Lauantai 25.5.2019

Pressiklubi-spektaakkelia ihmetellään: “Ylen päätoimittaja käveli väijytykseen”

Luotu: 
2.12.2016 20:37
Päivitetty: 
2.12.2016 20:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Juuri päättynyt Pressiklubi-ohjelma herättää Twitterissä kommentteja puolesta ja vastaan. Osa kommentoijista ylistää toimittaja Ruben Stilleriä, joka väitteli esimiehensä, päätoimittaja Atte Jääskeläisen kanssa. Osa taas pitää ohjelmaa kiusallisena.

– Ruben yrittää vaihtaa pomoaan Pressiklubissa. Atte käveli väijytykseen. Heh, tämähän on jonkin spektaakkeli. Eilinen A-studio kalpenee, tviittaa Jari Sarasvuo.

– Tämä oli joka tapauksessa Yleltä kunniakas, rohkea  Pressiklubi ja journalistinen läpikäynti. Vahvistaa luottamusta Ylen riippumattomuuteen, kirjoittaa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.

– Uusi tosi-tv-formaatti: Kuumota pomoasi. Työntekijä saa hiillostaa 30min pomoaan. Mukaan voi ottaa kaksi kaveria, vitsailee nettipoliisi Marko “Fobba” Forss.

Stiller ja Jääskeläinen väittelivät ohjelmassa viimekeväisestä tapauksesta, jossa Stiller koki Jääskeläisen ohjeistaneen ohjelmansa vieraista. Jääskeläisen mukaan siitä ei ollut kyse.

Lue lisää: Ruben Stilleriltä uusi paljastus Pressiklubissa – väitteli Ylen päätoimittajan kanssa

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Halttu

On oikeasti järkyttävää, että Kepulainen tai toki muukin pääministeri tai muu politiikko oikeasti sanelee, kuka eduskunnan ja kansan omistamassa mediassa saa puhua tai edes olla? Olemmeko jokin Venäjä tai Unkari tai Turkki? Vai eikö se meidän Kekkoslovakia ole sittenkään kuollut ja kuopattu? Vapaa media on oikeasti länsimäisen sivistyksen elinehto. Näyttää siltä, että Kepulainen pääministeri on niin herkkähipiäinen että mitään kritiikkiä ei voi suvaita. Haluamme oikeasti vapaan median jonka tehtävä on kyseenalaistaa jokaisen poliitikon tekemiset ja tekemättä jättämiset!

Kuvaavaa oli mitä Jääskeläinen sanoi, että Sipilä määräili vain asioista joissa oli kysymys hänen lestadiolaisesta uskonnostaan, omaisuudestaan tai yrittäjyydestään. Kepu pettää ihan aina!

Jarmo Halttu

Tuo Kepu pettää aina oli vähän ylireagointia, mutta oikeasti halusin uskoa, että Sipilä olisi reilu ja aikaansaava uusi toivo, mutta ikävä kyllä hän on vain samanlainen oman etunsa ajaja kuin Kekkokkosen siltarumpu politiikan päivinä opimme. Talvivaaran ihme sai oikeasti ihan uuden ilmeen. Suolletaan miljoonia tai miljardeita kannattamattomaan toimintaan kunhan koko Suomi voidaan pitää asuttuna. Voi ....u! Itse uskoin tuohon Talvivaaran ihmeeseen, mutta nyt siitä on tullut irvikuva Kepulaisesta maaseudun tekohengitys politiikasta. Jos jokin asia ei kanna, niin aluepolitiikan takia tai vuoksi ei ole mitään mieltä sinne rahaa kauhakuormaajalla ajaa vaikkakin Sipilän poika ja muut sukulaiset ovat tietysti eri mieltä. Kunnon alue politiikkaa parhaimmillaan siis.

Jukka Laine

Natsit marssivat kadulla itsenäisyyspäivänä. Poliisi katsoo että heillä on siihen oikeus, eikä ole poliisin asia ottaa kantaa mikä mielipide on oikea ja mikä on väärä.

