Lauantai 25.5.2019

Li Andersson hyökkää Timo Soinia vastaan: ”Tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen on periaatekysymys, mikään leikkaus ei”

Luotu: 
22.11.2016 10:59
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Li Andersson.
|

Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi kovin sanoin perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia.

– Tänään saamme lukea kuinka Timo Soini on uhkaillut hallituskumppaneita sillä, että jos Aito avioliitto-kansalaisaloitteesta ei tehdä mietintöä, niin PS tulee vaikeuttamaan hallitusyhteistyötä, Andersson kirjoittaa Facebookissa viitaten Helsingin Sanomien uutiseen.

– Tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen on Soinille periaatekysymys, mutta mikään pienituloisiin kohdistuvista leikkauksista sitä ei ole, Andersson jatkaa.

Eduskunta on jo hyväksynyt sukupuolineutraalin avioliittolain, mutta nyt sitä yritetään kumota vastakkaisella kansalaisaloitteella.

Anderssonin mielestä juuri Soini itse on fiksoitunut tiettyihin aiheisiin, vaikka hän on joskus kritisoinut esimerkiksi vasemmistoliittoa tiettyihin aiheisiin keskittymisestä.

– Suomessa leikataan palkkoja, leikataan palveluita, leikataan pienituloisten toimeentuloa ja pakkoyhtiöitetään ja yksityistetään niin tieverkkoja kuin julkisia työvoima- ja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. Tämä ei ole perussuomalaisille ongelma. Sen sijaan puheenjohtaja Soini käyttää kaiken tarmonsa siihen, että hän haluaa rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia valita kenen kanssa mennä naimisiin, Andersson kirjoittaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Ei Soini suinkaan virheetön ole, mutta jos laitamme samalle viivalle Soinin ja Anderssonin niin johtopäätökseksi tulee, että Soini on kokenut kunnon mies ja Andersson on uhmaikäinen kaiken tiedon ylettymättömissä oleva nuori tunteella toimiva känkkäränkkä. Sellaisenakin vielä luokkaa vihreitä parempi ja järkevämpi.

Kalle Karvinen

Soini on varmaan "kunnon mies" - kuten suurin osa essonbaarin takapöydän miehistä - vaan tekee karhunpalveluksen 500.000 tuhannelle äänestäjälleen.

Kovin paljon huonommin tuon porukan asioita ei olisi voinut ajaa - ainakin jos tähänastisilla näytöillä arvostella pitää.

Mikko Toivonen

Minulla ei ole minkään puolueideologina tai aatteen vuoksi syytä etsiä Soinista vikoja vaan tarkkailla häntä meriiteillä joista paras epäilemättä on "hyvä aikomus".

Mitä tulee yksittäiseen asiaan kuten tässä tämä avioliittiongelma niin olen itse 100% sitä mieltä agnostikkona, että aviolitto on aina ollut tarkoitettu vain eri sukupuolta olevien liitoksi ja muut juridiset nimikkeet samaa sukupuolta olevien liitoille.
Olen myös sitä mieltä, että lapsia ei pitäisi antaa adoptoitavaksi samaa sukupuolta olevien liittoihin elleivät itse kykene lapsia tavalla tai toisella "tekemään"

Soraya Aradj
Vastaus kommenttiin #19

Tämä on loputon taistelu, jonka olette huonoilla argumenteilla hävinneet sata kertaa. Jos tosiaan logiikka on se, että jos ei kykene luonnon antamilla avuilla lisääntymään ei ole oikeutta adoptioonkaan..niin aletaan keräilemään kaikkien adoptiovanhempien lapset pois. Hyvä periaate. Hyvänen aika.

Lapset joilla ei muuten olisi mahdollisuutta hyvään elämään, saavat toisen mahdollisuuden. Onpa kuvottava ajatus.. Yleensä nämä lapset ovat orpoja, heterovanhempien huonon elämänhallinnan aikaansaannoksia tai huostaanotettuja (heterovanhemmilta). Olisipa kamalaa jos he joutuisivat rakastavien ja päätöstä tarkkaan harkinneiden aikuisten huolehdittavaksi.

