Sunnuntai 21.7.2019

”Guggenheimin tilalle valtava Muumitalo” – Soinin valtiosihteeri räväyttää

Luotu: 
23.11.2016 18:58
Päivitetty: 
23.11.2016 19:04
 • Kuva: Moreau Kusunoki Architect / Guggenheim Helsinki
  Kuva
  Etelärannan tontille voisi havainnekuvan Guggenheim-museon sijasta nousta myös valtaisa Muumitalo, väläyttää valtiosihteeri.
 • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
  Kuva
  Samuli Virtanen ja ulkoministeri Timo Soini arkistokuvassa.
|

Perussuomalaisten hallitusryhmän ja ulkoministeri Timo Soinin poliittinen valtiosihteeri Samuli Virtanen ehdottaa suunnitellun Guggenheim-museon korvaamista valtavalla muumitalolla.

Valtiosihteeri arvostelee blogissaan värikkäästi Guggenheim-hanketta. Hänen ehdotuksensa vaihtoehdoksi Guggenheimille saattaa olla kieli poskessa heitetty.

– Mielestäni Guggenheimille kaavaillulle tontille pitäisi rakentaa valtavan kokoinen Muumitalo. Sellainen, joka näkyy vähän pilvisemmälläkin säällä Tallinnaan asti. Talo olisi koko perheen retkipaikka, johon olisi kävelymatka Helsingin ydinkeskustasta. Sen pihamaalla voitaisiin myydä Muumimamman mehuja ja leivonnaisia, Nuuskamuikkusen pyytämää kalaa jne. Korkeutensa ansiosta talo toimisi hyvin myös näkötornina, Virtanen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän arvioi Helsingissä vierailevan vuosittain ”kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita muumeista”.

– Näille turisteille olisi hyvä tarjota houkutteleva kohde pääkaupungissa. Kun miettikää nyt. Kyllähän Muumit ovat paljon kiinnostavampi ja myyvempi kuin Guggenheim, Virtanen päättää.

Perussuomalaiset ovat vastustaneet Guggenheim-hanketta kiivaasti.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Samuli Virtanen
Samuli Virtanen
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Kurvinen

Kauheet rojalit ameriikkaan, että saadaan käyttää nimeä. Täysin älytön hanke meidän rahoilla pyöritettäväksi. Maksakoot Hesalaiset, kun siellä sitä rahaa on. Ei latin laitia veroeuroja tuollaiseen eliitin leikkipaikkaan. Muumitalo on kannatettava.