Maanantai 21.1.2019

Antti Herlin, Jukka Hildén, Vappu Pimiä…Vaikuttajien aloite: ”Eutanasia lailliseksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.11.2016 13:25
Päivitetty: 
8.11.2016 16:52
  • Kuva: Meeri Utti / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Jukka Hildén.
|

Joukko tunnettuja talouselämän, taiteen ja tutkimuksen vaikuttajia on lähtenyt tukemaan kansalaisaloitetta eutanasian puolesta, kertoo Kauppalehti.

Tiistaina julkistetun aloitteen päätavoitteena on saada Suomeen aktiivisen eutanasian salliva laki.

Hanke on Suomessa aiemmin henkilöitynyt ex-europarlamentaarikko Esko Seppäseen ja ex-ministeri Iiro Viinaseen, jotka ovat asiaa ajavan kansalaisaloitteen vireillepanijoita. Molemmat sairastavat parantumatonta Parkinsonin tautia. He ovat myös kirjoittaneet asiasta paljon.

Nyt aloitteen alle ovat laittaneet nimensä myös mm. Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, Duudsonien Jukka Hildén, Suomen Pankin ex-pääjohtaja Sirkka Hämäläinen, kirjailija Kaari Utrio, toimitusjohtaja Reijo Mäki-Korvela, professori Timo Airaksinen, kirjailija Jörn Donner, valtiopäiväneuvos Mikko Elo, näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskanen, kirjailija Anna-Leena Härkönen, professori Jukka Kekkonen, elokuvaohjaaja Aku Louhimies, juontaja Vappu Pimiä, kirjailija Pirkko Saisio, kilpa-autoilija Mika Salo, ex-ministeri ja puoluejohtaja Ilkka Suominen, ohjaaja Hannu Taanila, professori Esko Valtaoja ja Helsingin Sanomien ex-päätoimittaja Janne Virkkunen.

Jokainen täysi-ikäinen Suomen kansalainen on oikeutettu allekirjoittamaan kansalaisaloitteen. Sähköisen kannatusilmoituksen voi tehdä menemällä sivulle https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2212.

Lähde: Kauppalehti

Uutisista poistettu virheellinen väite, että Iiro Viinanen olisi eutanasiaa ajavan Exitus-yhdistyksen puheenjohtaja.

Kannatatko eutanasiaa?

Kyllä
83% (350 ääntä)
En
17% (71 ääntä)
Ääniä yhteensä: 420
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Linkola

Samoista jauhoista toinen leipoo eutanasiaa kannattavan näkemyksen, toinen sitä vastustavan. Kummassakin leirissä on erinomainen asiantuntemus, jolta pohjalta myös mielipide-erot ylittävä kunnioitus on mahdollista ja ymmärtääkseni myös olemassa. Ero on leipureissa ja taikinajuuressa, ollaan syvien vakaumuksellisten näköalojen kanssa tekemisissä.