Maanantai 20.5.2019

Laura Huhtasaari: ”Ensin Brexit, nyt Trump, sitten EU hajoaa”

Luotu: 
9.11.2016 07:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Laura Huhtasaari.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari näkee republikaanien Donald Trumpin todennäköisen vaalivoiton jatkumona Ison-Britannian Brexit-äänestykselle.

– Näyttää oikein hyvältä. Ensin brexit, sitten Trump, sitten EU hajoaa, Huhtasaari kommentoi Talouselämän toimittajalle Matti Virtaselle, joka on parhaillaan vaalivalvojaisissa Yhdysvaltain-suurlähetystössä.

Huhtasaari kommentoi myös Ylen tuloslähetyksessä:

– Ensin Brexit, nyt Trump – hienoa.

Huhtasaari arvelee, että Yhdysvaltain keskiluokka odottaa nyt tilanteensa paranevan. Toisaalta hän myöntää, että Yhdysvaltain yhtenäisyyden palauttaminen on haasteellista vaalien jälkeen.

Lue myös:

Ei vain Trump, vaan peräti värisuora – Tutkija Ylellä: ”Nyt siirrytään uudenlaiseen USA:han”

Reaktio USA:ssa: Kanadan maahanmuuttoviraston sivut kaatuivat

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Joo ja maitopussit, datsun 100 A, Tesvisio, Rinnakkaisohlelma, heikki ja kaija, Poikalyseot, Aikamiehet ja nythän nämä Rintamäkeläiset ja muut TV-sarjat palaa. Valitettavasti Me Tammelat ohjelmasta ei ole kuin 10 minuuttia jemmassa.
Palaakohan ne 400000 Ruotsiin nälkää ja kylmyyttä pakoon lähteneet Onnelaan takas?
Mä en niistä ajoista ottais takaisin kun vanhan moottoripyöräni ja Merijalin aidot salmiakkinapit.

J. Sakari Hankamäki

Trumpin valinnasta ja Brexitistä ei johdu EU:n hajoamista.

Pikemminkin päinvastoin: Trumpin valinta voi kohottaa EU:n yhtenäisyyden vaatimusta, koska USA:n asema markkinoilla vahvistuu.

Tämä puolestaan ohjaa vähentämään ylikansallista vallankäyttöä EU:ssa ja tehostamaan hallitusten välistä yhteistyötä.

Vaikutus EU:hun on siis tasan päinvastainen kuin Huhtasaari kuvaa.

Oma analyysini vaalista tuossa:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225760-b-clintonin-paluu-kyoki...

Carolus Linden

Juu, enisn Brexit, sitten Donald Trump ja sen jälkeen Marine le Pen ja Frauke Petry ja .... Ei ehkä kaikkien toivoma kehitysnäkymä. Demokraattisissa äänestyksissä ja vaaleissa saattavat pitkäikaiset puutteellisuudet saada aikaan odottamattomia seurauksia.

Toni Saari

Ei tunnu olevan vieläkään Persuilla sitä geopolitiikan ymmärrystä. Suomi ei EU:n romahdettua ole itsenäisempi, vaan selkeästi kuuluisi Venäjän etupiiriin kuten Ruotsikin, mahdollisesti myös Norja ja Tanska.

Ja jos Persuissa tämä ymmärretään, mikä ihmeen hinku niillä on päästä suomettumaan?

Pekka J. Mäkinen

Laura on tosi fiksu ja erittäin kaunis nainen. Hän näkee mihin maailma on menossa.

On Suomen etu että Trump valittiin, koska nyt Amerikan ja Venäjän suhteet paranevat ja jännitys vähenee. Myös media kuten Yle ja Hesari saivat nokillensa ajaessaan omaa ideologiaansa.

Suomalaisen asiantuntijan analyysissa todettiin sekin usein huomioimatta jäänyt asia että etukäteen arvoitu Clintonin voitto perustui siihen että kaikilla on nettiyhteydet ja älypuhelimet. Vaan kun ei ollut, ja näin se osa kansaa jolla ei ole em. välineitä, jäi täysin huomiotta.

Tämä sama ongelma on Suomessakin. Hesalaiset vihreät aktiiviset nuoret vastaavat varmasti jokaiseen galluppiin jossa heidän arvojaan punnitaan, mutta tämä ei vastaa lainkaan sitä mitä mieltä koko kansa on. Tuntuu usein että Helsinki (ja etenkin Helsingin sanomat) ja sen ympäristö on aina eri mieltä mitä muu Suomi on. Tämä pätee esim viimeaikoina käytyyn spn-avioliittokeskusteluun, jossa Aito avioliitto kansalaisaloite ei tahdo saa oikein minkäänlaista huomiota mediassa yleensäkään vaikka se on tälläkin hetkellä eduskunnassa käsiteltävänä. Mediaan toimittajiksi tulisikin valita muitakin kuin vihreitä ja vasemmistolaisia, koska medialla on suuri valta muokata mielipiteitä.