Lauantai 25.5.2019

Minne katosi Alexander Stubb? – ”Muu poissaolo” vilisee eduskunnan tilastossa

Luotu: 
16.11.2016 17:18
Päivitetty: 
16.11.2016 21:05
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Stubbin poissaolojen syyksi on merkitty "muu poissaolo".
|

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Alexander Stubb on ollut silmiinpistävän paljon poissa eduskunnan täysistunnoista tänä syksynä.

Stubb joutui kesällä väistymään valtiovarainministerin paikalta, kun hänen tilalleen kokoomuksen puheenjohtajaksi valittiin Petteri Orpo (kok.).

Tuosta eteenpäin Stubb on toiminut kansanedustajana sekä jäsenenä ulkoasiainvaliokunnassa.

Kesän jälkeen, syys–lokakuussa 2016, eduskunnassa on pidetty 32 täysistuntoa. Eduskunnan tilastojen mukaan Stubb on ollut poissa 15 täysistunnosta. Näin ollen hän on ollut paikalla 17 täysistunnossa. Puheenvuoroja hän ei ole täysistunnoissa pitänyt. Stubb on ollut muutenkin melko näkymätön kotimaan politiikassa.

Kaikkiin Stubbin poissaoloihin on merkitty syyksi ”muu poissaolo”, joten esimerkiksi sairaudesta ei ole ollut kysymys.

Myöskään eduskuntatyöhön liittyvistä matkoista ei ole voinut olla kyse, sillä eduskunnan mukaan poissaolojen tilastoinnissa ”eduskuntatyöhön liittyvä tehtävä rinnastetaan läsnäoloon täysistunnossa, jolloin tilastoon ei tule merkintää poissaolosta”. 

Uusi Suomi ei ole toistaiseksi tavoittanut Stubbia kommentoimaan asiaa. Stubb kuitenkin perustelee poissaolojaan Facebookissa. Lue lisää: Alexander Stubb kommentoi ”Muu poissaolo” -merkintöjä – “Suomen ääni kuuluu”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoo Uudelle Suomelle, että kansanedustajien valiokuntatyöskentelyä ja läsnäoloja seurataan tarkemmin kuin täysistuntojen läsnäoloja.

– Hänellä [Stubbilla] on ollut paljon matkoja, kansainvälisiä tehtäviä ja tapaamisia. Tämä on tällaista fakiirin hommaa ajankäytöllisesti tämä kansanedustajan työ, aina joutuu priorisoimaan, Jokinen kommentoi Uudelle Suomelle.

Stubbin tviittien perusteella hän on viime aikoina matkustellut esimerkiksi Lontoossa ja Frankfurtissa.

Jokinen toteaa, että Stubb on entisenä pääministerinä ja valtiovarainministerinä kysytty puhuja ja vierailija sekä kansainvälisesti että kotimaassa. Stubb kirjoittaa myös säännöllisesti kolumneja esimeriksi Dagens Industrihin ja Financial Timesiin.

Stubbin poissaolot eivät Jokisen mukaan ole nousseet millään tavalla esiin eduskuntaryhmässä.

– Jokainen kansanedustaja itse vastaa siitä, miten ajankäyttöään priorisoi, hän toteaa.

Valiokuntien suhteen puolue pyrkii varmistamaan, että ”tuolit ovat täynnä”. Jos varsinaiset jäsenet joutuvat olemaan poissa, pyritään varmistamaan varajäsenien läsnäolo.

Muillakin kansanedustajilla on poissaolomerkintöjä, osalla paljonkin, mutta yleisesti ottaen ne jakautuvat koko eduskuntakaudelle. Stubbin tapauksessa poissaolot kuitenkin keskittyvät voimakkaasti nimenomaan kuluvaan syksyyn. Ennen syyskuuta eli valtiovarainministeriaikanaan Stubb on ollut poissa kaikkiaan vain viisi kertaa.

