Maanantai 20.5.2019

Ruben Stillerin Sipilä-viestien merkitys avautui

Luotu: 
30.11.2016 08:50
Päivitetty: 
30.11.2016 08:57
  • Kuva: Lauri Olander/ Alma Talent arkisto
    Kuva
    Ruben Stiller.
|

Ylen Pressiklubi-ohjelmaa vetävän Ruben Stillerin viime päivien Twitter-viestit (jotka näet tämän jutun lopusta) asettuvat nyt uuteen valoon Suomen Kuvalehden paljastettua, että Yleisradion johto on rajoittanut pääministerin Terrafame-esteellisyysepäilyksiin liittyvää uutisointia.

SK kertoi samassa jutussa, että Stiller sai Ylen johdolta varoituksen valmisteltuaan aiheesta ohjelmaa johdon linjausten vastaisesti.

Stiller on tviitannut viime päivinä useita Sipilään liittyviä viestejä, joiden merkitys on avautunut vasta SK:n jutun myötä.

– Tiedotus: aion lopettaa kaiken kritiikin pääministeriä kohtaan. Hän on mielestäni yhtä erehtymätön kuin Sauli Niinistö, Stiller tviittasi toissapäivänä.

– Sokea luottamus esivaltaan vahvistaa kansallista yhtenäisyyttä.

– Jos meidän on oltava rähmällämme, olkaamme rähmällämme pääministerin suuntaan, Stiller myös tviittaili.

Stillerin viestit ihmetyttivät Tekniikan Maailman päätoimittajaa Reijo Ruokasta.

– Onko tämä nyt vain tervettä pääministerin ihailua, vai onko Yle ohjeistanut hiljaisuuteen? hän kysyi.

Stiller tviittaili myös näin:

– Suomi on firma, jota pääministeri johtaa. Toivottavasti tajuatte tämän. Ja mitä siitä seuraa.

– Toimittajat ja kaiken maailman dosentit häiritsevät pääministerin päätöksentekoa. Kuinka ne kehtaavat?

– En missään tapauksessa sano sanaakaan seuraavista aiheista: Sipilä , jääviys , Terrafame. Ovat niin herkkiä aiheita. Ei sanaakaan.

– Arvatkaa miten pääministerin mediaan kohdistuvaan kiukkuun suhtauduttaisiin Ruotsissa? Niinpä niin.

– Ei tullut mitään mieleen. Tunsin että olisin saattanut tehdä ajatusrikoksen. Läheltä piti. Sipilän ja Ylen suhdetta en ajatellut.

Lue lisää aiheesta:

SK: Yle hyllytti useita Sipilä-juttuja pääministerin painostettua

Ylen päätoimittaja: Tämän takia Sipilä-jutut hyllytettiin

Näin eduskuntaan juuri valittu Juha Sipilä meni sisään kohuyhtiöön – panos 30 000€

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Tunsin että olisin saattanut tehdä ajatusrikoksen. Läheltä piti. Sipilän ja Ylen suhdetta en ajatellut.

Eikö maamme toimittajilla olekaan mielipiteen vapautta?
Taitavat nuo MVLehden ja muiden törkylehtien jutut olla osittain tosia ...

Risto Nikander

YLE tuntuu olevan vihervassureiden ohjauksessa jonka hallitus sallii. Ja tukee POLITIIKKANSA mukaisesti. PERSUT hiukan muodon ja Soinin ministerin pestin vuoksi vastustavat. Ruben Stiller on siitä parhain, epäisänmaallisim ja vastenmielisin esimerkki.

Timo Lettijeff

Otahan edes vähän selvää asioista ja tule samalla tälle vuosituhannelle sieltä kuusikymmentäluvulta.
Ylen johto on kokoomuslainen. Hallintoneuvostoa johtaa persu ja varapuheenjohtaja on kokoomuksesta. Hallintoneuvoston 21 jäsenestä yksi on vasemmistoliitosta ja yksi vihreistä. Keskustalaisia siellä on kuusi ja kokoomuksesta, persuista ja demareista kustakin neljä jäsentä.
Mistä saat tuossa 'vihervassureiden ohjauksen' muusta kuin sinun omista puoli vuosisataa ajastaan jäljessä olevista asenteista ja ymmärryksestä?

Antti Kettunen

Toimittajien koulutus on ollut, ja tulee olemaan tulevaisuudessakin, VV-porukan vastuulla. Tai ainakin 2000-luvun alussa oli kun asiaan vielä pintapuolisesti tutustuin. Ehkä asiat ovat muuttuneet radikaalisti?

Mutta itse asiaan. Enpä ole vähään aikaan nauranut näin paljon kuin Stillerin tviiteille. Go Ruben!

Kaarlo Kunnari

Ylen johto ei ole toimittajien asenteita aivopessyt. Se työ on tehty toimittaja koulutuksessa ja muutosta tulee vasta uusien ikäpolvien töihin tullessa. Yksi työikäpolvi työskentelee 35-40 vuotta eli aivopesun vaikutus vaihtuu ehkä noiden aikojen kuluessa. Nyt olemme puolessa välissä eli joskus 20 vuoden kuluttua saattaa toimittajasukupolvi ajatella toisin ja olla asenteeltaan toisenlainen. Muutosta haittaa/estää myös se että toimintaperiaatteet ja asenteet muokkautuvat työympäristössä ja et pärjää siinä ellet alistu enemmistön mielipiteisiin ja ajatuksiin.