Sen sijaan julkkispoliisin kanta näkyy voimakkaasti. Kansanedustajiin kohdistuviin tappouhkauksiin Forss reagoi niin että lopeta ettei tule aiheettomia ilmoituksia. Tappouhkauksista tehdyt ilmoitukset eivät voi olla aiheettomia!

Eikä tämä tuohon loppunut. Uhkailija suuttui että poliisi puuttui hänen uhkauksiinsa. Kansanedustajat ovat tehneet rikosilmoitukset, mutta tietääkseni asia ei etene mihinkään.

Eroa, Marko Forss.

Heikki Paananen

Niin Jukka, kertoisitteko, missä moinen marssi on ilmoitettu tapahtuvaksi, vai toistatteko vain papukaijamaisesti median harhaisia hallusionaatioita?

Natseja ei varmaan paljoa näy, mutta sen sijaan punaviherfasistien liikehdintää on odotettavissa. Niitäkö mahdoitte tarkoittaa?

Pentti Westerholm

MInkä ihmeen takia toimittajien täytyy saada ruotia Sipilän liiketoimia,omaisuuden määrää,vaimon tekemisiä,Sipilän uskonnollisuuttaan.Ymärtäisi jos hän olisi tehnyt jotain laitonta.Suomessa kun joku erehtyy arvostelemaan islamia niin joutuu syytteeseen kansan kiihottamisesta ja rasismista.Omaa väkeä saa riepotella niin kuin huvittaa.Jotain on pahasti vääristynyt !!!

Carolus Linden

Se mikä on pahasti vääristynyt on tosiasioiden merkityksen arvostuksen aleneminen sen johdosta, että kykseenalaisia(kin) some-ilmiöitä pidetaään tärkeämpinä kuin oleellisia tosiasioita. Kun somessa julkaistu kehnosti perusteltavissa oleva käsitys nostetaan muussa mediassa uutisoinnin ja ohjelmien aiheeksi vääristyy helposti käistys siitä, mikä oa aiheessa oleellisen tiedon merkitys ja tarve.

Jaakko Aalto

Näyttää kovasti oppositiopuolueiden ulkoparlamenraariselta manööveriltä. Omat toimittajat nostavat rähäkän jokseenkin vähäisestä asiasta ja poliitikot sitten rientävät komppaamaan. Pelkona lienee se, että kun on orastavia merkkejä talouden toipumisesta ja se taas on oppositiolle myrkkyä, niin täytyy häiriköidä kaikin voimin. Ja perässäjuoksijoita tällaiselle rähinöinnille aina löytyy.

Mikko Toivonen

Kun tätä tapausta täältä YLE maksajien osastolta arvioi, niin kyllä Jääskeläinen heikoilla jäillä on vaikka eräät toimittajatkin välillä laskevat liian kanssa poliittisia intohimojaan ulos.

Kerran jo arvelin , että Vesikansa olisi saanut lemput käsittääkseni erittäin yksipuolisesta Persu parkojen kimppuun käynnistä tuossa taka aikoina. No ei saanut!

Nyt on kuitenkin niin, että Jääskeläinen on saanut "rakkautta" Jungnerilta, joten tuskin hän vielä kenkää saa. Se saattaa tulla eteen sitten kun hän ryhtyy poistamaan ongelmaa "tavalla tai toisella" kuten hän ilmaisi Maikkarin uutisissa juuri.

Lauri Kiiski

YLE:n toimittajien ei kuulu laskea poliittisia intohimojaan ulos, vaan se kuuluu kyllä aivan muille estradeille. Stillerin tapauksessa puolueettomuus on unohdettu ja puolueellisuus nostettu häikäilemättömästi esiin juuri parhaaseen katseluaikaan.

Tuomo Niemelä

Jääskeläinen oli jälleen asiallinen itsensä ja pärjäsi 1-3 tilanteessa mainiosti. Mutta hänen pitäisi ymmärtää jo siirtyä kurinpitotoimiin.

Toimittajiensa toiminta sen sijaan on halveksuttavaa ja asiana tuntuu olevan lähinnä henkilöön menevät loukkaukset.

