Lauantai 25.5.2019

Kansanedustajan väite: VVO voisi alentaa kaikkia vuokria 500 €/kk – ”Uskomaton asuntobisnes”

Luotu: 
14.11.2016 14:45
Päivitetty: 
14.11.2016 16:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuva. Asuminen pääkaupunkiseudulla on kansanedustajan mielestä liian kallista.
|

Kansanedustaja Sari Tanuksen (kd.) mielestä pääkaupunkiseudulla on vääristynyt tilanne korkeiden asumiskustannusten ja asumistukijärjestelmän vuoksi.

– Hyvä esimerkki uskomattomasta asuntobisneksestä on pääosin ammattiliittojen omistama VVO. Se teki viime vuonna 371 milj. liikevaihdolla uskomattomat 225 milj. euroa voittoa, Tanus sanoo kannanotossaan.

– VVO omisti viime vuonna 32500 asuntoa, joita se vuokraa. Jos se alentaisi jokaisen asuntonsa vuokraa 500e/kk, saisi se kuitenkin voittoa vielä 30 milj. euroa eli yli 8 % liikevaihdosta, Tanus jatkaa.

Tanus toteaa kuitenkin, ettei VVO:ta voi yksin laittaa tikun nokkaan, sillä se hallitsee vain neljää prosenttia vuokramarkkinoista.

– Hallituksen pitäisi pikaisesti aloittaa hanke, joka perkaa kaikki asumisen hintaan vaikuttavat seikat, kuntien alikaavoittamisen, turhan byrokratian ja rakennusyhtiöiden ylihinnoitellun bisneksen. Jos tämä saadaan toteutettua, mitään ”lisäkikyjä” ei tarvita, asua saa halvemmalla ja yhteiskunnan eurojakin säästyy valtavasti, Tanus vaatii.

Rakennusliitosta on aiemmin muistutettu VVO-kritiikin yhteydessä, että VVO investoi suuria määriä asuntoihin. Lue lisää tästä.

Lue myös:

Hjallis Harkimo VVO-miljoonista SS:ssa: ”Lapsikin ymmärtää, että eihän tässä ole enää mitään tolkkua”

VVO:n jättiosinko suututtaa: ”Oho. Siksi asuminen on kallista”

Ylin virkamies vetoaa: Vuokrataloyhtiöiden ”korotusautomaatti” seis

Hjallis Harkimo IL-blogissa: ”Kukaan ei tiedä, mihin ay-liitot oikeasti rahansa käyttävät”

Lue lisää:

”On merkittävä ongelma, että yli 800 000 suomalaista saa asumistukea”

Liisa Hyssälä sanoo suoraan Ylellä: Suomen tukiviidakko tiensä päässä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

On onneksi jo lähes kaikkien taju8nnassa, että VVO ei ole mikään yleishyödyllinen vuokra-asuntoyhtiö, vaan täysin häikäilemättömien rahastajien maksimaalinen rahastushyväksikäyttökoneisto.

Voi niitä ihmisparkoja joiden on pakko asua VVO hinnoissa.

Kurre Stenbäck

Ja ketkä ne duunarien ja "köyhien" rahat kerää itselleen? Heidän tuki ja turva, AY väki! Onko tässä jokin paradoksi kun iso joukko maksaa AY porukan lakkokassaan resursseja ja ties mihin hauskuuteen. Eivätkä he maksa niistä rahoista edes veroja!

Irma Asikainen

Ja, kun se ei edes viitsi kunnostaa niitä asuntojaan, vaan ne alkavat olla siinä kunnossa, että kohta ne voi ajaa puskutraktorilla nurin. Pienellä vuokratakuulla se mahdollistaa sen, että niihin pääsee helposti kiinni ja saa siltä kautta pidettyä käyttöasteen kohtuullisena, mutta kohta kukaan itseään kunnioittava ihminen ei enää vuokraa VVOlta asuntoa, jollei ole ihan välttämätön pakko.

Tapani Tuominen

Tämähän on jo ajatuksen tasolla mahdotonta. Sehän osoittaisi sosialidemokraattiselta eliitiltä solidaarisuutta (yleistäen) työväen- ja keskiluokkaa kohtaan. Mikään ei ole työläisille niin paha kuin herrahissiin päässyt toveri. Sitä ihanaa vallan ja hyvinvoinnin makua ei haluta jakaa. Siksi sosialidemokraattisessa puolueessa ei demokratiaa ole kuin nimessä. Jäänne historiasta.

YLEn artikkeli aiheesta:

http://yle.fi/uutiset/3-9144696

Carl Grandell

"– VVO omisti viime vuonna 32500 asuntoa, joita se vuokraa. Jos se alentaisi jokaisen asuntonsa vuokraa 500e/kk, saisi se kuitenkin voittoa vielä 30 milj. euroa eli yli 8 % liikevaihdosta, Tanus jatkaa."

Karkeasti yksinkertaistettuna artikkelin luvuista:
Pelkästään näiden 32500 VVO-vuokralaisen 500€/kk vuokranalennus voisi parhaimmllaan lisätä kulutuskysyntää n 195 000 000 €/vuosi, siis lähes 200 milj.€/vuosi!!!

VVOn markkinaosuus on n 4%. Jos koko maan markkinavuokrat laskisivat keskimäärin puolet tästä, 250€/kk, niin kulutuskysyntä lisääntyisi parhaimmillaan 2 437 500 000 €/vuosi, siis noin 2,5 mrd € per vuosi!!!

Saattasi jokunen uusi työpaikkakin syntyä.. (tai vuokratukiin tarvittava verojen osuus pienentyä)

#rakenneuudistus #rakenteellinenkorruptio

Ilkka Korkalainen

Loputtoman ahneet ay-liitot rahastavat asumistukirahat verottomina tuloina itselleen. Verovapaa ay-rälssi on laitettava verolle koska nyt ei ole kysymyksessä yhdistyslain mukainen pienimuotoinenvoittoa tuottamaton varainhankinta vaan raaka rahastusbisnes ja jonka maksajina ovat veronmaksajat.