Eero Laine

Avioliitto on miehen ja naisen välinen. Yhdessä asukoot ketkä haluavat, ja sopikoot eron varalta asiat miten haluavat, jos nykyinen järjestelmä ei kelpaa. Lapset syntyvät miehen ja naisen myötä ja lapsilla on isä ja äiti. Minä en ymmärrä, miksi kahdrn keskenään asuvan samaa sukupuolta olevan pitäisi voida adoptoida lapsi. Toivottavasti Soini pitää tässä asiassa pintansa eikä tee kauppoja, kuten muissa lupauksissaan on käynyt.

Ralf Karlsson

Avioliitto on keskiajalla keksitty rituaali. Minkä ihminen on keksinyt ihminen voi muuttaa. Eikö ole hyvä että lapsi jolla ei ole vanhempia saa sellaiset adoptoitaessa? Kun Sipilä näyttää Soinille valtioneuvoston ulko-ovea ja antaa vaitoehdon " joko äänestät hallituksen mukana tai lähdet" persujen puheenjohtaja palaa äkkiä ruotuun ja istuu hilja mutisten hallituksen takapenkillä. Katastrofaaliset gallupluvut pitävät huolen siitä ettei persut halua joutua uusiin vaaleihin näillä luvuilla jolloinka paikat Arkadianmäellä puolittuisivat.

Jarmo Hussi

Näkee että poliittinen untuvikko puhuu. Se keneltä leikataan on nimenomaan periaatekysymys.
Periaate

Periaate tarkoittaa toiminnan, menettely- tai ajattelutavan perusajatusta, johtavaa ajatusta, ohjenuoraa, perussääntöä.

Jukka Kivi

Eikös Soinin katollisena pitäisi ajaa avioeron laittomaksi tekemistä? Jos tämä aloite menee läpi pitää tehdä aloite siitä, että avioerosta tulee laitoin. Eikös se mennyt et minkä Jumala yhdistää sitä ei ihminen saa erottaa.

Hannu Taskinen

Yksinkertaistamista että kaikilta leikataan kaikkea. Leikkausten lisäksi on myös annettu, esimerkiksi takuueläkettä on korotettu ja pienituloisilta on poistettu.
Yle-vero. Nyt on vain niin että hallituksen tavoite on saada sosiaalitukien kasvu taittumaan. Syy on selvä kun katsoo paljonko kela maksaa erilaisia tukia.

Kelan tutkija Ahola arvioi selvityksessään leikkauksia:
Joka kolmannella kotitaloudella etuusleikkaukset eivät muuttaisi käytettävissä olevia tuloja käytännössä lainkaan. 30 prosentilla kotitalouksista tulot vähenisivät vuodessa 11–50 euroa, ja noin neljänneksellä ne vähenisivät 51–100 euroa.
Joka kymmenes kotitalous menettäisi vuodessa korkeintaan 10 euroa.
Yli 100 euron tulonmenetys koskisi vain paria prosenttia kotitalouksista.
0,85 prosentin leikkaus ei koskisi toimeentulotukea, mikä suojelee kaikkein pienituloisimpien tulotasoa.

Markku Nieminen

Niinpä niin, mutta eihän Vasemmisto eikä Vihreät suinkaan tätä tuo ilmi.
Leikkaukset ovat tietysti laikkauksia vaikka vain 10 euroa vuodessa, mutta jotain rajaa valitukseltakin odottaisi!
Oma lehmä ojassa vänkyröillä, Vihreillä ja Vasemmistoliitolla sekä Demareilla tietty! Valtaan on hinku vaikka vaalikausi meni peukaloita pyöritellessä!

Vesa-Pekka Sainio

Tämä "hyökkäys" on ihan normi oppositiopolitiikkaa jota jokaisen oppositiopuolueen tuleekin harrastaa riippumatta siitä mikä puolue sattuu olemaan kulloinkin oppositiossa. Ihan normiräksytystä. Hallitus päättää ja oppositio arvostelee, kuten asiaan kuuluu. Sitten voidaan tietysti keskustella siitä, onko kansalaisaloite-järjestelmä vielä niin hioutunut, että se toimisi kaikissa tilanteissa. Järjestelmän pelisäännöt tulee varmaankin jumpata läpi lainsäädännöllisesti tulevaisuuden varalta, kun on kuitenkin olemassa mahdollisuus että samanlainen tilanne tulee vastaan (vasta-aloite, vasta-aloitteen vasta-aloite jne). Sitä ennen varmaankin pitäisi mennä jo olemassaolevilla säännöillä eli jokaiselle aloitteelle sama käsittelytapa ja menettelyt.