Kimmo Saarikko

Lähetys ei ollut suora. Päätoimittajaa käsiteltiin loppujen lopuksi silkkihansikkain. Parasta olisi, kun jokainen toimittaja vastaisi omista jutuistaan ja tekemisistään ilman kotiryssää tai Orwellia. Näin oli Ylessä ennen ja homma toimi ihan ilman isännän ääntä edustavaa päätoimittajaa. Ylessä isäntä on Yle-veron maksaja.
http://kimmosaarikko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227110-luojan-kiitos-meill...
Tämä tietenkin edellyttää, että toimittajat ovat alansa ammattilaisia, eikä kadulta poimittuja ns. "hyviä tyyppejä".

Atso Eerikäinen

Aina kun YLE julkaisee poliittisten voimasuhteitten viikon gallupiaan, uutinen alkaa, miten SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat menestyneet. Tuntuu kuin YLE olisi eduskunnan opposition äänitorvi ja iloitsee opposition kannatuslukujen noususta. Ville Niinistö tviittaa luottavansa YLE:n puolueettomuuteen. Tarkoittiko hän: YLE ei ole pettänyt meitä?
YLE sai kun saikin pääministerin lopulta menettämään kasvonsa spekuloimalla eli trollaamalla pääministerin henkilökohtaisia asioita, kuten uskonnollista vakaumusta, perheasioita ja yrittäjätaustaa. YLE spekuloi pääministerin moraalisella rehellisyydellä asettaen hänen jääviytensä kyseenalaiseksi. Samalla se asettui eduskunnan oikeusasiamiehen eli oikeuslaitoksen yläpuolelle odottamatta päätöstä ja samalla vaikuttamaan päätökseen jääviysasiassa.

Sitten kaiken kukkuraksi näemme Pressiklubin shown moraalista ja sen vartijasta hutkimassa (ei tutkimassa).

Henri Järvi

Niin että onko tässä kyse pääministerin vaimon kyvyttömyydestä kestää tunteitaan kun hänen sanomisiinsa viitataan teatteriesityksessä? Siitäkö tässä on oikeastaan kyse. Hän ei kestä tunteita joita näytelmän eduskunta 3 kirjoittajan näkyminen Pressiklubi ohjelmassa herättää. Katsooko hän televisiota? Miksei hän sulje sitä?

Jaakko Aalto

Tätä tietysti voitaisiin havainnollistaa tekemällä teatteriesitys, jossa Henri Järven suuhun pannaan muualta lainatuja repliikkejä, jotka pyrkivät tekemään hänestä naurettavan ja halveksittavan. Sitten voidaan ihmetellä, että eikö Henri kestä tunteitaan ja jos ei tykkää ohjelmasta, voi panna telkkarin kiinni.

Hannu Tuulasvaara

YLE:n toimittajakunta pitäisi puhdistaa siten, että se edustaisi tasaisesti kaikkia puolueita tai vaihtoehtoisesti heidän pitäisi toimia täysin puolueettomasti eikä tuoda omia intohimojaan julki. Nyt toimittajakunta näyttäytyy suurelle yleisölle hyvin vihervasemmistolaisena. Miksei YLE:n hallintoneuvosto tee asialle mitään? Heillä on nähtävästi täysi valta puuttua moiseen asiaan.

Mark Andersson

Luonnehtisin toimittajakuntaa niin Ylessä kuin muuallakin valtamediassa sinivihreäksi. Punaista on joukossa enintään parlamentaarisen edustuksensa verran, sen sijaan kokoomus jyrää Ylessä tehtyään johtajiston vallankaappauksen viimeisten oikeistohallitusten aikana.

Toki jos pitää kokoomusta ja vihreitä vasemmistolaisina puolueina, voi Yleä vihervasemmistolaiseksikin kutsua. Se ei tietenkään pidä paikkansa, mutta kuten Persut sanovat: viis totuudesta, jos joltain muulta tuntuu.

