on ollut tiedossa koko ajan (paitsi vihervasemmistolla) katsoo minkälaiseksi monikulttuurisuus on muuttanut mm ruotsin,britannian ja ranskan. Silti tätä hulluuutta jatketaan suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Mahtavaa että kotimaani pilataan tällä hulluudella.

Tomi Rimpinen

Miten tämä nyt on mahdollista? Eivätkö lähi-idän diplomi-insinöörit ja tohtorit sujahdakkaan osaksi yhteiskuntaamme sen tuottaviksi kansalaisiksi tuosta noin?
Vai pitäisikö taas sijoittaa tähän muutama sata miljoonaa lisää per vuosi jotta edes yhteiskuntarauha saataisiin taattua?

Matti Auer

Miksi monikulttuurisuudesta toitottavat eniten ne, jotka eivät itse salli ruotsinkielisiin kouluihin ja päiväkoteihin suomenkielisiä lapsia sekä eristävät myös itsensä omiin ympyröihinsä erossa valtaväestöstä, kuten Kauniaisiin ja Närpiöön?

Timo Nenonen

"Monikulttuuristuminen muuttaa Suomen yhteiskuntaa "

Niin muuttaakin ja todella kammottavaan suuntaan. Kohta Suomikin on yhtä kauhistuttava paikka elää meille kantasuomalaisille, kuin on Ruotsi kantaruottalaisille. Onnexi asun maaseudulla, että pystyn puolustamaan autoni ja muun omaisuuteni tuhopolttamisia keinoja kaihtamatta. Lintuhaulit vaihtuu susihauleihin.

Rauno Kujala

Kyllä tämä on ollut ihan selvää asiaa, että näin käy. Asia on ollut realiteettien ulkopuolella eläville kulttuurimaxilaisille lähinnä epäselvää. Ja sitten kun nyt myönnetään totuus, miksei aleta tekemään ratkaisuja sen mukaan ???? Nämä kaikki elintason perässä tulleet ihmiset on palautettava HETI. He muodostavat Suomelle turvallisuusriskin, niinkuin olemme huomanneet esim. Ruotsista. Päättäjät vastuuseen Suomen turvallisuuden alasajosta

Mika Säkkinen

Monikulttuurinen ajatusmalli on yhteiskunnan syöpä,se ei tuo mitään hyvää,ainoastaan vie rahat ja turvallisuuden.Jos tulokkaat eivät halua sopeutua meidän kulttuuriin,niin aina on maita mihin voi mennä oman kulttuurin keskelle.

Matti Pirkola

Tämähän on juuri sitä monikulttuurisuutta, jota kansanedustaja Alexander Stubb on Twitter-viesteissään pitänyt suurena rikkautena. Kummallista, että ns. valtamedia, johon Uusi Suomikin kuuluu, on kääntämässä asiassa kelkkaansa. Yleensä tällaiset näkemykset on vaiettu kuoliaiksi.

Matti Hytölä

Monikultuuristuminen ei ole mikään luonnonlaki vaan ihan Suomen omassa päätäntävallassa oleva asia. Halutessaan Suomi voi pistää kehitykselle stopin.

Valitettavasti monet tahot hyötyvät nykykehityksestä, ei vähiten vihervasemmisto joka kaipaa lisää äänestäjiä. Ja lukuisat toimijat, esim. juristit, ovat tehneet maahanmuuttajista liiketoimintaa jossa maksavana osapuolena on suomalainen veronmaksaja. Etelämpänä EU:ssa ihmissalakuljettajat lahjovat viranomaisia ja päättäjiä jotta virta voisi jatkua.

Hannu Rissanen

Meilläkin poliisi ensin ampuu ja kysyy vasta sitten aivan samalla lailla kuin monikulttuurisessa USA:ssa. Tulevaisuudessa poliisin on pakko olla väkivaltainen, sillä muuten kuolee itse. Siis varoituslaukaukset pään käpi ovat osa monikulttuurista tulevaisuutta. On mahdotonta poimia kulttuureista vain niiden parhaita puolia. Aina tulee mukana koko paketti.

Hannu Mononen

Jaahah! Ullatus, ullatus!

Suomi on kopioinut kaikki Ruotsin virheet sokean idealistisesti, ja nyt siitä seuraakin meillä juuri samoja ongelmia kuin Ruotsissa.

No mutta eihän tässä näin pitänyt käydä! Suomessahan ollaan niin omahyväisen ylivertaisia näissä maailmanparannuskysymyksissä, että paatuneimmistakin terroristeista tulee täällä mallikansalaisia kun heitä vain oikein kotoutetaan ja tuetaan tulonsiirroin paremmin ja avokätisemmin kuin missään muualla, suorastaan halataan ihannesiirtolaisiksi (sellainenhan osataan kunnolla vain Suomessa). Joka muuta väittää, syyllistyy ilmiselvään vihapuheeseen.

