Maanantai 20.5.2019

Yli 100 taidevaikuttajaa vetoaa: ”Äänestäkää Guggenheimin puolesta – hyväksi Helsingille”

Luotu: 
29.11.2016 08:19
  • Kuva: Lauri Olander
    Kuva
    Guggenheim-hanketta on viety eteenpäin Guggenheim Helsingin tukisäätiön puheenjohtajan Ari Lahden (kuvassa) ja Helsingin kaupungin virkamiesten voimin.
|

Laaja joukko kuvataiteilijoita, galleristeja, taidekeräilijöitä, muotoilijoita ja museovaikuttajia vetoaa Helsingin kaupunginvaltuustoon Guggenheimin museohankkeen hyväksymiseksi. Valtuusto päättää asiasta keskiviikkona.

Taiteilijoiden ja taidevaikuttajien vetoomus tiivistyy seuraavaan virkkeeseen, johon kaikki allekirjoittajat yhtyvät:

– Toivon, että Helsingin kaupunginvaltuusto äänestää Guggenheim Helsinki -museon rakentamisen puolesta. Museon rakentaminen olisi hyväksi Helsingille taidekaupunkina, kulttuurikohteena sekä elinvoimaisena ja viihtyisänä asuinpaikkana, vetoomuksessa todetaan.

Yli sadan nimen lista toimitettiin maanantaina Helsingin kaupunginvaltuustolle.

– Toivon, että kaupunginvaltuusto antaa tukensa hankkeelle keskustelunsa päätteeksi keskiviikkona 30.11. ja osoittaa näin halunsa tukea suomalaista taidekenttää ja sen kansainvälistymistä, toteaa vetoomuksen puuhamies, taiteilija Osmo Rauhala tiedotteessaan.

Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa Hannu Väisänen, Oiva Toikka, Nanna Susi, Ristomatti Ratia ja Eero Aarnio.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Sitä rahaahan tarvittiin pyöreästi 100Me, jolloin kun sen jakaa sadalle taiteilijalle jokainen voi vaikuttaa tulokseen oleellisesti sijoittamalla projektiin miljoonan / pää.

Eikö enää kiinnostakaan? Se on hauskaa hankkia juttuja muiden rahoilla?

Tapio Mäkeläinen

Kyllä on lehdillä kova kampanja ja valtuutettujen ahdistelu päällänsä.
Jos se nyt on päätetty tehdä niin eikö väri voisi olla edes harmaa joka sopisi Helsingin sekä henkisesti että fyysisesti harmaaseen olemukseen.
Tosta ehdotuksesta tulee mieleen holokausti mikä ihmetyttää G omistavan ja pakolla ajavan taustaryhmän tuntien.

Jukka Mikkola

Minulle tuli mieleen samoja ajatuksia holokaustista katsoessani tätä museon pienoismallikuvaa. Viime aikoina on tullut katsottua tv:stä runsaasti näitä holokaustidokumentteja. Olen itse asiassa käynyt jopa Berliinin Wanseessa, josta kaikki sai alkunsa. Rakennusten synkkä väri tuo mieleen nämä hirvittävät tapahtumat.

Mitä museoon tulee, niin raharikas Nykin Guggenheim-väki sanoo aina viimeisen sanan siitä, mitä teoksia laitetaan näytteille tähän museoon, mikäli hanke toteutuu. Kysymys on kuitenkin pohjimmiltaan heidän Guggenheim-museostaan ja maineestaan, josta he tulevat pitämään tiukasti kiinni. Siinä paikalliset taiteilijat ovat silloin vaarassa jäädä ”tiiran” osalle.
Totuus on se, että museo tulee toteutuessaan vaikuttamaan negatiivisesti Kiasman ja muiden taidemuseoiden kannattavuuteen pitkällä tähtäimellä pääkaupunkiseudulla. Rahaa ei ole rajattomasti.
Veronmaksajien oksaa sahatessa kannattaa aina ensin katsoa, kummalla puolella oksaa istuu.