Henri Järvi

Juha tässä hei, olemme päättäneet pitää talkoot, ja kutsua sinne työttömät

ja eläkelläiset, ja diabeetkot, ja vanhukset

Juha tässä hei
teillä on nyt talkoot

meidän kutsusta

ja me kutsutaan sinne koko ajan lisää porukkaa

sillä täytyyhän talkoissa porukkaa olla

lisää on kutsuja tulossa

Juha tässä hei

teillä on nyt talkoot

Henri Järvi

Ja tapahtui niinä päivinä että keisari SOSipilältä kävi käsky että kukaan Ylessä eikä muissakaan vastaavissa medioissa saa häntä enää kommentoida kun eivät ymmärrä yhtään mitään.
Ja että erityisesti ohjaaja Kuparisen on poistettava naamansa Ylen lähetyksistä koska keisarin puoliso on syvästi loukkaantunut ohjaajan näytelmästä joka saattaa keskustalaisen Suomi-onnelan ikävään valoon. Loukannut sitä mikä on Ylen perimmäinen tehtävä, esitellä kansalle keskusta-onnelaamme, kun se ei itse sitä kykene huomaamaan.

Ja keisari SOSipilä asettui ainoan oikean tiedon haltijaksi joka jakoi lausuntojaan hallitsijan viisaudellaan ja ympäröi itsensä Bandiittos armeijalla jotta toimittaja riiviöt eivät häiritsisi hänen ylhäisyytensä rauhaa.

Ja kansa oli orjuuteen pantava, tuo työtön kurjuuteemme syyllinen heitettiin orjatyögettoon ja pääoma taputti käsiään. Maailman ottivat haltuunsa bisnes Mengelet ja alkoi kapitalistisen eugeniikan aika jolloin lisäntymisoikeudet olivat huutokauppatavaraa.

Timo Uotila

Pääministerin ja Ylen suhde heijastelee sitä, miten Juha Sipilä suhtautuu demokraattisen valtion avoimuussäännöksiin. Pääministeri hermostuu pahanpäiväisesti joka kerta, kun häntä pyydetään paljastamaan kaikki taloussidoksensa, myös vakuutuskuoret.

Sipilä voi jatkaa pääministerinä, jos hän kertoo rehellisesti ja kakistelematta kaikki vakuutuskuoriin sijoitetut ja muut omat ja lähipiirinsä taloudelliset sitoumukset. Se on ehdoton edellytys pääministerin viran hoitamiselle Suomen kaltaisessa demokratiassa.
Useissa komemnteissa on saivarreltu siitä, että vakuutuskuoret ovat laillisia. Niinhän ne ovatkin, koska vakuutusyhtiöille on jostain käsittämättömästä syystä myönnetty tällainen lurjustelumuoto.

Tavallisten kansalaisten ei tarvitse paljastaa kuoriensa sisältöä. Mutta pääministeri ei ole tavallinen kansalainen. Hän on henkilö, jolle on luovutettu melkoisesti valtaa yhteisten talousasioiden hoitamiseksi. Meidän on voitava olla varmoja siitä, ettei hän yhteisten asioiden sijaan tai ohella hoitele omia talousasioitaan. Siitä syystä meidän on tiedettävä tarkkaan hänen omistuksensa ja kytköksensä.

Nuo omistukset on kerrottava julkisuuteen kokonaisuudessaan ja vääristelemättä. Jos jälkeenpäin tulee ilmi salailuja, se tulkitaan ilman muuta valehteluksi ja merkitsee välittömästi kenkää pääministerin paikalta.
http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227234-journalistien-paljast...

Airi Mantovaara-puolakka

Lestadiolaiset EIVÄT KÄY teatterissa, eivät elokuvissa, eivät katso televisiota. Miten HE TIETÄVÄT, että HEISTÄ PUHUTAAN, NAYTELLÄÄN ym? Siksi, että HE OVAT TEKOPYHIÄ ja oikeasti käyvät elokuvissa, katsovat tv:tä ym. Olen asunut 1971-1995 lestadiolaisalueella ja tiedän, kuinka "tekopyhiä" he ovat.