Stubb kertoi kesän puoluekokouksen jälkeen jatkavansa kansanedustajana. Muita tulevaisuuden suunnitelmia hänellä ei tuossa vaiheessa ollut.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

...ja kerro kavereilla, mitä ne seuraavaksi tulevat päättämään... Ja tuo sieltä rahamailman keskuksista pari kolme suurta pankkia tännekin nyt kun ne brexitin takia jättävät Lontoon. Suomeen sopii rahaa, ellei nyt vasen laita vastaan kovasti pane

Mikko Toivonen

Selväähän se, että sekä Kokoomus, että Eduskunta jäivät Aleksanterille nyt vain kohtalaisenpalkan maksajaksi ja intressit sekä katse ovat ihan muualla sillä kansanedustajan palkalla.
Eihän tuossa nyt pitäisi kenelläkään olla ihmettelemistä.
Samalla kokoomus hiljeni niin ettei siellä ole enää edes showta!

Aimo Jortikka

Stubb on ihan tavallinen kokoomuslainen. Tulojen maksimointiin kuuluu hyvin palkatut key speaker keikat, lehtijuttujen kirjoittelu ulkomaisiin aviiseihin ynnämuuta. Sitten jos aikaa hieman jää, tämä vellihousu tekee kansanedustajan hommia vähän vasemmalla kätösellään. Kokemuksesta tiedän, että putoaa eduskunnasta ja nyt on kiire etsiä joku turhanpäiväinen EU virka työajalla ja veronmaksajien (äänestäjien) piikkiin.

Erkki Ylönen

En minäkään joisi vettä siitä mukista johon olen virtsannut lantringiksi enkä luuraisi työpaikallani jos saan palkkani muutenkin..Harmi vaan kun en saa itse laatia lakeja jotka koskisivat vain minun itseni etuuksia ja palkkioitani.

Mauri Hirvonen

Milloin haetaan kuultavaksi-etsintäkuulutuksin?
– Meriitti: 1° "Pääasianaan edistänyt NWO:n etenemistä ja lopettaa Suomi itsenäisenä valtiona ("Uusi maailmanjärjestys/Uusi maailmahallitus"). Nyt Englannissa. 2° Ministerinä vilpillisin keinoin satoja miljardeja kansalaisten yhteisiä varoja pois Suomesta. Katainen karkusessa. Katainen ja Urpilainen sai lahjaviran. 3° Onko tutkinnan herätyksen aika epäisänmaallisen toiminnan harjoittamisestako ja varojemme kadottamisesta muukalaisille?

Henri Järvi

Mitä yhteistä on meidän Subbillamme ja Venäjän Putinilla? Molemmilla on kunnia hukassa. Toinen yrittää palauttaa sitä asevoimien avulla, ja toinen yrittää palauttaa sitä käyttämällä siihen 'oikeuslaitoksemme' vähiä resursseja. Kunniattomat poliitikot ovat vaatimassa meiltä kunniaa. Voiko typerämpää ajatusta esittää?

Henri Järvi

Stuppin kunnia

Huomio kaikki, Stuppin kunnia on kadoksissa

Olemme parhaillaan täällä kontulankujan kellarissa sitä etsimässä, olisiko se jäänyt tänne

Ei näkynyt

Vai onkohan se tuolla männikön latvassa

Hoohoi näkyykö sitä kunniaa siellä, eipä näkynyt

Nyt olemme koko suomalaisen oikeuslaitoksen voimalla tulleet tänne Brysseliin, jospa se olisikin jäänyt tänne

Ei näkynyt jälkeäkään

Hoihoi mihin katosi Stuppin kunnia, palauttakaa ihmeessä Stuppille kunnia

Nyt olemme tulleet Honkanummen hautausmaalle, kyselläänpä hautajaisvierailta onko tullut Stuppin kunnia vastaan, ei ole näkynyt, hohoi siellä haudan pohjalla, miten sen kunnian kävi, oliko sitä elämässä

Ai joku työnsi sut parvekkeelta alas puolustaessaan kunniaansa

Pekka Aittakallio

Kun on 700 000 asuntovelkaa niin voitte laskea siitä missä stubbi on. Ei kansanedustajan palkka tuota riitä maksamaan. Sivubisneksiä tarvitaan.
Kokonaisuuden kannalta parempi pysyä poissa. On todistetusti jatkuva valehtelija kun oma etu on kyseessä. Kylmä arvomaailma viittaa viihtymiseen paremmin taloustoimittajan pestissä kun pienten (=mitättömien) kansalaisten paimentajana.