Ilkka Korkalainen

Kaikissa Euroopan maissa joihin on muodostunut merkittävä arabi-muslimivähemmistö on suuria vaikeuksia koko ajan. Ranskalaiset ovat täysin kyllästyneitä jatkuvaan rikollisuuteen ja autojen polttamiseen. Ruotsissa on menossa sama kehitys ja pian täällä meillä toistetaan samaa kaavaa. Näistä asioista ei saisi puhu ollenkaan koska olet heti rasisti jos puutut mamu politiikkaan kriittisesti. Pitää vain hymyillä ja kehua miten mukavaa on kun monikulttuurisuus kukoistaa.

Tapani Moilanen

Kari Suomalainen oli nero,muutamalla viivalla hän piirsi suomalaisten syvimmät tunnot paperille.26 vuotta sitten hän aiheutti mekkalan Helsingin Sanomissa piirtällään pilakuvalla somaleista väärennettyine passeineen jotka oli ostettu ihmissalakuljettajila ja rikolliskoplilta kuten nykyäänkin.Helsingin sanomissa oli Aatos Erkon aikaan vielä uskottavuutta uutisten suhteen.Nyt sen on vallanneet toimittajat,taivaanrannanmaalarit ja Well-come porukat ett ihan syljettää.

Max Jussila

Toimittaja Ovaskainen laittaa maahanmuuttokriisiin lainausmerkit, tavoilleen uskollisena, kun ei näytä tietävän noiden merkkien tarkoitusta: kriisihän on todellinen! Raporteissa maahanmuuttokriisi-sanassa ei käytetä lainausmerkkejä.

Markku Savikivi

Monikulttuurisuus ja kotouttaminen ovat vaihtoehtoja. Voi olla, että on välimuotojakin. Ruotsissa on kuitenkin sovellettu merkittävässä määrin tuota monikulttuurista mallia.

Monikulttuurisuus johtaa bantustaneihin. Etelä-Afrikasta kannattaisi palkata konsultteja, koska heillä on bantustaneista vuosikymmenien kokemus.

Ruotsin bantustaneille on tyypillistä, että ne lähentyvät itsehallintoa, eikä Ruotsin viranomaisilla ole menemistä bantustanien alueelle ilman paikallisen johdon suostumusta.

Tuhansien autopalojen tarkoitukseksi oletan, että bantustanien johtajat yrittävät niiden avulla vihjata epätoivottaville henkilöille, että olisi parempi vaihtaa maisemaa. Ruotsalaiset ovat melkein yhtä älykkäitä kuin me suomalaisetkin, joten hyvinkin moni ruotsalaisista on muuttanut bantustanien alueelta pois.

Ruotsalaiset ovat ylpeitä systeemistään ja melkoinen urputus siellä päin syntyi, kun kuulivatten, ettei esimerkiksi Immonen ollenkaan tykännyt monikultuurisesta vaihtoehdosta, päin vastoin kuin kuin monet suomalaiset professorit, päätoimittajat, kansanedustajat ja SMP:n entinen keu-keu -puheenjohtaja Pekka Vennamo, joka olisi mielellään seurannut Suomenkin bantustanpolitiikkaa Espanjan aurinkorannoilta käsin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Bantustan

Jukka Mikkola

Maahanmuutto tulee vielä muuttamaan Suomen kansalaisrakennetta tulevaisuudessa. Lisääntymisvauhti tulijoiden keskuudessa on täysin toista luokkaa kuin kantaväestöllä. Se näkyy selkeästi jo nyt ainakin Helsingin katukuvassa. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua sillä tulee olemaan vaikutusta koko yhteiskuntaan.

Vuonna 2015 Suomeen tuli 32 476 turvapaikanhakijaa Migrin tilaston mukaan. Tänä vuonna turvapaikanhakijoita on ollut 4942 henkilöä ajalla 1.1. - 30.10.2016. Viralliset luvut puhukoon puolestaan.

Timo Lahti

Virossa on hyvä esimerkki, miten venäläiset "maahanmuuttajat" ovat sopeutuneet Viron yhteiskuntaan 70 vuoden aikana. Virossa on varmasti vielä 200000 venäjänkielistä ihmistä, jotka ovat syntyneet, kasvaneet ja käyneet koulunsa Virossa, mutta eivät osaa sanaakaan vironkieltä. Suomessa on vielä suurempi ongelma. Luulen, että 80% Suomeen tulleista maahanmuuttajista ei halua oppia suomenkieltä, eikä tehdä työtä yhteiskunnan eteen. He viettävät aikansa omien porukoiden saurassa, katsovat omia ja omankielisisiä tv-ohjelmia jne. Rahaa tulee ja suomalaiset veronmaksajat maksavat kaikki kulut. Mitä tästä seuraa?????. Kaikki yli 100 erilaista kulttuuria ja kieliryhmää haluavat oman kielikoulutuksen, uskonnon, kulttuurin ja tietysti kaikki pitää tulla ilmaiseksi. Kyllä suomalainen tyhmä veronmaksaja maksaa. Lisäksi Suomi on hyvä piilopaikka ihmisille, jotka haluavat "romuttaa" länsimaisen demokratian.