Jukka Laitinen
Vastaus kommenttiin #14

Näinhäin se on. Hetki sitten käsiteltiin USAn vaaleja tavalla, että tietämättömimmät alkoivat kysellä missä saamme antaa äänemme?

Eduskuntavaalien jälkeen alkoi rummutus perussuomalaisten tekemisistä, joita kaivettiin ja raportoitiin näyttävästi. Kalastetaan ääniä takaisin demareille. Tynkkysen painoarvoa liioitelliin ja uumoiltiin perussuomalöaisten hahoamista - uusia vaaleja unohtamatta.

Nyt kohteena on ollut keskusta näin kunnallisvaalien alla. Sipilän ja kumppanien tekemisiä liioitellaan ja kohua pidetään yllä. On jo aikoja sitten unohdettu, oliko Sipilä esteellinen Terrafame-asiassa. Kohu sataa demareiden laariin.

Ei demarittoimittajat ole mihinkään YLEstä kadonneet. Eivätkä katoa pitkään aikaan, ennenkuin eläköityminen hoitaa asian.

Carolus Linden

Asiaa voi arvioida sitäkin kantilta, että kyse voi olla lähinnä siitä, että vastuullinen henkilö pyrkii estämään alaisiaan tekemästä sellaista, josta Ylesiradion arvostus kärsii ja hän itse voi joutua syytetyksi. Siihen ei välttämättä ole mitään vaikutusta pääministerin toimittajalle lähettämillä viesteillä.
Tätä esteellisyysasiaa on jo niin paljon paisuteltu ja pengottu mediassa, että enemmän sitä on tuskin välttämätöntä tai edes aiheellista Yleisradion tai kansalaisten kannalta.
Oikeusoppineidenkin kesken on siitä eriäviä näkemyksiä.
Siksi voisi olla kaikenkaikkiaan parempi jättää asian repostelu vähemmälle ennenkuin saadaan oikeuden päätös tai muu lainmukainen raktaisu asiaan.

Tapio Ovaskainen

Minusta Ruben Stilleri on hyvä henkilö tuomaan suoraan esille asioita ja tykkään hänen esiitymisestään.Jos kuka ei kestä hänen esittämää kritiikkiä,kannattaisi toimia oikein ja rehellisesti ettei joutuisi hänen piinapenkkiin.Monilta politikoilta on jo syntyessään jäänyt sellaista lahjaa kuin rehellisyys ja taito hävetä,joka meillä tavallisilla tällaajilla suhtkot kaikilla on.Näillä on vain aina oman edun tavoittely ja sanoisinko että tapa istua toisen perseellä tuleen. Niin kauan kun tämä maapallo on kohdillan ja elämä täällä jatkuu,tahti ei tule muuttumaan koskaan,että köyhää ja vähäosaista ei nyljettäisi ja raha se vähäinenkin heitä keinoin millä hyvänsä saataisiin porvarin eli kapitalistin lakkariin.

Markku Helin

Ruben Stiller, jos kukaan on vasemmistolainen toimittaja, lisäksi hän tuo sitä esiin kaikissa nahdollisissa tilanteissa. Mielestäni tällaiset poliittisesti vasemmistolaisiksi merkityt toimittajat "kilometritehtaalle" välittömästi. Yhteiskunnan omistaman mediatalon ei pitäisi suojella poliittisia agitaattoreita riveissään, tapahtuu juuri näin kuin nyt tässä Sipilä kohussa tapahtui.
YLE:ssä on harvassa poliittisesti neutraaleja toimittajia, heitä myös kansainvälisesti palkitaan, kuten Putin propagandaan perehtynyt Jessika Aro sekä ulkomaantoimittajien eliittiin kuuluva Tom Kankkonen. Sitten onkin pitkään tyhjää ennen kuin muita YLE:n toimittajia tulee esiin, toki sieltä aikanaan tulee Jan Andersson, Susanna Päivärinta ym.

Petri Suomi

Ymmärtäisin varmaan tämän kohun, jos olisin puoluepolitiikan keskiössä. Nyt en ole ja mikä tässä on vaikea ymmärtää on yrityksen YLE sotkeminen kokonaisuudessaan tähän. Kaksi eroaa 3000:sta siksi, että he olisivat halunneet työnantajan tahdon vastaisesti tehdä työtä, josta heitä on kielletty. Se on eri tutkinnan aihe ovatko he 2 oikeassa, vai meneekö sadoilla muilla toimittajilla ns. vihkoon.
Stiller on niin erikoinen hahmo telkkarissa, että en tiedä onko hän lähempänä fiktiivistä Nasse-setää kuin toimittajaa. Takinkääntöä puoluekentässä on suortitettu ainakin senverran, että palttoo savuaa.

Raimo Poussu

Tänä päivänähän tiedetään, miten Terrafame-jutussa kävi, oli kyllä pläkki alusta alkaen, jotkug vaan toivoivat hartaasti jotain muuta.
Lapsellisia ja pikkusieluisia nuo Stillerin ym. twiitit, täytyy sanoa vaikka Rubenista jotdnkin tykkäänkin.
Selkeää ajojahtiahan tämä oli, "lautakasa" vaan on vieläkin löytämättä, joten jahti jatkunee.